miercuri, 3 iunie 2020

Dulceata de bujori

Am auzit de multe ori ca se face dulceata din ...bujori ...se spunea ca este asemanatoare cu dulceata de trandafiri ...nu stiu de ce nu am facut pana acum dar cum in aceasta perioada am stat mai mult la tara si avand in curte multi bujori rosii ,roz si albi ,parfumati si superbi am decis sa incerc si eu si pot spune ca a iesit o minunatie de dulceata fina si numai buna de servit musafirii la final de saptamana sau de ce nu ...de sarbatori ,nu e greu de facut doar trebuie sa urmati toti pasii corect pentru a iesi ceva bun ,fin ,dulce si aromat .










Am facut o portie de dulceata si am avut nevoie de:


300 gr petale frumoase de bujori
2 pliculete sare de lamaie
1 kg zahar
1 L apa
1 lamaie mare

Petalele de bujori se spala  in mai multe ape ,apoi se scurge bine de toata apa ,se adauga sarea de lamaie si se freaca usor petalele ,se lasa la rece minim 2 ore .Se pune apa si zaharul si se pune pe foc potrivit si se fierbe in jur de 2 ore (aproximativ ) ,se lasa sa scada bine ,se adauga si lamaia taiata felii (fara partea alba care este amara ) cand dulceata este aproape gata ne uitam dupa petalele care sunt moi .Se strecoara sa ramana dulceata curata si sa aiba o culoare spre rosu si se pune in borcane .Eu nu am mai adaugat nimic altceva .Se lasa sa faca o crusta deasupra apoi se pun capacele ,se inchid bine ,se eticheteaza si se pun frumos pe raft in camara .


Spor sa aveti !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu