Aveti nevoie de :
biscuiti simpli (cam 600 gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )
Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3 lg frisca lichida
Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina
Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )
Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 23 ianuarie 2017
Chifle Bavareze cu ceapa si cartofi
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei
Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei
Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 19 ianuarie 2017
Ciorba de perisoare
Aveti nevoie de :
400 gr carne de porc tocata
un ou
4 catei de usturoi
sare si piper
o cana orez fiert
Din compozitia de mai sus se fac perisoarele.
2-3 morcovi
1/2 ceapa
o jumatate telina (eu am facut fara )
o radacina patrunjel sau pastarnac
rosii cherry Naturelo
2 galbenusuri
2-3 lg smantana
Maggi Legume si Maggi Bors
Se pune la foc o oala cu 3 L apa si se pune zarzavatul taiat cubulete sau felii mici .Se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba .se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume.Se mai adauga rosiile si ceapa .La final se amesteca 2 galbenusuri cu 2-3 linguri smantana si se adauga la ciorba .Leustean si patrunjel verde la final si Maggi Bors dupa gust .Este o ciorba tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
400 gr carne de porc tocata
un ou
4 catei de usturoi
sare si piper
o cana orez fiert
Din compozitia de mai sus se fac perisoarele.
2-3 morcovi
1/2 ceapa
o jumatate telina (eu am facut fara )
o radacina patrunjel sau pastarnac
rosii cherry Naturelo
2 galbenusuri
2-3 lg smantana
Maggi Legume si Maggi Bors
Se pune la foc o oala cu 3 L apa si se pune zarzavatul taiat cubulete sau felii mici .Se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba .se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume.Se mai adauga rosiile si ceapa .La final se amesteca 2 galbenusuri cu 2-3 linguri smantana si se adauga la ciorba .Leustean si patrunjel verde la final si Maggi Bors dupa gust .Este o ciorba tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 16 ianuarie 2017
Ciorba taraneasca cu bors
Aveti nevoie de:
400 gr carne de porc
200 gr mix de legume
2 cartofi
2 rosii sau rosii cherry la borcan (eu am pus Naturelo)
bors Maggi
leustean,sare si piper dupa gust
patrunjel verde (sau uscat )
Carnea se taie bucatele si se pune la fiert in 3 L de apa .Se adauga dupa 40 de minute mixul de legume si cartofii.Se continua fierberea .La final se condimenteaza cu sare ,piper ,bors ,leustean si patrunjel .Rosiile se adauga ultima data .Se mai lasa cateva minute .Se poate servi cu smantana si ardei iute.
Pofta buna si spor la gatit
400 gr carne de porc
200 gr mix de legume
2 cartofi
2 rosii sau rosii cherry la borcan (eu am pus Naturelo)
bors Maggi
leustean,sare si piper dupa gust
patrunjel verde (sau uscat )
Carnea se taie bucatele si se pune la fiert in 3 L de apa .Se adauga dupa 40 de minute mixul de legume si cartofii.Se continua fierberea .La final se condimenteaza cu sare ,piper ,bors ,leustean si patrunjel .Rosiile se adauga ultima data .Se mai lasa cateva minute .Se poate servi cu smantana si ardei iute.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 15 ianuarie 2017
Briose cu frisca si fructe de padure
Aveti nevoie de:
125 gr iaurt
200 gr zahar
3 oua
250 gr faina
5 lg ulei
100 gr unt topit
coaja rasa de portocala si lamaie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
fructe de padure ,frisca si bomboane colorate pentru ornat
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,untul topit,uleiul ,iaurtul ,sarea si praful de copt ,coaja rasa de lamaie si portocala .La final faina ,se amesteca usor .Din aceasta compozitie mi-ai iesit 16 briose .Se pun in forme unse cu unt si tapetate cu faina (sau hartie speciala de briose ).Se adauga pe fiecare briosa cateva bucati fructe de padure .
Se dau la copt 25 de minute.Dupa racire se orneaza cu frisca si cu bomboane colorate.Dupa imaginatia fiecaruia se poate orna cu ce va place .
P.S Tinand cont ca e o reteta inventata (m-am inspirat putin de la Carmen Nemeth ,multumesc draga mea ) nu am facut poze si cu ingredientele dar in curand o refac si atunci pun si restul pozelor.Pot spune ca sunt delicioase si aromate .
Pofta buna si spor la gatit
125 gr iaurt
200 gr zahar
3 oua
250 gr faina
5 lg ulei
100 gr unt topit
coaja rasa de portocala si lamaie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
fructe de padure ,frisca si bomboane colorate pentru ornat
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,untul topit,uleiul ,iaurtul ,sarea si praful de copt ,coaja rasa de lamaie si portocala .La final faina ,se amesteca usor .Din aceasta compozitie mi-ai iesit 16 briose .Se pun in forme unse cu unt si tapetate cu faina (sau hartie speciala de briose ).Se adauga pe fiecare briosa cateva bucati fructe de padure .
Se dau la copt 25 de minute.Dupa racire se orneaza cu frisca si cu bomboane colorate.Dupa imaginatia fiecaruia se poate orna cu ce va place .
P.S Tinand cont ca e o reteta inventata (m-am inspirat putin de la Carmen Nemeth ,multumesc draga mea ) nu am facut poze si cu ingredientele dar in curand o refac si atunci pun si restul pozelor.Pot spune ca sunt delicioase si aromate .
Pofta buna si spor la gatit
Pancakes cu banane ,scortisoara si sos caramel
Aveti nevoie de:
2 banane coapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara Kotanyi
2 lg faina
2 oua
putin ulei
Sos caramel
Bananele se zdrobesc bine ,se adauga praful de copt ,scortisoara si sarea ,ouale si faina ,se amesteca bine pana ce va iese o pasta omogena .Intr-o tigaie se ia cu o lingura din compozitie si se fac pancakes .Se unge doar cu putin ulei sa nu se prinda si se coc pe ambele parti .Din aluat mi-au iesit 9 bucati .Se servesc cu sos caramel sau cu ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
2 banane coapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara Kotanyi
2 lg faina
2 oua
putin ulei
Sos caramel
Bananele se zdrobesc bine ,se adauga praful de copt ,scortisoara si sarea ,ouale si faina ,se amesteca bine pana ce va iese o pasta omogena .Intr-o tigaie se ia cu o lingura din compozitie si se fac pancakes .Se unge doar cu putin ulei sa nu se prinda si se coc pe ambele parti .Din aluat mi-au iesit 9 bucati .Se servesc cu sos caramel sau cu ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 7 ianuarie 2017
Papanasi cu fructe de padure
De ceva vreme micuta mea imi tot spunea ,,mami vreau sa imi faci papanasi ca si la gradinita ..asa ca recent am cumparat Branza si ..m-am apucat de ...Papanasi :)
Aveti nevoie de :
250 gr branza dulce de vaci
2 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
un praf de scortisoara
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100 gr smantana
250 gr faina
Pentru decor
putina smantana
fructe de padure(eu am avut congelate si am facut o dulceata delicioasa din ele cu putin zahar )
2 lg zahar
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese un aluat potrivit nici prea moale dar nici prea tare .Se dau forme de papanasi si se prajesc in ulei bine incins.Se scot pe un platou pe servetele sa se scurga bine de ulei apoi se monteaza pe farfurie .Partea mare ,smantana ,dulceata ,bila cea mica deasupra si din nou putina smantana si dulceata .Sunt foarte simplu de facut si deliciosi.
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 9 papanasi ,asta in cazul in care doriti sa faceti mai multi pentru musafiri puteti dubla ingredientele.
P.S Tinand cont ca am facut cum a vrut la final cand i-am servit fetitei mele portia de papanasi spunea ca ea vrea cu ..pesmet si zahar :)) asa ca ...a mancat ...cum a fost si la gradinita :))
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
250 gr branza dulce de vaci
2 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
un praf de scortisoara
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100 gr smantana
250 gr faina
Pentru decor
putina smantana
fructe de padure(eu am avut congelate si am facut o dulceata delicioasa din ele cu putin zahar )
2 lg zahar
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese un aluat potrivit nici prea moale dar nici prea tare .Se dau forme de papanasi si se prajesc in ulei bine incins.Se scot pe un platou pe servetele sa se scurga bine de ulei apoi se monteaza pe farfurie .Partea mare ,smantana ,dulceata ,bila cea mica deasupra si din nou putina smantana si dulceata .Sunt foarte simplu de facut si deliciosi.
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 9 papanasi ,asta in cazul in care doriti sa faceti mai multi pentru musafiri puteti dubla ingredientele.
P.S Tinand cont ca am facut cum a vrut la final cand i-am servit fetitei mele portia de papanasi spunea ca ea vrea cu ..pesmet si zahar :)) asa ca ...a mancat ...cum a fost si la gradinita :))
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)