8 albuse
8 lg nuca macinata
2 lg faina
8 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare
Se bat albusele spuma tare ,se adauga zaharul ,sarea si praful de copt.la urma se adauga nuca macinata si faina ,se amesteca foarte usor sa nu se lase blatul.Se da la copt in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt 30-35 min.
Eu am facut doua crème pe care le-am amestecat la urma si le-am pus pe tort
Crema de vanilie (preparata cum se specifica pe ambalaj)
Crema de casa : 4 galbenuse , 6 lg zahar,6 lg faina ,o cana lapte ,100 gr unt
Se pun galbenusele intr-un vas se amesteca cu zaharul ,faina si laptele si se fierb pe abur pana se ingroasa , se ia de pe abur se lasa cam 10 minute apoi se adauga untul si se mixeaza bine ,apoi am amestecat cu crema de vanilie.Se mai poate adauga vanilie dupa gust daca doriti .Se pune peste crema un start generos de frisca .
Pentru ornat am folosit frisca ,jeleu si banana
Se lasa la rece cateva ore sau chiar peste noapte ,e un tort racoros si delicios ,seamana la gust cu prajitura inghetata
Pofta buna si spor la gatit