Inainte sa fac acest tort mi sa stricat cantarul ce il aveam si pana imi cumpar altul va trebui sa ma descurc ,,dupa ochi,, sau cu lingura ,cana ,paharul ..etc :)) se mai intampla
Aveti nevoie de:
10 lg biscuiti maruntiti
un pachet unt
1/2 esenta rom
Se topeste untul apoi se adauga biscuitii si esenta de rom ,se amesteca foarte bine apoi se intinde intr-o forma rotunda ,se apasa bine si se da la rece 30 minute
Crema :
6 pere potrivite
2 banane
un plic crema caramel Dr Oetker
200 ml frisca
2 cutii mici iaurt simplu
4 l-te gelatina
esenta de rom ramasa
cativa biscuiti deasupra
Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,bananele la fel si se blendeaza pana ajung pasta fina .Frisca se bate spuma ,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Se pun toate intr-un vas mai mare si se amesteca usor ,la final se pune gelatina topita in apa calda .Se amesteca inca o data apoi se toarna peste blatul de biscuiti .Se pun cativa biscuiti deasupra si se apasa usor .Se da la rece pana a doua zi cand se serveste cate o felie delicioasa decorata cu frisca si sos de ciocolata . Ca si decor eu am facut doua poze si le-am postat pe ambele .
Pofta buna si spor la gatit