In ultima perioada nu prea am facut tort cu crema si ieri am spus ca era cazul sa mai inventez ceva asa ca am inceput ceva si a iesit ..altceva :)) dar finalul merita mai ales ca nu a mai ramas decat putin din tort sa fac si cateva poze :))
Am inceput cu piscoturi pentru fetita mea si apoi am zis sa fac si un tort rece asa ca de vara daca tot am din ce .
Cam 10 bucati piscoturi
un plic crema de lamaie Dr Oetker
3 l-te gelatina
200 gr smantana fermentata
coaja rasa de lamaie
3 lg dulceata de stafide
un plic budinca vanilie
500 ml suc de portocale
Am ales o forma detasabila de tort ,am pus o parte din piscoturi pe fundul tavii.Crema am pregatit-o cum scrie pe ambalaj si am adaugat la urma smantana ,am mixat-o cateva minute si la final coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca din nou cateva minute pentru a se omogeniza gelatina si am adaugat crema peste piscoturi .Se lasa la rece cam 30 minute .Se prepara budinca cu suc ,se lasa deoparte .Se ia tortul de la rece ,se pune din nou un rand de piscoturi ,dulceata deasupra si budinca la final .Se lasa la rece in forma pana a doua zi .
Eu nu am mai avut rabdare si am taiat-o sa vad cum a iesit :)) E un tort care se face destul de repede iar combinatia dintre dulce ,acrisor este una foarte reusita .
P.S Pentru cei care se intreaba cum este dulceata de stafide ,sa stiti ca exista pom fructifer numit Stafid :) Va las si o poza ca sa vedeti cum sunt ...eu va zic sincer ca minunate
Pofta buna si spor va doresc !
O să încerc și eu rețeta arată waww
RăspundețiȘtergere