O noua rulada inventata cu piscoturi de casa si o crema fina si delicioasa
Pentru baza aveti nevoie de piscoturi (facute in casa sau cumparate )
Pentru insiropat am folosit compotul de la ananas
Crema :
O cutie de Panna Cotta
2 lg lapte praf
200 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
o esenta vanilie
Se bate frisca bine ,se adauga toata cutia de panna cotta si vanilia ,laptele praf si se mixeaza bine ,la final gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Ananasul se taie bucati cat mai mici si se amesteca cu crema .
Aranjare :
Se pun piscoturile inmuiate bine in compot pe o folie ,se acopera cu alta folie si se lasa sa se inmoaie bine ,se pune crema si se intinde uniform ,apoi se ruleaza incet ,se leaga la capete si se lasa la rece peste noapte,se orneaza cu crema si fructe dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 11 iunie 2017
sâmbătă, 20 mai 2017
Tort cu ulei de cocos
Buna dragilor
In urma cu ceva timp am fost provocata de cativa prieteni buni sa inventez o reteta cu ..ulei de cocos ,sincer nu am mai facut pana acum retete cu acest ingredient dar folosesc destul de des nuca de cocos la diverse prajituri si torturi asa ca ma gandeam ca nu poate fi greu deloc sa ,,scot ,, o reteta din gandurile mele speciale .,...am acceptat aceasta provocare mai ales ca e venita din partea prietenilor dragi care stiu ca pot face fata la orice test care are legatura cu ceva dulce facut in casa ...
Am cautat ...am gandit si ...am inventat un tort delicios cu ..https://vegis.ro/ulei-de-cocos/?gclid=CKbugJ6tgNQCFXMo0wody4QB7Q.mi-am pregatit ingredientele si am incercat sa fac ceva inedit si special si dupa cum se vede din pozele prezentate mai jos am si reusit ,multumesc Vegis pentru sansa de a face ceva bun ,simplu dar de efect ...rezultatul imi place si a placut si celor dragi care au gustat ...
Pentru blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia ,la urma praful de copt ,sarea si faina pe rand.Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .
Se scoate blatul ,se lasa la rece si se taie in 3 foi egale.
Crema :
125 gr ulei de cocos (l-am lasat la temperatura camerei si asa solid l-am folosit )
300 gr unt
300 ml lapte
150 gr lapte praf
125 gr zahar
3 l-te gelatina
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf si uleiul de cocos pe rand ,se mixeaza la viteza mica ,laptele cate putin pana se incorporeaza tot ,la final 3 l-te gelatina (inmuiate bine in putina apa calduta )
Aranjare:
Se pune in tava de copt folie ,prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,jumatate din crema ,foaia a doua ,restul de crema ramasa si ultima foaie .
Se apasa putin foile si se lasa la rece cateva ore (sau peste noapte)
Deasupra am presarat putin zahar brun si decorat cu fructe de padure .A iesit un tort delicios care a fost savurat de cei dragi .
Pofta buna si spor la gatit
In urma cu ceva timp am fost provocata de cativa prieteni buni sa inventez o reteta cu ..ulei de cocos ,sincer nu am mai facut pana acum retete cu acest ingredient dar folosesc destul de des nuca de cocos la diverse prajituri si torturi asa ca ma gandeam ca nu poate fi greu deloc sa ,,scot ,, o reteta din gandurile mele speciale .,...am acceptat aceasta provocare mai ales ca e venita din partea prietenilor dragi care stiu ca pot face fata la orice test care are legatura cu ceva dulce facut in casa ...
Am cautat ...am gandit si ...am inventat un tort delicios cu ..https://vegis.ro/ulei-de-cocos/?gclid=CKbugJ6tgNQCFXMo0wody4QB7Q.mi-am pregatit ingredientele si am incercat sa fac ceva inedit si special si dupa cum se vede din pozele prezentate mai jos am si reusit ,multumesc Vegis pentru sansa de a face ceva bun ,simplu dar de efect ...rezultatul imi place si a placut si celor dragi care au gustat ...
Pentru blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia ,la urma praful de copt ,sarea si faina pe rand.Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .
Se scoate blatul ,se lasa la rece si se taie in 3 foi egale.
Crema :
125 gr ulei de cocos (l-am lasat la temperatura camerei si asa solid l-am folosit )
300 gr unt
300 ml lapte
150 gr lapte praf
125 gr zahar
3 l-te gelatina
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf si uleiul de cocos pe rand ,se mixeaza la viteza mica ,laptele cate putin pana se incorporeaza tot ,la final 3 l-te gelatina (inmuiate bine in putina apa calduta )
Aranjare:
Se pune in tava de copt folie ,prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,jumatate din crema ,foaia a doua ,restul de crema ramasa si ultima foaie .
Se apasa putin foile si se lasa la rece cateva ore (sau peste noapte)
Deasupra am presarat putin zahar brun si decorat cu fructe de padure .A iesit un tort delicios care a fost savurat de cei dragi .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 7 februarie 2017
Briose cu ciocolata
Aveti nevoie de :
4 oua
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
125 ml ulei
125 ml lapte
1/2 sticluta esenta de rom
2 lg cacao
250 gr faina
10 lg rase de zahar
bucati de ciocolata
Pentru ornat frisca si ciocolata
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,pe rand se adauga si restul ingredienelor ,la urma faina amestecata cu cacaua .Dupa ce sau amestecat bine toate se adauga bucatele de ciocolata (eu am pus de la oua kinder ca fetita mea nu mananca ciocolata ,doar jucaria conteaza pentru ea :))
Se pregatesc formele de briose (se fac cu unt si faina sau se pun in hartii speciale ).Se pune cu o lingura din compozitia de mai sus pana la baza formei.Se dau la cuptor 25 de minute .
Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca .Se orneaza cu frisca si ciocolata .
Din aceasta compozitie mi-au iesit 20 de briose .
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
125 ml ulei
125 ml lapte
1/2 sticluta esenta de rom
2 lg cacao
250 gr faina
10 lg rase de zahar
bucati de ciocolata
Pentru ornat frisca si ciocolata
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,pe rand se adauga si restul ingredienelor ,la urma faina amestecata cu cacaua .Dupa ce sau amestecat bine toate se adauga bucatele de ciocolata (eu am pus de la oua kinder ca fetita mea nu mananca ciocolata ,doar jucaria conteaza pentru ea :))
Se pregatesc formele de briose (se fac cu unt si faina sau se pun in hartii speciale ).Se pune cu o lingura din compozitia de mai sus pana la baza formei.Se dau la cuptor 25 de minute .
Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca .Se orneaza cu frisca si ciocolata .
Din aceasta compozitie mi-au iesit 20 de briose .
Pofta buna si spor la gatit
Tort Angel
Aveti nevoie de :
Un blat tort vanilie (se poate cumpara din comert ,eu de obicei fac blaturile dar daca l-am primit cadou l-am folosit pe acesta )
Un plic crema vanilie Dr Oetker
200 ml frisca
250 gr mascarpone
1/2 sticluta esenta de rom
2 l-te gelatina
putin suc natural
Crema de vanilie se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate spuma ,se adauga mascarpone si se amesteca usor.La urma se adauga gelatina inmuiata inainte in putina apa calduta .
Se mixeaza toate incet.
Foile de blat se insiropeaza cu suc natural .Se pune in forma de tort prima foaie ,se insiropeaza ,se adauga o parte din crema ,la fel se procedeaza si cu celelalte doua foi .Se lasa la rece cateva ore .
Se orneaza cu putina crema si dupa imaginatia fiecaruia cu ce ii place .
Un tort rapid si bun
Pofta buna si spor la gatit
Un blat tort vanilie (se poate cumpara din comert ,eu de obicei fac blaturile dar daca l-am primit cadou l-am folosit pe acesta )
Un plic crema vanilie Dr Oetker
200 ml frisca
250 gr mascarpone
1/2 sticluta esenta de rom
2 l-te gelatina
putin suc natural
Crema de vanilie se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate spuma ,se adauga mascarpone si se amesteca usor.La urma se adauga gelatina inmuiata inainte in putina apa calduta .
Se mixeaza toate incet.
Foile de blat se insiropeaza cu suc natural .Se pune in forma de tort prima foaie ,se insiropeaza ,se adauga o parte din crema ,la fel se procedeaza si cu celelalte doua foi .Se lasa la rece cateva ore .
Se orneaza cu putina crema si dupa imaginatia fiecaruia cu ce ii place .
Un tort rapid si bun
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 1 februarie 2017
Prajitura cu mascarpone si frisca
Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)
Crema :
250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar
Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .
Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)
Crema :
250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar
Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .
Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 ianuarie 2017
Briose cu mere
Aveti nevoie de :
100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar
Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12
Pofta buna si spor la gatit
100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar
Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu cartofi ,carnati si bors
Aveti nevoie de:
4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper
Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .
Pofta buna si spor la gatit
4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper
Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)