Aveti nevoie de :
o gaina (era deja la fiert cand am facut pozele )
2-3 morcovi
telina
maggi cuburi de gaina
patrunjel verde
cativa catei de usturoi
o punga taitei
Gaina se spala bine ,se taie in bucati si se pune in apa la fiert alaturi de cateva cuburi maggi.Se spumeaza si se adauga legumele taiate in lung sau cuburi dupa preferinte.Se fierb toate apoi se scot legumele si carnea , se mai lasa pe foc cateva minute adaugand usturoiul .Se fierb taiteii separat ,se clatesc bine cu apa rece si se adauga la supa .La final se toaca marunt patrunjel verde .Carnea se prajeste sau se face pane dupa gusturi si se poate servi cu cartofi sau orez .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 21 aprilie 2015
Ciorba cu legume si smantana
Aveti nevoie de:
2-3 morcovi
1 patrunjel
o bucata telina
o bucata pastarnac
un ardei
2 lg Maggi secretul gustului cu legume
2 lg smantana
2 fire leustean
piper dupa gust
Legumele se curata toate ,se spala bine si se taie cubulete .Se calesc in putin ulei ,se adauga maggi si apa sa fiarba .Cand sau fiert bine legumele se adauga leustean proaspat tocat marunt si smantana la final .O ciorba delicioasa care se face repede si e tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
2-3 morcovi
1 patrunjel
o bucata telina
o bucata pastarnac
un ardei
2 lg Maggi secretul gustului cu legume
2 lg smantana
2 fire leustean
piper dupa gust
Legumele se curata toate ,se spala bine si se taie cubulete .Se calesc in putin ulei ,se adauga maggi si apa sa fiarba .Cand sau fiert bine legumele se adauga leustean proaspat tocat marunt si smantana la final .O ciorba delicioasa care se face repede si e tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu leurda ,salata si oua
Aveti nevoie de:
o legatura leurda
salata verde (o capatana mare sau mai multe mici )
5 oua fierte
cateva fire usturoi
2 cuburi Maggi secretul gustului bors cu legume
2 lg smantana
un ou crud
putin piper
o lg ulei
Se spala bine leurda si salata verde ,se rup bucati si se calesc in putin ulei ,se scurge apoi bine se adauga apa si se lasa sa fiarba .Se adauga usturoiul verde taiat marunt si ouale fierte taiate in jumatate .La final se condimenteaza cu maggi ,smantana cu oul crud batut bine si piper dupa gust
E o ciorba care se face repede si e foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
o legatura leurda
salata verde (o capatana mare sau mai multe mici )
5 oua fierte
cateva fire usturoi
2 cuburi Maggi secretul gustului bors cu legume
2 lg smantana
un ou crud
putin piper
o lg ulei
Se spala bine leurda si salata verde ,se rup bucati si se calesc in putin ulei ,se scurge apoi bine se adauga apa si se lasa sa fiarba .Se adauga usturoiul verde taiat marunt si ouale fierte taiate in jumatate .La final se condimenteaza cu maggi ,smantana cu oul crud batut bine si piper dupa gust
E o ciorba care se face repede si e foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 19 aprilie 2015
Sote de ciuperci cu friptura de porc
Aveti nevoie de :
un borcan ciuperci Sunfood
un ardei verde
o ceapa potrivita
o lingura ardei rosu macinat
2 lg faina alba
3 lg smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Se taie ceapa si ardeiul marunt ,se calesc impreuna in ulei ,se adauga ardeiul macinat si ciupercile scurse bine ,se calesc impreuna cateva minute ,se condimenteaza cu sare si piper ,se mai adauga 2 cani apa rece si se continua fierberea 15 minute .La final se amesteca faina alba cu smantana si se adauga la sote .Se serveste alaturi de friptura de porc
Pofta buna si spor la gatit
un borcan ciuperci Sunfood
un ardei verde
o ceapa potrivita
o lingura ardei rosu macinat
2 lg faina alba
3 lg smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Se taie ceapa si ardeiul marunt ,se calesc impreuna in ulei ,se adauga ardeiul macinat si ciupercile scurse bine ,se calesc impreuna cateva minute ,se condimenteaza cu sare si piper ,se mai adauga 2 cani apa rece si se continua fierberea 15 minute .La final se amesteca faina alba cu smantana si se adauga la sote .Se serveste alaturi de friptura de porc
Pofta buna si spor la gatit
Mini tarte cu crema de vanilie si coacaze
Aveti nevoie de:
250 gr unt si margarina Unirea
550 gr faina
un varf cutit sare
4 lg zahar
un pahar apa rece
Se amesteca untul si margarina cu sarea si zaharul ,se adauga apa si faina ,se face o coca potrivita care se lasa la rece in frigider in folie circa 20 de minute.
Se taie in bucati aluatul iar fiecare bucata se intinde si se taie cercuri mai mari care se pun in forme de briose ,se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle si se coc 20 minute la cuptorul incalzit inainte sau pana se rumenesc (depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia )
Se scot si se lasa sa sa raceasca complet.
Crema :
un plic crema de vanilie Dr Oetker(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
o cutie frisca mica (se bate bine apoi se amesteca cu crema )
coacaze (sau alte fructe dupa gust)
Se umple fiecare mini tarta cu crema amestecata cu frisca si se orneaza cu coacaze .Sunt delicioase aceste mini tarte iar aroma cremei in combinatie cu coacazele care sunt acrisoare bune ...dar va las si pe voi sa le faceti
Pofta buna si spor la gatit
250 gr unt si margarina Unirea
550 gr faina
un varf cutit sare
4 lg zahar
un pahar apa rece
Se amesteca untul si margarina cu sarea si zaharul ,se adauga apa si faina ,se face o coca potrivita care se lasa la rece in frigider in folie circa 20 de minute.
Se taie in bucati aluatul iar fiecare bucata se intinde si se taie cercuri mai mari care se pun in forme de briose ,se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle si se coc 20 minute la cuptorul incalzit inainte sau pana se rumenesc (depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia )
Se scot si se lasa sa sa raceasca complet.
Crema :
un plic crema de vanilie Dr Oetker(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
o cutie frisca mica (se bate bine apoi se amesteca cu crema )
coacaze (sau alte fructe dupa gust)
Se umple fiecare mini tarta cu crema amestecata cu frisca si se orneaza cu coacaze .Sunt delicioase aceste mini tarte iar aroma cremei in combinatie cu coacazele care sunt acrisoare bune ...dar va las si pe voi sa le faceti
Pofta buna si spor la gatit
marți, 7 aprilie 2015
Tarta cu crema de lamaie
In ultima vreme mi sa facut pofta de o tarta delicioasa cu lamaie si asa cum deja stiti am studiat putin si am inventat o noua reteta ,de altfel foarte aromata si buna pe care o recomand cu drag pentru o zi de duminica in familie sau cu prietenii
Ingredientele nu apar toate in poza deoarece le-am adaugat pe rand
Aveti nevoie de:
2 oua
100 gr margarina Rama
un plic praf de copt
un varf cutit sare
5 lg zahar
un pahar mic iaurt simplu
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit ca sa se poata intinde usor (cam 350 gr)
Crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
200 ml frisca batuta
struguri din compot sau alte fructe
Pentru décor : 2 pliculete Tort Gelee si frisca
un plic gelatina
Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,in caz ca mai trebuie faina se mai adauga pana ce va iese un aluat bun de intins .Se pregateste o forma rotunda de copt se unge cu unt si se pune faina ,se intinde foaia ,se aseaza frumos in tava ,se impunge cu furculita si se da la copt cam 35 de minute .Se scoate dupa racire din forma si se umple cu crema amestecata cu frisca si boabe de struguri ,iar deasupra pliculetele de jeleu amestecate cu putin compot si gelatina,Se lasa la rece macar 2 ore ,la mine nu a rezistat atat ca sa taiat o felie ,se vede si in poza
Se decoreaza cu frisca
Pofta buna si spor la gatit
Ingredientele nu apar toate in poza deoarece le-am adaugat pe rand
Aveti nevoie de:
2 oua
100 gr margarina Rama
un plic praf de copt
un varf cutit sare
5 lg zahar
un pahar mic iaurt simplu
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit ca sa se poata intinde usor (cam 350 gr)
Crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
200 ml frisca batuta
struguri din compot sau alte fructe
Pentru décor : 2 pliculete Tort Gelee si frisca
un plic gelatina
Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,in caz ca mai trebuie faina se mai adauga pana ce va iese un aluat bun de intins .Se pregateste o forma rotunda de copt se unge cu unt si se pune faina ,se intinde foaia ,se aseaza frumos in tava ,se impunge cu furculita si se da la copt cam 35 de minute .Se scoate dupa racire din forma si se umple cu crema amestecata cu frisca si boabe de struguri ,iar deasupra pliculetele de jeleu amestecate cu putin compot si gelatina,Se lasa la rece macar 2 ore ,la mine nu a rezistat atat ca sa taiat o felie ,se vede si in poza
Se decoreaza cu frisca
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 25 martie 2015
Placinte rapide
In urma cu o zi am simtit miros de placinte si mi sa facut pofta de ele ,cum nu aveam prea mult timp la dispozitie ca trebuia sa plec la munca am inventat rapid un aluat tare simplu si in mai putin de o ora si jumatate am facut ..placinte umplute cu branza
Aveti nevoie de:
un ou
un varf cutit sare
2 lg smantana
un cub mic drojdie
o cana apa calduta
faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
Pentru umplut :
branza dulce si sarata
ulei pentru copt
zahar vanilat sau zahar pudra
Acest aluat nu se framanta ,se amesteca toate ingredientele cu lingura si se ,,bate ,, tot cu lingura ,se acopera si se lasa deoparte cam 20 minute ,nu e nevoie sa creasca doar sa se odihneasca putin .Se ia din aluat cate putin se pune pe masa de lucru si se mai adauga faina,nu prea multa asa cum luati intre degete ca sa se poate intinde cu sucitorul .Se pune umplutura din branza dulce sau sarata se impatura si se coc in ulei incins
Se servesc cele dulci cu zahar pudra sau vanilat iar cele sarate simplu.
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
un ou
un varf cutit sare
2 lg smantana
un cub mic drojdie
o cana apa calduta
faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
Pentru umplut :
branza dulce si sarata
ulei pentru copt
zahar vanilat sau zahar pudra
Acest aluat nu se framanta ,se amesteca toate ingredientele cu lingura si se ,,bate ,, tot cu lingura ,se acopera si se lasa deoparte cam 20 minute ,nu e nevoie sa creasca doar sa se odihneasca putin .Se ia din aluat cate putin se pune pe masa de lucru si se mai adauga faina,nu prea multa asa cum luati intre degete ca sa se poate intinde cu sucitorul .Se pune umplutura din branza dulce sau sarata se impatura si se coc in ulei incins
Se servesc cele dulci cu zahar pudra sau vanilat iar cele sarate simplu.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)