Aveti nevoie de:
250 ml apa
100 gr unt
2 lg zahar
125 gr faina
3 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Pentru sosul de ciocolata :
o tableta ciocolata
un pahar frisca
Decor: zahar pudra
Apa ,zaharul si untul se pun intr-o cratita la foc ,cand incepe sa fiarba se adauga faina ,sarea si praful de copt se amesteca repede pana ce se face un aluat mai tare .Ouale se adauga pe rand si se amesteca usor pana ce se omogenizeaza bine .Cu un pos cu forma (eu le-am facut mai subtiri ) se fac forme si se coc in ulei incins.Atentie : Lasati doar cateva secunde sa nu le ardeti .Se scot pe un prosop de hartie apoi se pun pe un platou ,se pudreaza cu zahar si se servesc cu sos de ciocolata
Pentru sos : Se amesteca frisca cu ciocolata intr-un vas mic pe foc
Pofta buna si spor la gatit
marți, 25 august 2015
luni, 24 august 2015
Briose cu cascaval si masline
Aveti nevoie de:
125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina
Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .
Pofta buna si spor la gatit
125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina
Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .
Pofta buna si spor la gatit
Tort Jardin Du Chocolat
Aveti nevoie de :
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
joi, 20 august 2015
Spaghete cu rosii si carne de porc
Aveti nevoie de:
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 16 august 2015
Tort Caramel Flavor
Aveti nevoie de:
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 15 august 2015
Rosii umplute cu ciuperci si cascaval
Aveti nevoie de:
4 rosii mari
cateva ciuperci cam 15 bucati
Maggi de legume ,o lingurita
piper
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
putin ulei
Rosiile se spala bine apoi se scoate mijlocul,Se lasa cu gura in jos pe o farfurie sa se scurga bine de zeama .Patrunjelul se toaca marunt ,se pune uleiul intr-o cratita si ciupercile taiate fasii alaturi de maggi.Se amesteca cateva minute apoi se adauga cascavalul ras (se lasa putin sa se puna deasupra )si piperul.Se umplu rosiile cu aceasta compozitie ,deasupra cascaval ras si se dau la cuptor 20-25 minute .
Se servesc atat calde cat si reci .E o reteta care se face repede si sunt tare gustoase rosiile in combinatie cu ciupercile si cascavalul .
Pofta buna si spor la gatit
4 rosii mari
cateva ciuperci cam 15 bucati
Maggi de legume ,o lingurita
piper
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
putin ulei
Rosiile se spala bine apoi se scoate mijlocul,Se lasa cu gura in jos pe o farfurie sa se scurga bine de zeama .Patrunjelul se toaca marunt ,se pune uleiul intr-o cratita si ciupercile taiate fasii alaturi de maggi.Se amesteca cateva minute apoi se adauga cascavalul ras (se lasa putin sa se puna deasupra )si piperul.Se umplu rosiile cu aceasta compozitie ,deasupra cascaval ras si se dau la cuptor 20-25 minute .
Se servesc atat calde cat si reci .E o reteta care se face repede si sunt tare gustoase rosiile in combinatie cu ciupercile si cascavalul .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 14 august 2015
Risotto cu praz
Aveti nevoie de:
Cateva fire praz
o cana orez
o lingurita Maggi de legume
2 lg ulei
piper
cativa catei de usturoi
Prazul se curata ,se spala si se taie marunt .Se pune intr-un vas uleiul si prazul ,se calesc apoi se adauga usturoiul taiat cat mai marunt , maggi si orezul (fiert separat si clatit bine in apa rece ).Se amesteca cateva minute apoi se poate servi .E un preparat de post dar eu am adaugat langa el snitele cu susan ,o combinatie minunata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
Cateva fire praz
o cana orez
o lingurita Maggi de legume
2 lg ulei
piper
cativa catei de usturoi
Prazul se curata ,se spala si se taie marunt .Se pune intr-un vas uleiul si prazul ,se calesc apoi se adauga usturoiul taiat cat mai marunt , maggi si orezul (fiert separat si clatit bine in apa rece ).Se amesteca cateva minute apoi se poate servi .E un preparat de post dar eu am adaugat langa el snitele cu susan ,o combinatie minunata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)