duminică, 24 august 2014

Sos vanatoresc cu snitel in malai

400 zarzavat(morcovi,patrunjel,telina si cartofi)
4 foi de dafin
2 lg faina
sare si piper dupa gust
3 lg zahar
3 lg ulei
2 lg otet
o cana apa(sau supa de legume daca aveti)




Zarzavatul se curata se spala si se taie bucati ,se pune la fiert ,se scot si se fac pasta fina.Se pune uleiul intr-o cratita se adauga faina si se prajeste ,se adauga pasta de zarzavat ,o cana de apa (sau supa ),zahar ,sare ,otet si foile de dafin.Se  fierbe  bine cateva minute amestecand continuu  apoi se poate servi cu snitel  de pui prajit,friptura  sau chiftelute. E un sos tare gustos si se face si repede .Eu am facut cu snitel din piept de pui cu malai(in loc de faina alba puneti malai sunt gustoase si crocante snitelele )





Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 23 august 2014

Prajitura cu lamaie si ciocolata

Aveti nevoie de:

6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
2 lg nesquick
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
zahar vanilat




Se separa ouale,albusele se bat spuma tare ,se adauga zaharul si se continua sa se mixeze bine pana la topirea completa a acestuia.Galbenusele se amesteca cu sarea si praful de copt ,se adauga la albuse.Faina se cerne bine impreuna cu Nesquick si se adauga la blat.Se amesteca usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina (sau hartie de copt) .Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute la foc mic.Se scoate si se lasa la rece.






Crema :
2 plicuri crema de ciocolata  Dr Oetker
1 plic crema de lamaie
100 gr stafide
nectarine pentru décor







Cremele se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .
Se taie blatul in 3 parti egale ,se pune prima foaie intr-o tava in care am pus folie (se poate scoate mai usor din tava inainte de taiere ) crema de ciocolata ,a doua foaie,crema de lamaie  ,a treia foaie crema de ciocolata ,deasupra am pus stafide si am ornat cu felii de nectarine.Se da la rece cel putin 2 ore
Se scoate si se poate servi ,e o reteta racoroasa si tare aromata


Pofta buna  si spor la gatit

Pipote in cuib de cartofi

Aveti nevoie  de :

500 gr pipote
o lingurita  Maggi
4 catei usturoi
o jumatate lingurita busuioc
piper
5 cartofi mari
100 gr branza de burduf (sau orice branza doriti)
2 lg smantana
ulei pentru prajit
patrunjel verde
un ardei verde




Pipotele se spala bine ,se taie in doua si se condimenteaza cu vegeta si piper.Se prajesc in ulei ,se adauga la urma usturoiul taiat marunt ,ardeiul taiat felii subtiri  ,busuiocul  si patrunjel verde.Am mai adaugat si putin sos de soia are un gust mai aparte(se poate si fara )
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete.Se fierb in apa cu putina sare , apoi se scurg si se zdrobesc sa devina piure.Se adauga branza si smantana .
Se servesc cu pipote si rosii taiate felii





Pofta buna si spor la gatit

luni, 18 august 2014

Eclere

Aveti nevoie de :

4 oua
125 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
un varf cutit praf de copt
vanilie (se foloseste la crema daca vreti mai aromata )


Apa ,sarea si uleiul se pun pe foc iar cand fierbe se adauga faina odata ,se amesteca bine pana se ingroasa ,se ia deoparte iar cand sa racit putin (compozitia sa fie calduta ) se adauga cate un ou ,se amesteca bine ,se procedeaza la fel si cu restul de oua,la urma praful de copt .Se pune hartie de copt in tava ,se ia cu lingura din compozitie si se pun una langa alta in tava la o departare de cativa cm deoarece cresc .Se dau la cuptor circa 30-40 minute sau pana ce sau rumenit bine deasupra (de data asta nu le-am lasat sa se coaca atat de bine ca imi plac mai moi ).


Crema : un plic crema de vanilie ,crema de ciocolata si frisca
Cremele se fac conform indicatiilor de pe ambalaj iar frisca se bate bine pana devine o spuma mai tare numai buna de umplut.


 
 
Se taie eclerele si se umplu cu frisca si crema de vanilie ,eu am pus cate un rand din fiecare ,se orneaza cu crema de ciocolata sau ciocolata topita

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 17 august 2014

Madlene cu ciocolata

Aveti nevoie de:

6 oua
un pachet unt
5 lg cacao
5 lg faina
150 gr stafide
2 lg smantana
un praf de copt
esenta de rom dupa gust
un varf cutit  sare
270  gr zahar
zahar vanilat

Pentru glazura si ornat

100 gr ciocolata
150 ml frisca







Albusele se  bat bine .Galbenusele se amesteca bine cu zaharul ,se adauga cacaua ,smantana ,untul ,sarea  si romul ,se pune cratita pe abur si se amesteca pana la topirea completa a acestora ,in jur de 15 minute ,se lasa deoparte sa se raceasca putin apoi se amesteca cu albusele spuma ,praful de copt si faina ,la urma se pun stafidele.Se ung cu unt si faina forme de briose si se pune cu o lingura din compozitie pana la baza acestora ,cand se coc ies peste forme si raman frumoase.Se dau la cuptor la foc mic  30 -35 minute.




Se glazureaza cu ciocolata topita pe abur si putina frisca

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 9 august 2014

Oua Neptun cu sos de ciuperci si porumb

Pentru oua aveti nevoie de:

6 oua fierte
500 gr carne tocata de porc
un ou crud
200 gr faina alba
200 gr pesmet
5 catei de usturoi
o ceapa mica taiata marunt
sare ,piper si patrunjel verde
un litru ulei
2 oua crude







Ouale se fierb sa fie tari ,se curata de  coaja si se lasa deoparte.Carnea  se amesteca cu oul crud,se adauga usturoiul pisat,ceapa tocata  ,sare si piper dupa gust,patrunjelul taiat cat mai marunt.Se amesteca bine apoi se ia cate un ou si se imbraca in carne ,sa nu ramana nici o parte  a oului neacoperita.Se da prin faina alba ,ou batut (cele 2 oua crude se bat bine cu putina sare si piper)si apoi prin pesmet.Se incinge uleiul bine (atentie se prajesc in baie de ulei sa acopere tot oul ) si se prajesc pe rand cateva minute pana ce au o crusta frumoasa .Se scot pe prosoape de bucatarie si se lasa sa se raceasca.


Pentru sos aveti nevoie de:

o ceapa
3 lg ulei
o conserva ciuperci
o conserva porumb
2 lg smantana
o lg faina alba
patrunjel verde
o lingurita busuioc
sare si piper dupa gust







Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si porumbul apoi o cana de apa .Se condimenteaza cu sare , piper si busuioc apoi  se lasa sa fiarba 10-15 minute.Se amesteca faina cu smantana si se adauga la sos,la urma patrunjelul tocat marunt si busuiocul .Se serveste acest sos cu oua Neptun taiate felii .E un preparat gustos si se face destul de repede

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 23 iulie 2014

Tort Contesa

Aveti nevoie de :

100 gr unt
100 ml sirop de ananas
150 gr biscuiti macinati

Se topeste untul ,se adauga siropul de ananas si biscuitii ,se amesteca bine apoi aceasta compozitie se intinde intr-o forma rotunda ,se da la rece.




Crema :

250 ml frisca
un ou intreg
4 galbenuse
180 ml miere
un compot de ananas
2 nectarine
2 plicuri gelatina
coaja rasa de lamaie







Frisca se bate bine si se da la rece.Oul intreg ,galbenusele si mierea se pun pe abur si se bat bine 10 -15 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca  usor.Gelatina se inmoaie cu putina apa calda si se adauga la crema alaturi de coaja rasa de lamaie .
Se pune peste stratul de biscuiti ,un rand de crema ,fructele taiate in bucati mici ,crema .Se da la rece sa se intareasca compozitia.
Din albuse se fac bezele in ce forma doriti ,eu am facut si lungi si rotunde.Se imbraca tortul cu bezele ,se pun si deasupra si se orneaza cu ciocolata topita.
E un tort gustos si aromat,Daca doriti tortul mai inalt puteti dubla cantitatea de frisca .






Pofta buna si spor la gatit