Am acceptat sa fac parte dintr-un proiect tare dragut organizat de firma Coseli si am inventat o noua reteta special pentru ei ,este o combinatie de dulce cu acrisor iar rezultatul se vede in fotografii .
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina alba
2 lg cacao Coseli
un varf cutit praf de copt Coseli
un varf cutit sare
esente Coseli (am pus din toate 3 sticlutele cate putin )
Albusurile se bat spuma tare ,se adauga pe rand zaharul ,galbenusurile ,esenta de vanilie ,sarea si la final faina alba amestecata cu cacaua .
Eu am facut sub forma de tort acesta reteta ,se poate face si in tava potrivita .Se da la cuptor la 160 gr aproximativ 20 de minute .
Crema :
200 ml frisca (se bate separat )
3 albusuri de ou (se bat spuma tare la care se adauga 3 lg zahar pudra )
3 l-te gelatina (inmuiate bine in apa calduta )
esenta de vanilie Coseli
Glazura :
1 plic budinca vanilie +500 ml suc de portocale
(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj , in loc de lapte se pune suc +2-3 lg zahar )
Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet .Se ia o farfurie intinsa sau un platou ,se pune forma de la tort ,blatul ,se insiropeaza (nu foarte mult ) ,se intinde crema uniform si se da la rece cateva ore .
Se pune deasupra budinca dar dupa ce crema este tare si budinca sa fie numai calduta .Se lasa la rece din nou pana se intareste .Se decoreaza dupa gustul fiecaruia .Eu am les putina frisca batuta +colorant alimentar si bomboane colorate .
Pofta buna si spor la gatit !