Aveti nevoie de :
Un blat tort vanilie (se poate cumpara din comert ,eu de obicei fac blaturile dar daca l-am primit cadou l-am folosit pe acesta )
Un plic crema vanilie Dr Oetker
200 ml frisca
250 gr mascarpone
1/2 sticluta esenta de rom
2 l-te gelatina
putin suc natural
Crema de vanilie se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate spuma ,se adauga mascarpone si se amesteca usor.La urma se adauga gelatina inmuiata inainte in putina apa calduta .
Se mixeaza toate incet.
Foile de blat se insiropeaza cu suc natural .Se pune in forma de tort prima foaie ,se insiropeaza ,se adauga o parte din crema ,la fel se procedeaza si cu celelalte doua foi .Se lasa la rece cateva ore .
Se orneaza cu putina crema si dupa imaginatia fiecaruia cu ce ii place .
Un tort rapid si bun
Pofta buna si spor la gatit
marți, 7 februarie 2017
miercuri, 1 februarie 2017
Prajitura cu mascarpone si frisca
Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)
Crema :
250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar
Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .
Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)
Crema :
250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar
Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .
Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 ianuarie 2017
Briose cu mere
Aveti nevoie de :
100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar
Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12
Pofta buna si spor la gatit
100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar
Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu cartofi ,carnati si bors
Aveti nevoie de:
4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper
Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .
Pofta buna si spor la gatit
4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper
Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .
Pofta buna si spor la gatit
Pui cu ciuperci si sos alb
Aveti nevoie de :
2 pulpe de pui mari
10 bucati ciuperci
o ceapa potrivita
1/2 ardei rosu
ulei
4 lg smantana
sare si piper
o lg faina
o cana apa
Pulpele de pui se spala ,se taie in bucati potrivite ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei .Intr-o tigaie mare se caleste ceapa ,ardeiul si ciupercile cu putin ulei .Dupa ce sa prajit carnea bine ,se adauga peste compozitia de ciuperci alaturi de o cana de apa si se mai lasa cam 10 minute .La final faina se amesteca cu putina apa si smantana .Se adauga si se mai lasa doar 5 minute .Se poate servi alaturi de paste ,mamaliguta sau cu ce va place voua .Un preparat care se face destul de repede si e tare gustos .
Pofta buna si spor la gatit
2 pulpe de pui mari
10 bucati ciuperci
o ceapa potrivita
1/2 ardei rosu
ulei
4 lg smantana
sare si piper
o lg faina
o cana apa
Pulpele de pui se spala ,se taie in bucati potrivite ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei .Intr-o tigaie mare se caleste ceapa ,ardeiul si ciupercile cu putin ulei .Dupa ce sa prajit carnea bine ,se adauga peste compozitia de ciuperci alaturi de o cana de apa si se mai lasa cam 10 minute .La final faina se amesteca cu putina apa si smantana .Se adauga si se mai lasa doar 5 minute .Se poate servi alaturi de paste ,mamaliguta sau cu ce va place voua .Un preparat care se face destul de repede si e tare gustos .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 23 ianuarie 2017
Tort de biscuiti in 3 culori
Aveti nevoie de :
biscuiti simpli (cam 600 gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )
Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3 lg frisca lichida
Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina
Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )
Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .
Pofta buna si spor la gatit
biscuiti simpli (cam 600 gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )
Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3 lg frisca lichida
Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina
Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )
Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .
Pofta buna si spor la gatit
Chifle Bavareze cu ceapa si cartofi
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei
Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei
Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)