Aveti nevoie de:
400 gr carne de porc
200 gr mix de legume
2 cartofi
2 rosii sau rosii cherry la borcan (eu am pus Naturelo)
bors Maggi
leustean,sare si piper dupa gust
patrunjel verde (sau uscat )
Carnea se taie bucatele si se pune la fiert in 3 L de apa .Se adauga dupa 40 de minute mixul de legume si cartofii.Se continua fierberea .La final se condimenteaza cu sare ,piper ,bors ,leustean si patrunjel .Rosiile se adauga ultima data .Se mai lasa cateva minute .Se poate servi cu smantana si ardei iute.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 16 ianuarie 2017
duminică, 15 ianuarie 2017
Briose cu frisca si fructe de padure
Aveti nevoie de:
125 gr iaurt
200 gr zahar
3 oua
250 gr faina
5 lg ulei
100 gr unt topit
coaja rasa de portocala si lamaie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
fructe de padure ,frisca si bomboane colorate pentru ornat
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,untul topit,uleiul ,iaurtul ,sarea si praful de copt ,coaja rasa de lamaie si portocala .La final faina ,se amesteca usor .Din aceasta compozitie mi-ai iesit 16 briose .Se pun in forme unse cu unt si tapetate cu faina (sau hartie speciala de briose ).Se adauga pe fiecare briosa cateva bucati fructe de padure .
Se dau la copt 25 de minute.Dupa racire se orneaza cu frisca si cu bomboane colorate.Dupa imaginatia fiecaruia se poate orna cu ce va place .
P.S Tinand cont ca e o reteta inventata (m-am inspirat putin de la Carmen Nemeth ,multumesc draga mea ) nu am facut poze si cu ingredientele dar in curand o refac si atunci pun si restul pozelor.Pot spune ca sunt delicioase si aromate .
Pofta buna si spor la gatit
125 gr iaurt
200 gr zahar
3 oua
250 gr faina
5 lg ulei
100 gr unt topit
coaja rasa de portocala si lamaie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
fructe de padure ,frisca si bomboane colorate pentru ornat
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,untul topit,uleiul ,iaurtul ,sarea si praful de copt ,coaja rasa de lamaie si portocala .La final faina ,se amesteca usor .Din aceasta compozitie mi-ai iesit 16 briose .Se pun in forme unse cu unt si tapetate cu faina (sau hartie speciala de briose ).Se adauga pe fiecare briosa cateva bucati fructe de padure .
Se dau la copt 25 de minute.Dupa racire se orneaza cu frisca si cu bomboane colorate.Dupa imaginatia fiecaruia se poate orna cu ce va place .
P.S Tinand cont ca e o reteta inventata (m-am inspirat putin de la Carmen Nemeth ,multumesc draga mea ) nu am facut poze si cu ingredientele dar in curand o refac si atunci pun si restul pozelor.Pot spune ca sunt delicioase si aromate .
Pofta buna si spor la gatit
Pancakes cu banane ,scortisoara si sos caramel
Aveti nevoie de:
2 banane coapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara Kotanyi
2 lg faina
2 oua
putin ulei
Sos caramel
Bananele se zdrobesc bine ,se adauga praful de copt ,scortisoara si sarea ,ouale si faina ,se amesteca bine pana ce va iese o pasta omogena .Intr-o tigaie se ia cu o lingura din compozitie si se fac pancakes .Se unge doar cu putin ulei sa nu se prinda si se coc pe ambele parti .Din aluat mi-au iesit 9 bucati .Se servesc cu sos caramel sau cu ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
2 banane coapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara Kotanyi
2 lg faina
2 oua
putin ulei
Sos caramel
Bananele se zdrobesc bine ,se adauga praful de copt ,scortisoara si sarea ,ouale si faina ,se amesteca bine pana ce va iese o pasta omogena .Intr-o tigaie se ia cu o lingura din compozitie si se fac pancakes .Se unge doar cu putin ulei sa nu se prinda si se coc pe ambele parti .Din aluat mi-au iesit 9 bucati .Se servesc cu sos caramel sau cu ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 7 ianuarie 2017
Papanasi cu fructe de padure
De ceva vreme micuta mea imi tot spunea ,,mami vreau sa imi faci papanasi ca si la gradinita ..asa ca recent am cumparat Branza si ..m-am apucat de ...Papanasi :)
Aveti nevoie de :
250 gr branza dulce de vaci
2 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
un praf de scortisoara
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100 gr smantana
250 gr faina
Pentru decor
putina smantana
fructe de padure(eu am avut congelate si am facut o dulceata delicioasa din ele cu putin zahar )
2 lg zahar
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese un aluat potrivit nici prea moale dar nici prea tare .Se dau forme de papanasi si se prajesc in ulei bine incins.Se scot pe un platou pe servetele sa se scurga bine de ulei apoi se monteaza pe farfurie .Partea mare ,smantana ,dulceata ,bila cea mica deasupra si din nou putina smantana si dulceata .Sunt foarte simplu de facut si deliciosi.
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 9 papanasi ,asta in cazul in care doriti sa faceti mai multi pentru musafiri puteti dubla ingredientele.
P.S Tinand cont ca am facut cum a vrut la final cand i-am servit fetitei mele portia de papanasi spunea ca ea vrea cu ..pesmet si zahar :)) asa ca ...a mancat ...cum a fost si la gradinita :))
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
250 gr branza dulce de vaci
2 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
un praf de scortisoara
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100 gr smantana
250 gr faina
Pentru decor
putina smantana
fructe de padure(eu am avut congelate si am facut o dulceata delicioasa din ele cu putin zahar )
2 lg zahar
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese un aluat potrivit nici prea moale dar nici prea tare .Se dau forme de papanasi si se prajesc in ulei bine incins.Se scot pe un platou pe servetele sa se scurga bine de ulei apoi se monteaza pe farfurie .Partea mare ,smantana ,dulceata ,bila cea mica deasupra si din nou putina smantana si dulceata .Sunt foarte simplu de facut si deliciosi.
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 9 papanasi ,asta in cazul in care doriti sa faceti mai multi pentru musafiri puteti dubla ingredientele.
P.S Tinand cont ca am facut cum a vrut la final cand i-am servit fetitei mele portia de papanasi spunea ca ea vrea cu ..pesmet si zahar :)) asa ca ...a mancat ...cum a fost si la gradinita :))
Pofta buna si spor la gatit
joi, 29 decembrie 2016
Ciorba de burta
Aveti nevoie de :
400 gr burta
3 morcovi
1/2 telina
o ceapa
cativa catei usturoi
2 galbenusuri
4 lg smantana
Maggi vita si secretul gustului gaina
2-3 foi de dafin
piper
cateva bucati gogosar murat
patrunjel verde
Burta se lasa in apa rece o ora cu 2 lg otet ,o ceapa si o l-ta bicarbonat.Se spala bine apoi si se pune la fiert in apa rece cat sa treaca peste ea .Dupa fierbere (cam o ora ) se arunca apa,se curata de pielita apoi se pune la fiert alaturi de legume .Se strecoara zeama ,legumele se taie marunt ,se adauga inapoi in oala.Galbenusurile se amesteca cu smantana se adauga la ciorba .Se condimenteaza cu maggi si piper iar la final patrunjel verde tocat .Burta se taie cat de marunt va place si se adauga si ea .
Pofta buna si spor la gatit
400 gr burta
3 morcovi
1/2 telina
o ceapa
cativa catei usturoi
2 galbenusuri
4 lg smantana
Maggi vita si secretul gustului gaina
2-3 foi de dafin
piper
cateva bucati gogosar murat
patrunjel verde
Burta se lasa in apa rece o ora cu 2 lg otet ,o ceapa si o l-ta bicarbonat.Se spala bine apoi si se pune la fiert in apa rece cat sa treaca peste ea .Dupa fierbere (cam o ora ) se arunca apa,se curata de pielita apoi se pune la fiert alaturi de legume .Se strecoara zeama ,legumele se taie marunt ,se adauga inapoi in oala.Galbenusurile se amesteca cu smantana se adauga la ciorba .Se condimenteaza cu maggi si piper iar la final patrunjel verde tocat .Burta se taie cat de marunt va place si se adauga si ea .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 23 decembrie 2016
Rulada de porc la cuptor cu cimbru
Aveti nevoie de :
1 kg carne de porc tocata
o ceapa mare
5 catei usturoi
o felie de paine
o l-ta sos de ardei rosu
2 oua
piper ,sare si maggi dupa gust
o l-ta cimbru
o lingura ulei
Se amesteca carnea cu condimentele ,usturoiul se zdrobeste bine ,ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei ,se adauga ouale batute si painea inmuiata in putina apa si stoarsa bine .Se pune o foaie de copt in tava de cozonac si se rastoarna amestecul in tava ,se niveleaza si se da la cuptor in jur de o ora .Se poate verifica sa nu se arda . Este o rulada usor de facut si tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg carne de porc tocata
o ceapa mare
5 catei usturoi
o felie de paine
o l-ta sos de ardei rosu
2 oua
piper ,sare si maggi dupa gust
o l-ta cimbru
o lingura ulei
Se amesteca carnea cu condimentele ,usturoiul se zdrobeste bine ,ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei ,se adauga ouale batute si painea inmuiata in putina apa si stoarsa bine .Se pune o foaie de copt in tava de cozonac si se rastoarna amestecul in tava ,se niveleaza si se da la cuptor in jur de o ora .Se poate verifica sa nu se arda . Este o rulada usor de facut si tare gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Cordon Bleu
Aveti nevoie de :
2 bucati piept de pui
cateva felii sunca (de care va place )
cateva felii cascaval
sare ,piper si Maggi Secretul gustului gaina
ulei
pesmet
3 oua
Carnea de pui se feliaza (eu am facut asa dar voi puteti taia un buzunar in felia de carne ) ,se bate cu ciocanul putin ,se condimenteaza cu sare si piper ,se pune o felie sunca si o felie cascaval.Am impaturat felia de carne si am prins-o cu scobitori ca sa nu se desfaca la prajit . Se bat ouale bine cu condiment Maggi .Se da fiecare bucata de cordon bleu prin ou si pesmet de doua ori si se prajeste in ulei incins.Se scot apoi pe prosoape uscate sa absoarba uleiul ramas .Dupa racire se feliaza dupa cum doriti .
Pofta buna si spor la gatit
2 bucati piept de pui
cateva felii sunca (de care va place )
cateva felii cascaval
sare ,piper si Maggi Secretul gustului gaina
ulei
pesmet
3 oua
Carnea de pui se feliaza (eu am facut asa dar voi puteti taia un buzunar in felia de carne ) ,se bate cu ciocanul putin ,se condimenteaza cu sare si piper ,se pune o felie sunca si o felie cascaval.Am impaturat felia de carne si am prins-o cu scobitori ca sa nu se desfaca la prajit . Se bat ouale bine cu condiment Maggi .Se da fiecare bucata de cordon bleu prin ou si pesmet de doua ori si se prajeste in ulei incins.Se scot apoi pe prosoape uscate sa absoarba uleiul ramas .Dupa racire se feliaza dupa cum doriti .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)