2 oua
5 lg zahar
5 lg faina
esenta de rom
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
1/2 cana lapte
100 gr unt
2 lg cacao
(in poza nu apar toate ingredientele folosite deoarece este o reteta inventata si nu am mai facut la toate nestiind ca o voi publica )
Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga untul cate putin si restul ingredientelor.La final faina amestecata cu cacaua.Iese un blat moale care se pune intr-o tava (data inainte cu ulei si tapetata cu faina ,sau cu hartie de copt )
Se da la copt 30-35 minute .Se scoate ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi egale .Atentie : blatul nu va iesi foarte inalt .
Crema :
un plic crema de cafea Dr Oetker
200 ml frisca
2 l-te gelatina
Pentru insiropat :
o sticluta esenta de rom
o cana apa
putin zahar
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,apoi se amesteca usor cu frisca batuta separat si gelatina .Se pune folie in tava in care sa copt blatul , un rand de crema ,se da la rece sa se intareasca putin (cam 20 minute ) ,prima foaie ,se insirpoeaza cu esenta de rom amestecata cu apa si putin zahar ),crema si foaia a doua .Se apasa putin foile si se acopera cu folie.Se da la rece pana a doua zi apoi se poate servi .Un desert dulce ,usor de facut si gustos
Pofta buna si spor la gatit