marți, 21 aprilie 2015

Ciorba cu leurda ,salata si oua

Aveti nevoie de:

o legatura leurda
salata verde (o capatana mare sau mai multe mici )
5 oua fierte
cateva fire usturoi
2 cuburi Maggi secretul gustului bors cu legume
2 lg smantana
un ou crud
putin piper
o lg ulei






Se spala bine leurda si salata verde ,se rup bucati si se calesc in putin ulei ,se scurge apoi bine se adauga apa si se lasa sa fiarba .Se adauga usturoiul verde taiat marunt si ouale fierte taiate in jumatate .La final se condimenteaza cu maggi ,smantana cu oul crud batut bine si piper dupa gust
E o ciorba care se face repede si e foarte gustoasa

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 19 aprilie 2015

Sote de ciuperci cu friptura de porc

Aveti nevoie de :

un borcan ciuperci Sunfood
un ardei verde
o ceapa potrivita
o lingura ardei rosu macinat
2 lg faina alba
3 lg smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei






Se taie ceapa si ardeiul  marunt ,se calesc impreuna in ulei ,se adauga ardeiul macinat si ciupercile scurse bine ,se calesc  impreuna cateva minute ,se condimenteaza cu sare si piper ,se mai adauga 2 cani apa rece si se continua fierberea 15 minute .La final se amesteca faina alba cu smantana si se adauga la sote .Se serveste alaturi de friptura de porc

Pofta buna si spor la gatit

Mini tarte cu crema de vanilie si coacaze

Aveti nevoie de:

250 gr unt si margarina Unirea
550 gr faina
un varf cutit sare
4 lg zahar
un pahar apa rece









Se amesteca untul si margarina cu sarea si zaharul ,se adauga apa si faina ,se face o coca potrivita care se lasa la rece in frigider in folie circa 20 de minute.
Se taie in bucati aluatul iar fiecare bucata se intinde si se taie cercuri mai mari care se pun in forme de briose ,se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle si se coc 20 minute la cuptorul incalzit inainte sau pana se rumenesc (depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia )
Se scot si se lasa sa sa raceasca complet.

Crema :

un plic crema de vanilie Dr Oetker(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
o cutie frisca mica (se bate bine apoi se amesteca cu crema )
coacaze (sau alte fructe dupa gust)

Se umple fiecare  mini tarta   cu crema amestecata cu frisca si se orneaza cu coacaze .Sunt delicioase aceste mini tarte  iar aroma cremei in combinatie cu coacazele care sunt acrisoare  bune ...dar va las si pe voi sa le faceti

Pofta buna si spor la gatit

marți, 7 aprilie 2015

Tarta cu crema de lamaie

In ultima vreme mi sa facut pofta de o tarta delicioasa cu lamaie  si asa cum deja stiti am studiat putin si am inventat o noua reteta ,de altfel foarte aromata si buna pe care o recomand cu drag pentru o zi de duminica in familie sau cu prietenii
Ingredientele nu apar toate in poza deoarece le-am adaugat pe rand

Aveti nevoie de:

2 oua
100 gr margarina Rama
un plic praf de copt
un varf cutit sare
5 lg zahar
un pahar mic iaurt simplu
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit ca sa se poata intinde usor (cam 350 gr)

Crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
200 ml frisca batuta
struguri din compot sau alte fructe

Pentru décor : 2 pliculete Tort Gelee si frisca
un plic gelatina

Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,in caz ca mai trebuie faina se mai adauga pana ce va iese un aluat bun de intins .Se pregateste o forma rotunda de copt se unge cu unt si se pune faina ,se intinde foaia ,se aseaza frumos in tava ,se impunge cu furculita si se da la copt cam 35 de minute .Se scoate dupa racire din forma si se umple cu crema amestecata cu frisca si boabe de struguri ,iar deasupra pliculetele de jeleu amestecate cu putin compot si gelatina,Se lasa la rece macar 2 ore ,la mine nu a rezistat atat ca sa taiat o felie ,se vede si in poza

Se decoreaza cu frisca










Pofta buna si spor la gatit


miercuri, 25 martie 2015

Placinte rapide

In urma cu o zi am simtit miros de placinte si mi sa facut pofta de ele ,cum nu aveam prea mult timp la dispozitie ca trebuia sa plec la munca am inventat rapid un aluat tare simplu si in mai putin de o ora si jumatate am facut ..placinte umplute cu branza

Aveti nevoie de:

un ou
un varf cutit sare
2 lg smantana
un cub mic drojdie
o cana apa calduta
faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale

Pentru umplut :

branza dulce si sarata
ulei pentru copt
zahar vanilat sau zahar pudra

 





Acest aluat nu se framanta ,se amesteca toate ingredientele cu lingura si se ,,bate ,, tot cu lingura ,se acopera si se lasa deoparte cam 20 minute ,nu e nevoie sa creasca doar sa se odihneasca putin .Se ia  din aluat cate putin se pune pe masa de lucru si se mai adauga  faina,nu prea multa asa cum luati intre degete  ca sa se poate intinde cu sucitorul .Se pune umplutura din branza dulce sau sarata se impatura si se coc in ulei incins
Se servesc cele dulci cu zahar pudra sau vanilat iar cele sarate simplu.

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 22 martie 2015

Tort cu ciocolata si crema caramel

Asa cum mare parte din voi stiti deja  imi place ciocolata foarte mult si mereu inventez cate o reteta care are multa ciocolata ,azi am facut din nou ceva dulce cu ciocolata binenteles

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
2 lg ciocolata topita (am facut un amestec din 2 tablete de ciocolata una lapte si una neagra si cateva linguri frisca lichida,am pus la crema si restul am decorat tortul)
2 plicuri zahar vanilat
un plic praf de copt
5 lg faina alba


Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul ,se continua pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,ciocolata topita ,se adauga la albusuri ,la final faina ,se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o tava patrata (sau de care aveti) si se coace la foc potrivit 35-40 minute .

Crema :

un pachet unt
5 lg zahar
un plic budinca caramel
2 plicuri gelatina (30 gr)

Decor
Glazura de ciocolata (cea ramasa ) si frisca












Untul se freaca spuma cu zaharul ,budinca se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj ,apoi se pune cate putin in compozitia de unt si se mixeaza .Se adauga gelatina inmuiata bine inainte in apa calduta si se continua cu mixerul cateva minute.

Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi.Se pune folie in tava in care a copt ,prima foaie ,se insiropeaza cu ce va place (eu am insiropat cu suc ),crema ,foaie ,sirop,crema ,foaie  putin sirop deasupra .Se da la rece cateva ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si frisca .Dupa preferinte bombonele colorate sau ce va place voua .
E un tort delicios si aromat ...inca o reteta inventata ,reusita si gustoasa

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 15 martie 2015

Tort cu banane si ciocolata

Aveti nevoie de:

6 oua
3 banane
2 plicuri gelatina (30 gr )
2 tablete de ciocolata 200 gr  (eu am pus una cu  lapte si una neagra )
3 lg zahar
60 gr unt
2-3 lg frisca lichida

Pentru sosul de ciocolata aveti nevoie de:
4 lg frisca lichida
100 gr ciocolata
Se amesteca frisca cu ciocolata pana la topirea complete a acesteia

Pentru décor : frisca si ciocolata rasa










Se separa ouale .Galbenusurile se pun intr-un bol si se lasa deoparte.3 albusuri se bat spuma tare ,ciocolata se topeste cu 2-3 linguri frisca lichida ,dupa racire  se adauga cele 6 galbenusuri pe rand ,la urma un plic de gelatina inmuiat bine in putina apa calduta .la final  cele 3 albusuri  batute spuma.Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda detasabila (imbracata inainte cu folie).Se da la rece sa se inchege bine compozitia .Se pregateste spuma de banana.Se taie bananele in bucati mici si se calesc bine in unt.Se lasa sa se raceasca aproape complet.Cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare cu zaharul ,apoi se adauga bananele si se amesteca usor,la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune aceasta compozitie peste cea cu ciocolata si se da din nou la rece .Lasati cateva ore bune sa se intareasca bine tortul ca sa il puteti rasturna pe un platou.Se decoreaza cu sos de ciocolata , frisca si ciocolata rasa deasupra.E un desert tare gustos si fin

Pofta buna si spor la gatit