Aveti nevoie de:
6 oua
3 banane
2 plicuri gelatina (30 gr )
2 tablete de ciocolata 200 gr (eu am pus una cu lapte si una neagra )
3 lg zahar
60 gr unt
2-3 lg frisca lichida
Pentru sosul de ciocolata aveti nevoie de:
4 lg frisca lichida
100 gr ciocolata
Se amesteca frisca cu ciocolata pana la topirea complete a acesteia
Pentru décor : frisca si ciocolata rasa
Se separa ouale .Galbenusurile se pun intr-un bol si se lasa deoparte.3 albusuri se bat spuma tare ,ciocolata se topeste cu 2-3 linguri frisca lichida ,dupa racire se adauga cele 6 galbenusuri pe rand ,la urma un plic de gelatina inmuiat bine in putina apa calduta .la final cele 3 albusuri batute spuma.Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda detasabila (imbracata inainte cu folie).Se da la rece sa se inchege bine compozitia .Se pregateste spuma de banana.Se taie bananele in bucati mici si se calesc bine in unt.Se lasa sa se raceasca aproape complet.Cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare cu zaharul ,apoi se adauga bananele si se amesteca usor,la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune aceasta compozitie peste cea cu ciocolata si se da din nou la rece .Lasati cateva ore bune sa se intareasca bine tortul ca sa il puteti rasturna pe un platou.Se decoreaza cu sos de ciocolata , frisca si ciocolata rasa deasupra.E un desert tare gustos si fin
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu