marți, 6 august 2013
CREMA DE ZAHAR ARS CU PIERSICI
AVETI NEVOIE DE :
1 LITRU LAPTE
5 OUA
5 LINGURI ZAHAR
2 VANILII
COAJA RASA DE LAMAIE
FRUCTE DE CARE DORITI CAM 5-6 BUCATI ,EU AM PUS PIERSICI SI AM ORNAT CU FELII DE PORTOCALA
PENTRU TAPETAT CRATITA AVETI NEVOIE DE UN PAHAR MARE ZAHAR
SE CARAMELIZEAZA ZAHARUL APOI SE IMBRACA PERETII CRATITEI SI SE LASA LA RECE PUTIN.SE BAT OUALE BINE CU ZAHARUL ,SE ADAUGA RESTUL INGREDIENTELOR ,SE PUN FRUCTELE PESTE ZAHARUL ARS SI SE ADAUGA COMPOZITIA LICHIDA .SE DA LA CUPTOR CAM 45 MINUTE SAU PANA CAND SE DEZLIPESTE CREMA DE PERETII CRATITEI.SE LASA LA RACIT APOI SE RASTOARNA PE UN PLATOU SI SE DECOREAZA CU FELII DE PORTOCALA SAU FRISCA ,DUPA GUSTUL FIECARUIA
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!
PRAJITURA CU MERE
PENTRU ALUAT AVETI NEVOIE DE :
DOUA CANI FAINA ALBA (POATE PUTIN MAI MULTA CA SA IESE UN ALUAT POTRIVIT)
O LINGURA UNTURA (SAU MARGARINA ,UNT DUPA GUSTUL FIECARUIA EU UNTURA FOLOSESC LA ACESTA RETETA )
UN PAHAR LAPTE
3 LINGURI ZAHAR PUDRA
UN PRAF DE COPT
UN VARF CUTIT SARE
1 OU
SE AMESTECA TOATE INGREDIENTELE DE MAI SUS APOI SE IMPARTE ALUATUL IN DOUA PARTI EGALE
SE FAC DOUA FOI .SE INTINDE PRIMA FOAIE IN TAVA UNSA SI TAPETATA CU FAINA ,SE PRESARA PUTIN GRIS ,SE PUN MERELE APOI A DOUA FOAIE SI SE INTEAPA DIN LOC IN LOC CU FURCULITA CA SA SE PATRUNDA BINE.
SE DA LA CUPTOR 30-40 MINUTE APOI SE PRESARA ZAHAR DEASUPRA .SE SERVESTE ATAT CALDA CAT SI RECE
PENTRU UMPLUTURA AVETI NEVOIE DE :
UN KG MERE
O CANA ZAHAR
O LINGURITA SCORTISOARA
MERELE SE CURATA DE COAJA SE RAD APOI SE CALESC IMPREUNA CU ZAHARUL SI SCORTISOARA
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!
MINI CHECURI PARFUMATE
AVETI NEVOIE DE:
o cana zahar
4 oua
100 gr rahat colorat
un praf de copt
coaja rasa de lamaie si portocala
un varf cutit sare
o cana faina
8 linguri apa
4 linguri ulei
cacao o lingurita
din cana cu zahar se iau 4 linguri si se fierb cu 4 linguri apa pana la topirea completa a zaharului.se lasa deoparte
albusele se bat cu restul de zahar
galbenusele se amesteca cu 4 linguri de ulei si 4 linguri apa ,praful de copt topit in zeama de lamaie ,sarea si coaja rasa de portocala si lamaie,
Se amesteca albusele cu galbenusele si zaharul topit iar la urma se adauga o cana de faina (daca e nevoie se mai poate adauga inca o lingura de faina), ,Se pun in forme de briose se lasa putin din compozitie si se adauga cacaua apoi se pune peste briose cate o lingura pentru a avea acea culoare frumoasa ,se adauga bucatele de rahat colorat si se dau la copt aproximativ 20-30 minute
Se pudreaza cu zahar si astfel se obtin niste mini-checuri delicioase si parfumate
POFTA BUNA
<3
duminică, 4 august 2013
GOGOSI PUFOASE
AVETI NEVOIE DE :
1 KG FAINA ALBA
UN CUB MIC DROJDIE
UN VARF CUTIT SARE
COAJA RASA DE LAMAIE
UN PAHAR APA CALDA SAU SIFON (SAU MAI MULTA APA DEPINDE DE COMPOZITIE)
2 LINGURI ULEI SAU UN CUB MIC UNT
2 LINGURI ZAHAR
ZAHAR PUDRA PENTRU DECORAREA GOGOSILOR
ULEI PENTRU PRAJIT
FAINA SE AMESTECA CU DROJDIA SI CU PUTINA APA ,SE ADAUGA RESTUL INGREDIENTELOR ,APOI SE LASA LA DOSPIT CAM 2 ORE.SE INTINDE ALUATUL INTR-O FOAIE SI SE FAC FORME ROTUNDE CU UN PAHAR MARE SI UNUL MIC ,SE PUN CELE MICI PESTE CELE MARI SE APASA CU DEGETUL PUTIN SA SE LIPEASCA INTRE ELE , SE LASA IAR LA DOSPIT CAM 30 MINUTE APOI SE PRAJESC IN ULEI INCINS
SE PUDREAZA CU ZAHAR
Abonați-vă la:
Postări (Atom)