Aveti nevoie de:
500 gr faina alba ,un cub drojdie,2 lg untura de porc,250 gr pasta de jumari,o cana lapte caldut ,o lingurita sare,o lingurita zahar,sare si piper dupa gust,100 gr cascaval ras ,un ou ,chimin.
Jumarile se toaca ,se adauga laptele ,sarea ,zaharul,untura ,drojdia inmuiata in putin lapte caldut,iar la urma faina (in cazul in care va iese aluatul mai moale se mai poate adauga faina ),se amesteca bine toate pana se obtine un aluat potrivit , apoi se intinde o foaie putin mai groasa si se taie forme cu un pahar.Se ung cu ou fiecare cerc obtinut ,se presara cascaval ras ,putina sare si piper, chimin si se dau la cuptor pana devin aurii.Eu am facut o parte cu cascaval iar o parte cu chimin .
Sunt foarte bune indiferent de perioada anului .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 11 martie 2014
duminică, 9 martie 2014
Carne de porc cu rozmarin si orez
Aveti nevoie de:
1 kg carne de porc,3 oua ,5 lg pesmet,5 lg faina alba,coaja rasa de lamaie ,100 gr cascaval,ulei pentru prajit,o cana orez, o lingura vegeta ,sare , piper si rozmarin.
Carnea de porc se taie felii groase de aproximativ 2 cm ,se bat putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat ouale bine cu sare si putin piper.
Intr-o tavita se pune pesmetul amestecat cu cascavalul ras ,coaja rasa de lamaie si rozmarin.
Se dau feliile de carne prin faina ,ou si la urma amestecul cu pesmet si rozmarin,se prajesc cateva minute pe fiecare parte apoi se scot pe un servetel sa se scurga bine de ulei.
Orezul se fierbe in apa cu putina vegeta ,ii da o savoare mai intensa si un gust minunat.
Se aranjeaza pe farfurie si se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba de legume cu bors Maggi
Aveti nevoie de:
4 cartofi mari ,250 gr legume mexicane,4 lg smantana ,bors Maggi dupa gust,sare si piper,carne afumata sau carne de pui.
Se pune carnea la fiert apoi se scoate si se taie bucati mici,se adauga legumele mexicane,cartofii curatati ,spalati si taiati pe lungime,se lasa la fiert ,apoi la urma se adauga smantana si borsul ,sare daca mai este nevoie si putin piper.
E o ciorba buna si aromata care se face destul de repede ,Se mai poate adauga patrunjel verde sau leustean.
Pofta buna si spor la gatit
NUCI CU CREMA SI ROM
Ingrediente :
1 pahar zahar,
1 pahar ulei,
1 praf de copt,
6 oua intregi,
coaja rasa de lamaie,
faina cit cuprinde sa fie aluatul moale.
Crema : 400 ml lapte,200 gr zahar,500 gr nuca macinata,3-4 linguri cacao,esenta de rom o sticluta.
Preparare coji de nuci :
Batem cu mixerul ouale intregi impreuna cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul
dupa care adaugam treptat uleiul pina se incorporeaza tot.Oprim mixerul
si adaugam faina cit cuprinde sa va rezulte un aluat care se poate modela foarte usor.
Se fac bilute mici,dupa care se coc la aparatul special sau la orice matrita/forme de nuci.
Preparare crema : se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul,apoi se adauga nuca macinata,cacaua si esenta de rom ,se mai lasa 3-4 min pe foc si se da la rece ! Se umplu nucile cu crema se lipesc cate doua si se lasa putin deoparte .
La urma se dau prin zahar pudra sunt delicioase si aromate . Pofta buna si spor la gatit
Preparare crema : se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul,apoi se adauga nuca macinata,cacaua si esenta de rom ,se mai lasa 3-4 min pe foc si se da la rece ! Se umplu nucile cu crema se lipesc cate doua si se lasa putin deoparte .
La urma se dau prin zahar pudra sunt delicioase si aromate . Pofta buna si spor la gatit
vineri, 7 martie 2014
Cremes
Pentru 4 foi aveti nevoie de :
300 gr faina ,250 gr margarina sau unt,un ou,200 gr smantana ,un varf cutit sare.
Se amesteca bine ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit bun de intins(in cazul in care mai este nevoie se mai pune putina faina ) .Se imparte in 4 parti egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina ,cele 2 foi coapte ramase se pastreaza la rece mai multe saptamani si le puteti face cu alta ocazie.
Crema :
4oua ,3 cani lapte,8 lg faina ,8 lg zahar,coaja rasa de lamaie si sucul .Se freaca spuma galbenusele cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor ,se pune vasul pe abur pana se ingroasa apoi dupa ce sa racit putin compozitia se amesteca cu cele 4 albuse batute inainte cu 4 lg zahar .Se amesteca usor apoi se pune aceasta crema intre doua foi .
Se pudreaza cu zahar si se da la rece cateva ore.
Pofta buna si spor la gatit
joi, 6 martie 2014
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Aveti nevie de : 5 oua,5 lg zahar,5 lg faina alba ,un varf cutit sare ,un varf cutit praf de copt ,un plic crema de vanilie ,2 banane ,un compot de piersici ,2 plicuri gelatina,200 ml frisca ,100 gr ciocolata,sirop de cirese 50 ml.
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, praful de copt si sarea iar la urma faina. Se pune hartie de copt intr-o tava si se coace aproximativ 35 minute. Se scoate si se lasa la rece, se taie blatul in doua parti egale. Crema: se pregateste crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj (eu am facut crema in casa - Gelatina se prepara cu putina apa calda si se adauga la crema).
Se taie bucati potrivite bananele si piersicile. Aranjare: se pune prima foaie, se insiropeaza cu compot, apoi se pun bananele si jumatate din crema,a doua foaie se insiropeaza, piersicile si restul de crema. Deasupra se pun piersici si siropul. Se orneaza cu frisca si ciocolata.
Pofta buna si spor la gatit
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 2 martie 2014
Chec Dana
Pentru un chec aveti nevoie de : 4 oua ,o cana zahar ,4 lg ulei,8 lg apa ,un varf cutit sare ,vanilie sau coaja de lamaie ,un praf de copt,o cana faina ,o lingurita cacao.
Cum se face:
Din cana de zahar se iau 4 lg care se amesteca cu 4 lg apa si se fierb pana se topeste tot zaharul si devine un sirop mai gros .Se lasa la rece.Galbenusele se amesteca cu sarea ,praful de copt ,4 lg apa si 4 lg ulei.
Albusele se bat spuma cu restul de zahar ,apoi se adauga galbenusele ,siropul de zahar ,vanilia sau coaja rasa de lamaie si la urma faina .Se amesteca usor si se pune compozitia in tava de cozonac .Se lasa cam 2 linguri care se amesteca cu cacaua si se pune usor deasupra pentru un aspect frumos .
Se da la cuptor aproximativ 45 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar.Eu am facut 3 checuri odata ,sau topit rapid la cat de bune au iesit.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)