Aveti nevoie de:
O conserva naut
O conserva porumb dulce
3 lg smantana
o ceapa
150 gr mazare
sare si piper dupa gust
putin carnat afumat
2-3 catei usturoi
2 lg faina
2 lg ulei
patrunjel verde
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei,se adauga carnatul taiat cubulete,mazarea ,nautul si porumbul .Se adauga apa cat sa treaca peste toate si se lasa la fiert 20 -25 de minute.La urma se adauga smantana,usturoiul si patrunjelul tocat marunt.Se amesteca faina cu putina apa si se adauga la tocanita .Se mai lasa cateva minute apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 8 iulie 2014
Rulada cu ananas
Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
un praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
un varf cutit sare
Pentru umplut :
o conserva ananas
un plic crema de vanilie
Pentru ornat :
nuca de cocos
Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana isi dubleaza compozitia,se adauga zaharul vanilat,sarea si praful de copt,la urma faina ,se amesteca bine apoi se pune in tava mare la cuptor aproximativ 20-25 de minute(sa nu lasati prea mult ca apoi se rupe si nu se mai poate rula).
Se scoate si se ruleaza pe un prosop curat .
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Ananasul se taie bucati cat mai mici .
Se umple rulada cu crema si ananas se pune si deasupra putina crema si se da prin nuca de cocos.Se lasa la rece macar 2 ore apoi se poate taia felii si servi.E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
un praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
un varf cutit sare
Pentru umplut :
o conserva ananas
un plic crema de vanilie
Pentru ornat :
nuca de cocos
Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana isi dubleaza compozitia,se adauga zaharul vanilat,sarea si praful de copt,la urma faina ,se amesteca bine apoi se pune in tava mare la cuptor aproximativ 20-25 de minute(sa nu lasati prea mult ca apoi se rupe si nu se mai poate rula).
Se scoate si se ruleaza pe un prosop curat .
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Ananasul se taie bucati cat mai mici .
Se umple rulada cu crema si ananas se pune si deasupra putina crema si se da prin nuca de cocos.Se lasa la rece macar 2 ore apoi se poate taia felii si servi.E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 2 iulie 2014
Fursecuri de casa cu gem si ciocolata
Aveti nevoie de:
600 gr faina
120 gr zahar
270 gr unt sau untura(eu am pus si untura si unt)
un varf cutit sare
un ou
o jumatate pahar lapte
un praf de copt
coaja rasa de lamaie
2 vanilii
Pentru umplut gem de visine(sau orice fel de gem doriti)
Pentru decorat 200 gr ciocolata topita si putin unt (cam 50 gr)
Din aceste ingrediente mi-au iesit 4 tavi de fursecuri,2 tavi mari si 2 tavi mici
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se lasa sa se odineasca 30 de minute.
Se intinde o foaie cat mai subtire si se fac forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si data cu faina ) si se coc 20 de minute la foc mic (Nu le lasati sa se rumeneasca tare ).Se scot se lasa sa se raceasca apoi se pune putin gem si se unesc cate doua.Se orneaza cu ciocolata (care se topeste pe abur) si se fac forme cu unt amestecat cu zahar pudra
Pofta buna si spor la gatit
600 gr faina
120 gr zahar
270 gr unt sau untura(eu am pus si untura si unt)
un varf cutit sare
un ou
o jumatate pahar lapte
un praf de copt
coaja rasa de lamaie
2 vanilii
Pentru umplut gem de visine(sau orice fel de gem doriti)
Pentru decorat 200 gr ciocolata topita si putin unt (cam 50 gr)
Din aceste ingrediente mi-au iesit 4 tavi de fursecuri,2 tavi mari si 2 tavi mici
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se lasa sa se odineasca 30 de minute.
Se intinde o foaie cat mai subtire si se fac forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si data cu faina ) si se coc 20 de minute la foc mic (Nu le lasati sa se rumeneasca tare ).Se scot se lasa sa se raceasca apoi se pune putin gem si se unesc cate doua.Se orneaza cu ciocolata (care se topeste pe abur) si se fac forme cu unt amestecat cu zahar pudra
Pofta buna si spor la gatit
marți, 1 iulie 2014
Mazare scazuta cu smantana si friptura
Aveti nevoie de:
350 gr mazare
2 cepe mari
250 gr smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
o lingura faina
Ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.se caleste in ulei ,apoi se adauga mazarea . Se pune apa cat sa treaca peste mazare ,dar nu mult .Se fierbe 20 de minute(daca e de la conserva dureaza mai putin),se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca faina cu putina apa sa se omogenizeze ,se adauga smantana si se pune la final ,se mai fierbe 5 minute la foc mic.Se serveste alaturi de friptura de porc
Pofta buna si spor la gatit
350 gr mazare
2 cepe mari
250 gr smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
o lingura faina
Ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.se caleste in ulei ,apoi se adauga mazarea . Se pune apa cat sa treaca peste mazare ,dar nu mult .Se fierbe 20 de minute(daca e de la conserva dureaza mai putin),se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca faina cu putina apa sa se omogenizeze ,se adauga smantana si se pune la final ,se mai fierbe 5 minute la foc mic.Se serveste alaturi de friptura de porc
Pofta buna si spor la gatit
Chiftelute din dovlecel cu telemea
Aveti nevoie de :
un dovlecel potrivit
un morcov mare
o ceapa
usturoi verde
200 gr telemea (eu am pus de capra ,e tare gustoasa )
2 oua
piper
patrunjel verde
faina alba
Dovlecelul si morcovul se curata,se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mici (Se storc bine sa nu ramana zeama apoi se pun intr-un vas ) .Ceapa ,usturoiul si patrunjelul se toaca cat mai marunt.Telemeaua se marunteste se adauga piper dupa gust si ouale apoi se amesteca bine toate .Se ia cu o lingura din compozitie si se da prin faina fiecare chifteluta.Eu le-am facut intre palme ca sa nu se imprastie.Se coc in ulei incins pe ambele parti .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine de ulei apoi se orneaza cu cateva frunze de patrunjel ,se pot servi atat calde cat si reci ,sunt delicioase
Pofta buna si spor la gatit
un dovlecel potrivit
un morcov mare
o ceapa
usturoi verde
200 gr telemea (eu am pus de capra ,e tare gustoasa )
2 oua
piper
patrunjel verde
faina alba
Dovlecelul si morcovul se curata,se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mici (Se storc bine sa nu ramana zeama apoi se pun intr-un vas ) .Ceapa ,usturoiul si patrunjelul se toaca cat mai marunt.Telemeaua se marunteste se adauga piper dupa gust si ouale apoi se amesteca bine toate .Se ia cu o lingura din compozitie si se da prin faina fiecare chifteluta.Eu le-am facut intre palme ca sa nu se imprastie.Se coc in ulei incins pe ambele parti .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine de ulei apoi se orneaza cu cateva frunze de patrunjel ,se pot servi atat calde cat si reci ,sunt delicioase
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 iunie 2014
Mancare cu naut si smantana
Aveti nevoie de:
O conserva Naut
o ceapa potrivita
putin usturoi verde(sau 4 catei de usturoi)
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
2 fire carnati
3 lg smantana
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei ,se adauga usuroiul taiat marunt ,foile de dafin ,carnatii taiati cubulete si la urma nautul . O cana si jumatate de apa .Se fierb toate cam 20 minute ,apoi se adauga smantana sare si piper dupa gust.Se serveste alaturi de rosii taiate felii .Este o mancare foarte rapida ,usoara si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
O conserva Naut
o ceapa potrivita
putin usturoi verde(sau 4 catei de usturoi)
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
2 fire carnati
3 lg smantana
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei ,se adauga usuroiul taiat marunt ,foile de dafin ,carnatii taiati cubulete si la urma nautul . O cana si jumatate de apa .Se fierb toate cam 20 minute ,apoi se adauga smantana sare si piper dupa gust.Se serveste alaturi de rosii taiate felii .Este o mancare foarte rapida ,usoara si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Placinta greceasca
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)