Eu am framantat aluat mai mult si doar 10 lipii am facut iar restul l-am pus la gheata ,cand aveti pofta doar scoateti aluatul ,il lasati la temperatura camerei si faceti din nou aceste lipii delicioase .Se pot umple cu ce doriti ,noua ne plac tare mult cu branza de burduf .Se pot umple cu branza dulce ,telemea ,sunca si cascaval .etc
800 gr faina
3 lg smantana
2 lg ulei
1/2 l-ta sare
1 l-ta zahar
un cub mic drojdie
apa calduta (cam 2 cani )
Se dizolva drojdia intr-o cana de apa calda ,se pune jumatate din faina intr-un castron ,se adauga zaharul ,sarea ,uleiul si smantana ,se amesteca bine toate si dupa ce se adauga restul de apa calda se pune faina cate putin pana va iese un aluat moale ca de cozonac.Se lasa la dospit cam 30 de minute .Se ia cate o bucata mica din aluat ,se intinde ,se pune in mijloc branza si se impatura .Cu un sucitor se intinde usor sa fie ca o placinta subtire .Se coc in tigaie cu capac .Se intorc de cateva ori pana se prajeste bine lipia .Nu este nevoie de ulei in tigaie deloc .Sunt moi ,pufoase si delicioase .
Pofta buna si spor la gatit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu