duminică, 5 ianuarie 2014
Rulouri din clatite umplute cu varza si carnaciori
Aveti nevoie de :
500 gr faina alba ,un ou,un varf cutit sare ,un varf cutit praf de copt si apa cat cuprinde pentru un aluat moale pentru clatite.
Pentru umplutura aveti nevoie de :
350 gr carnaciori afumati(se poate folosi si kaiser ,sunca ),o varza mica verde ,sare si piper,ulei pentru prajit,2 oua si 4 linguri faina .
Se pregateste aluatul si se fac clatite.Varza se taie marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga carnatii taiati bucatele mici .se pune sare si piper dupa gust .Se lasa deoparte.
Se ia o clatita se pune o lingura mare din varza cu carnati ,se ruleaza ca si sarmalutele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc .Sunt tare bune si au si un aspect minunat.
Pofta buna si spor la gatit!
vineri, 3 ianuarie 2014
CHEC PUFOS CU UNT SI STAFIDE
Aveti nevoie de :
225 gr unt,225 gr zahar,225 gr faina alba ,un varf cutit praf de copt,un varf cutit sare,4 oua intregi,coaja rasa de lamaie si portocala cam o lingurita din fiecare ,2 plicuri vanilie,un pahar mic stafide(le puteti lasa cam 10 min inainte in esenta de rom cu putina apa si o lingura zahar)
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand cate un ou intreg ,vanilia ,coaja rasa de lamaie si portocala ,praful de copt si sarea si la urma faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina sau hartie de copt ce are fiecare.Deasupra se presara stafidele .
Se da la copt la foc minim o ora si 10 minute.Se poate verifica dupa o ora si daca e copt se poate scoate.
E foarte aromat si pufos ,se poate presara zahar pudra deasupra
Pofta buna si spor la gatit!
PULPE DE PUI UMPLUTE CU CIUPERCI SI CASCAVAL
Pentru 4 portii aveti nevoie de :
4 pulpe de pui intregi ,
150 gr cascaval ,
150 gr ciuperci ,
sare si piper,2 oua.
4 linguri faina alba,
ulei pentru prajit.
o lingurita vegeta ,
Pulpele de pui se spala bine apoi se scoate osul din partea de sus a pulpei,se bate putin carnea apoi se sareaza si se pipereaza bine .Se adauga cascavalul ras si ciupercile taiate marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata strans (nu de alta dar la fierbere e posibil sa se desfaca ).Se adauga in apa care fierbe cu o lingurita vegeta,aproximativ 30 min.Se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata .Se dau prin ou si faina si se prajesc in ulei incins,Se scot pe un servetel sa se scurga de surplusul de ulei .Se aseaza pe o farfurie si se taie felii.
Au un aspect deosebit si sigur familia sau musafirii vor fi incantati
Pofta buna! si spor la gatit <3
duminică, 1 decembrie 2013
Tort cu ciocolata ,frisca si fructe
Aveti nevoie de :
8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,un varf cutit sare ,un praf de copt
Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura.Galbenusele se amesteca cu sarea ,amidonul si praful de copt .Se adauga la albuse ,se amesteca usor,la urma faina , apoi se pune blatul intr-o tava rotunda la copt aproximativ 35-40 minute
Se scoate blatul din forma se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Pentru crema aveti nevoie de :
o cutie 500 ml frisca,2 plicuri de crema cu ciocolata (care se prepara conform instructiunilor de pe plic),2 plicuri gelatina de 10 gr(se prepara cu putina apa calda pana la omogenizarea completa ),o conserva ananas sunfood (se poate pune si alt compot dupa gustul fiecaruia),2 banane,o portocala si kiwi
Frisca se bate bine ,se poate adauga putin zahar daca vreti mai dulce ,crema se prepara separat ,fructele se taie in bucati potrivite.Gelatina se imparte in doua ,o parte se pune in frisca iar cealalta parte in crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care a copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza cu compot ,se pune un strat de banane si ananas,un rand de frisca ,un rand de crema ,a doua foaie se insiropeaza ,se pun din nou fructe ,frisca si crema ,apoi a treia foaie care nu se mai insiropeaza deaorece se inmoaie de la crema .Se imbraca cu folia si se da la rece o ora .Se rastoarna pe un platou si orneaza cu frisca ,fructe si crema .
E foarte bun si aromat acest tort ,merita facut
Pofta buna !
Pizza Sunfood 7
Aveti nevoie de :
o jumatate cub mic drojdie, o lingurita sare,o cana apa calda ,faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins.Se lasa la dospit cam 30 minute apoi se intinde in tava ,se mai lasa 15 minute apoi se da la cuptor 20 minute.Se scoate si se da un strat de pasta de rosii sau bulion ,fiecare ce aveti ,cascaval ras si sunca,sare si piper dupa gust , apoi am impartit foaia in 7 felii si am pus pe fiecare cate un produs sunfood .... 7 produse delicioase si gustoase Se da din nou la cuptor 10 minute apoi se poate servi
Au iesit feliile de pizza foarte bune dar in special cele cu peste au fost ...yammyy...merita sa incercati si voi .
Pofta buna!
sâmbătă, 30 noiembrie 2013
Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci Sunfood
Aveti nevoie de :
5 oua,
200 g mazare SunFood,
100 gr ciuperci Sunfood,
1/2 ardei gras galben/rosu,
patrunjel,
sare,
piper,
1 lingura ulei de masline,
parmezan/cascaval,
Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.
Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras sau cascaval.
Eu nu am mai pus ca erau tare bune feliile calde de omleta fara cascaval.
Pofta buna!
joi, 28 noiembrie 2013
Salata de paste cu ton Sunfood
Aveti nevoie de:
200 g paste format scurt,
1 conserva ton in suc propriu,
10 frunze proaspete busuioc,
2 lingurite capere in otet (eu am pus in loc de capere masline verzi,)
5-6 fire de patrunjel,
3-4 linguri ulei de masline,
1 ardei iute uscat (optional),
sare,
piper,
Punem o oala plina cu apa pe foc, adaugam putin ulei de masline si o acoperim cu capac.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe punga. Important este sa fierbem pastele al dente.
Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece, apoi le lasam sa se scurga.
Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc, le stergem si le tocam marunt.
Scurgem tonul si il sfaramam cu furculita. Il adaugam peste pastele reci si foarte bine scurse, adaugam patrunjelul si busuiocul tocate si caperele taiate in bucatele micute si amestecam bine.
Condimentam salata de paste cu ulei de masline, sare si putin piper proaspat macinat si o servim.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)