marți, 6 august 2013

CREMA DE ZAHAR ARS CU PIERSICI

AVETI NEVOIE DE : 1 LITRU LAPTE 5 OUA 5 LINGURI ZAHAR 2 VANILII COAJA RASA DE LAMAIE FRUCTE DE CARE DORITI CAM 5-6 BUCATI ,EU AM PUS PIERSICI SI AM ORNAT CU FELII DE PORTOCALA PENTRU TAPETAT CRATITA AVETI NEVOIE DE UN PAHAR MARE ZAHAR SE CARAMELIZEAZA ZAHARUL APOI SE IMBRACA PERETII CRATITEI SI SE LASA LA RECE PUTIN.SE BAT OUALE BINE CU ZAHARUL ,SE ADAUGA RESTUL INGREDIENTELOR ,SE PUN FRUCTELE PESTE ZAHARUL ARS SI SE ADAUGA COMPOZITIA LICHIDA .SE DA LA CUPTOR CAM 45 MINUTE SAU PANA CAND SE DEZLIPESTE CREMA DE PERETII CRATITEI.SE LASA LA RACIT APOI SE RASTOARNA PE UN PLATOU SI SE DECOREAZA CU FELII DE PORTOCALA SAU FRISCA ,DUPA GUSTUL FIECARUIA POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!

PRAJITURA CU MERE

PENTRU ALUAT AVETI NEVOIE DE : DOUA CANI FAINA ALBA (POATE PUTIN MAI MULTA CA SA IESE UN ALUAT POTRIVIT) O LINGURA UNTURA (SAU MARGARINA ,UNT DUPA GUSTUL FIECARUIA EU UNTURA FOLOSESC LA ACESTA RETETA ) UN PAHAR LAPTE 3 LINGURI ZAHAR PUDRA UN PRAF DE COPT UN VARF CUTIT SARE 1 OU SE AMESTECA TOATE INGREDIENTELE DE MAI SUS APOI SE IMPARTE ALUATUL IN DOUA PARTI EGALE SE FAC DOUA FOI .SE INTINDE PRIMA FOAIE IN TAVA UNSA SI TAPETATA CU FAINA ,SE PRESARA PUTIN GRIS ,SE PUN MERELE APOI A DOUA FOAIE SI SE INTEAPA DIN LOC IN LOC CU FURCULITA CA SA SE PATRUNDA BINE. SE DA LA CUPTOR 30-40 MINUTE APOI SE PRESARA ZAHAR DEASUPRA .SE SERVESTE ATAT CALDA CAT SI RECE PENTRU UMPLUTURA AVETI NEVOIE DE : UN KG MERE O CANA ZAHAR O LINGURITA SCORTISOARA MERELE SE CURATA DE COAJA SE RAD APOI SE CALESC IMPREUNA CU ZAHARUL SI SCORTISOARA POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!

MINI CHECURI PARFUMATE

AVETI NEVOIE DE: o cana zahar 4 oua 100 gr rahat colorat un praf de copt coaja rasa de lamaie si portocala un varf cutit sare o cana faina 8 linguri apa 4 linguri ulei cacao o lingurita din cana cu zahar se iau 4 linguri si se fierb cu 4 linguri apa pana la topirea completa a zaharului.se lasa deoparte albusele se bat cu restul de zahar galbenusele se amesteca cu 4 linguri de ulei si 4 linguri apa ,praful de copt topit in zeama de lamaie ,sarea si coaja rasa de portocala si lamaie, Se amesteca albusele cu galbenusele si zaharul topit iar la urma se adauga o cana de faina (daca e nevoie se mai poate adauga inca o lingura de faina), ,Se pun in forme de briose se lasa putin din compozitie si se adauga cacaua apoi se pune peste briose cate o lingura pentru a avea acea culoare frumoasa ,se adauga bucatele de rahat colorat si se dau la copt aproximativ 20-30 minute Se pudreaza cu zahar si astfel se obtin niste mini-checuri delicioase si parfumate POFTA BUNA <3

duminică, 4 august 2013

GOGOSI PUFOASE

AVETI NEVOIE DE : 1 KG FAINA ALBA UN CUB MIC DROJDIE UN VARF CUTIT SARE COAJA RASA DE LAMAIE UN PAHAR APA CALDA SAU SIFON (SAU MAI MULTA APA DEPINDE DE COMPOZITIE) 2 LINGURI ULEI SAU UN CUB MIC UNT 2 LINGURI ZAHAR ZAHAR PUDRA PENTRU DECORAREA GOGOSILOR ULEI PENTRU PRAJIT FAINA SE AMESTECA CU DROJDIA SI CU PUTINA APA ,SE ADAUGA RESTUL INGREDIENTELOR ,APOI SE LASA LA DOSPIT CAM 2 ORE.SE INTINDE ALUATUL INTR-O FOAIE SI SE FAC FORME ROTUNDE CU UN PAHAR MARE SI UNUL MIC ,SE PUN CELE MICI PESTE CELE MARI SE APASA CU DEGETUL PUTIN SA SE LIPEASCA INTRE ELE , SE LASA IAR LA DOSPIT CAM 30 MINUTE APOI SE PRAJESC IN ULEI INCINS SE PUDREAZA CU ZAHAR