Aveti nevoie de :
2 -3 morcovi
1 radacina patrunjel
o ceapa mica
3 lg orez
2 lg lapte
o lg ulei
1 lg faina alba
piper
patrunjel verde
sare (daca mai e nevoie)
Maggi Secretul Gustului Gaina 1 lg (sau dupa preferinta fiecaruia )
Zarzavatul se pune la fiert in 2 L apa ,se adauga Maggi dupa gust si orezul spalat bine in mai multe ape.Dupa fierberea legumelor se scot si se taie felii mici .Se adauga din nou la supa ,se condimenteaza cu piper si sare (daca mai este cazul ) iar la final faina amestecata cu uleiul si laptele .Patrunjel verde tocat proaspat .Se mai poate adauga dupa gust putina sare de lamaie sau bors .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 4 noiembrie 2016
duminică, 30 octombrie 2016
Ciorba de cartofi cu tarhon si leustean
Aveti nevoie de :
4-5 cartofi
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 lg ulei
Maggi Vita si Bors cu leustean
2 galbenusuri
2 lg smantana
tarhon ,piper si patrunjel verde
Cartofii ,morcovii si pastarnacul se curata ,se spala si se taie cubulete.Se calesc in ulei (un morcov se razuieste ).Se adauga ceapa taiata marunt si apa cam 2 L.Se lasa sa fiarba toate ,se adauga pe parcurs tarhon si leustean ,la urma patrunjelul taiat marunt ,smantana amestecata cu galbenusurile si piper.
Pofta buna si spor la gatit
4-5 cartofi
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 lg ulei
Maggi Vita si Bors cu leustean
2 galbenusuri
2 lg smantana
tarhon ,piper si patrunjel verde
Cartofii ,morcovii si pastarnacul se curata ,se spala si se taie cubulete.Se calesc in ulei (un morcov se razuieste ).Se adauga ceapa taiata marunt si apa cam 2 L.Se lasa sa fiarba toate ,se adauga pe parcurs tarhon si leustean ,la urma patrunjelul taiat marunt ,smantana amestecata cu galbenusurile si piper.
Pofta buna si spor la gatit
Supa crema de ceapa
Aveti nevoie de :
3 cepe mari
1 cartof
un pahar mic vin alb
2 lg ulei
Maggi Legume 2-3 cubulete
piper
o lingurita cimbru
2 lg smantana
Ceapa se curata si se taie solzi .Se caleste in ulei pana are o culoare frumoasa .Se adauga cartoful taiat cubulete ,Maggi si cimbru.Se adauga apa cat sa treaca peste toate si se fierb bine .La final se blendeaza bine ,se strecoara si se adauga vinul si piperul .Este o supa tare gustoasa si se serveste cu crutoane .
Pofta buna si spor la gatit
3 cepe mari
1 cartof
un pahar mic vin alb
2 lg ulei
Maggi Legume 2-3 cubulete
piper
o lingurita cimbru
2 lg smantana
Ceapa se curata si se taie solzi .Se caleste in ulei pana are o culoare frumoasa .Se adauga cartoful taiat cubulete ,Maggi si cimbru.Se adauga apa cat sa treaca peste toate si se fierb bine .La final se blendeaza bine ,se strecoara si se adauga vinul si piperul .Este o supa tare gustoasa si se serveste cu crutoane .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 27 octombrie 2016
Supa crema de brocoli
Aveti nevoie de :
400 gr brocoli
un cartof
1/2 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 lg smantana
piper
2 cubulete Maggi Legume
Brocoli,cartoful ,ceapa ,ardeiul si pastarnacul ,se taie cubulete (in afara de brocoli binenteles ) si se pun la fiert in apa cat sa treaca peste ele deci nu foarte multa ,se adauga cuburile Maggi se pune un capac si se fierb la foc incet .Dupa ce au fiert bine ,se strecoara ,se paseaza bine ca un piure ,se mai adauga zeama in care au fiert cate putin pana ajunge la consistenta dorita .Se condimenteaza cu piper si sare (daca mai e nevoie ) si se adauga smantana .Se amesteca bine apoi se poate servi cu crutoane .
A iesi mai deschisa la culoare supa crema deoarece am adaugat morcov si ardei rosu ,dar daca vreti mai verde supa adaugati brocoli mai mult sau scoateti ardeiul rosu .
Pofta buna si spor la gatit
400 gr brocoli
un cartof
1/2 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 lg smantana
piper
2 cubulete Maggi Legume
Brocoli,cartoful ,ceapa ,ardeiul si pastarnacul ,se taie cubulete (in afara de brocoli binenteles ) si se pun la fiert in apa cat sa treaca peste ele deci nu foarte multa ,se adauga cuburile Maggi se pune un capac si se fierb la foc incet .Dupa ce au fiert bine ,se strecoara ,se paseaza bine ca un piure ,se mai adauga zeama in care au fiert cate putin pana ajunge la consistenta dorita .Se condimenteaza cu piper si sare (daca mai e nevoie ) si se adauga smantana .Se amesteca bine apoi se poate servi cu crutoane .
A iesi mai deschisa la culoare supa crema deoarece am adaugat morcov si ardei rosu ,dar daca vreti mai verde supa adaugati brocoli mai mult sau scoateti ardeiul rosu .
Pofta buna si spor la gatit
Supa crema de ciuperci
Aveti nevoie de :
500 gr ciuperci
Putin unt (cam 25 gr)
2 lg ulei
1 cartof potrivit
4-5 catei usturoi
1/2 ceapa
2 cuburi Maggi Legume
piper
2 lg smantana
Ciupercile se taie felii ,usturoiul se zdrobeste iar ceapa se taie cubulete .Se pun sa se caleasca cu uleiul ,se adauga cartoful taiat cubulete ,untul si se adauga apa cat sa treaca peste toate .Se condimenteaza cu Maggi si se lasa sa fiarba .Cand sunt toate fierte se strecoara (zeama se lasa deoparte ,nu se arunca ) si se blendeaza apoi se strecoara sa nu ramana bucati .Se adauga zeama cat sa fie ca si o crema dar nu foarte groasa si smantana si piper .La final se orneaza farfuria cu supa - crema cu boia ,felii de ciuperci prajite si se serveste cu crutoane (eu le-am facut ,nu le-am cumparat ).Chiar daca am servit la restaurant unde am lucrat acest fel de mancare imi era dor asa ca l-am refacut si acum e si pe blog .
Pofta buna si spor la gatit
500 gr ciuperci
Putin unt (cam 25 gr)
2 lg ulei
1 cartof potrivit
4-5 catei usturoi
1/2 ceapa
2 cuburi Maggi Legume
piper
2 lg smantana
Ciupercile se taie felii ,usturoiul se zdrobeste iar ceapa se taie cubulete .Se pun sa se caleasca cu uleiul ,se adauga cartoful taiat cubulete ,untul si se adauga apa cat sa treaca peste toate .Se condimenteaza cu Maggi si se lasa sa fiarba .Cand sunt toate fierte se strecoara (zeama se lasa deoparte ,nu se arunca ) si se blendeaza apoi se strecoara sa nu ramana bucati .Se adauga zeama cat sa fie ca si o crema dar nu foarte groasa si smantana si piper .La final se orneaza farfuria cu supa - crema cu boia ,felii de ciuperci prajite si se serveste cu crutoane (eu le-am facut ,nu le-am cumparat ).Chiar daca am servit la restaurant unde am lucrat acest fel de mancare imi era dor asa ca l-am refacut si acum e si pe blog .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 22 octombrie 2016
Cornulete cu untura
Aveti nevoie de :
150 gr untura
5 lg apa
4 lg zahar
4 lg otet
3 plicuri vanilie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
2 galbenusuri
500 gr faina
Pentru umplut gem (nuca ,rahat sau nutella ) si zahar pudra
Se amesteca ingredientele de mai sus ,faina nu se adauga toata ,aproximativ 450 gr iar pentru intins foaia inca 50 gr.Se framanta bine sa va iasa o coca potrivita numai buna de intins .Se dau forme de cornulete se pune cate o l-ta gem (sa fie mai tare altfel va curge ) .Se ruleaza si se pun in tava ,se dau la cuptor 30-35 minute ,pana sunt rumenite frumos .Se scot si se dau prin zahar pudra .Sunt tare fragede si gustoase .
Pofta buna si spor la gatit
150 gr untura
5 lg apa
4 lg zahar
4 lg otet
3 plicuri vanilie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
2 galbenusuri
500 gr faina
Pentru umplut gem (nuca ,rahat sau nutella ) si zahar pudra
Se amesteca ingredientele de mai sus ,faina nu se adauga toata ,aproximativ 450 gr iar pentru intins foaia inca 50 gr.Se framanta bine sa va iasa o coca potrivita numai buna de intins .Se dau forme de cornulete se pune cate o l-ta gem (sa fie mai tare altfel va curge ) .Se ruleaza si se pun in tava ,se dau la cuptor 30-35 minute ,pana sunt rumenite frumos .Se scot si se dau prin zahar pudra .Sunt tare fragede si gustoase .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 11 octombrie 2016
Tort rece cu piscoturi si iaurt
Aveti nevoie de :
375 gr iaurt simplu
300 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
4 lg nuca de cocos
1/2 esenta rom
fructe de care va plac (eu am pus o para si o piersica taiate bucati mici )
6 l-te gelatina
suc natural (pentru insiropat )
piscoturi (eu le-am facut dar se pot si cumpara )
Frisca se bate bine .Iaurtul se amesteca cu zaharul ,nuca de cocos ,laptele praf si esenta de rom .Se inmoaie bine gelatina in putina apa calduta si se adauga la compozitia de iaurt ,la urma se amesteca cu frisca usor si fructele .In forma de tort se pune un strat de piscoturi ,se inmoaie cu suc natural ,un strat de crema ,din nou piscoturi ,crema ,piscoturi iar la final un strat subtire de crema .Deasupra am pus ca si decor ciocolata rasa.
Se lasa la rece cateva ore sau peste noapte .E un desert fin si delicios .
Pofta buna si spor la gatit
375 gr iaurt simplu
300 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
4 lg nuca de cocos
1/2 esenta rom
fructe de care va plac (eu am pus o para si o piersica taiate bucati mici )
6 l-te gelatina
suc natural (pentru insiropat )
piscoturi (eu le-am facut dar se pot si cumpara )
Frisca se bate bine .Iaurtul se amesteca cu zaharul ,nuca de cocos ,laptele praf si esenta de rom .Se inmoaie bine gelatina in putina apa calduta si se adauga la compozitia de iaurt ,la urma se amesteca cu frisca usor si fructele .In forma de tort se pune un strat de piscoturi ,se inmoaie cu suc natural ,un strat de crema ,din nou piscoturi ,crema ,piscoturi iar la final un strat subtire de crema .Deasupra am pus ca si decor ciocolata rasa.
Se lasa la rece cateva ore sau peste noapte .E un desert fin si delicios .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)