4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
Arata minunat,multumim pentru aceasta reteta minunata <2
RăspundețiȘtergereCu mare drag Rodica ,multumesc ,pup
ȘtergereUn tort foarte decorativ acum ca l-am vazut in sectiune l-as numi La bell jardin sau Ispita alba , dar el deja e botezat si are un nume frumos. Nu mi se pare greu deloc de facut ,doar grilajul nu stiu daca-l pot reusi . Minunat tort ,multumi pentru toate aceste retete . Te admir si ma bucur din tot sufletul ca te-am descoperit <3
RăspundețiȘtergereDraga mea ma bucur tare mult ca iti place acest tort ,chiar ca nu e greu de facut ,asa cum deja ati observat multi dintre voi fac retete simple chiar daca la prima vedere par complicate nu e deloc asa ,cu siguranta iti va iesi si grilajul daca lucrezi cu atentie ,in urmatoaea perioada va arat si cum se face ,iti multumesc frumos pentru aprecieri si cuvintele frumoase ,pup
ȘtergereEu iti multumesc mult pentru tot ce ne impartasesti fie retete fie din activitatile tale zilnice , Te pup !!
Ștergerecu mare drag ,mereu aici cu voi ,pup
ȘtergereVai de mine... salivez :))) pe bune. Arata incredibil si imi aduce aminte de acele torturi diplomate foarte frumoase si profesioniste. Ooo Doamne. O Sa facem si noi! Andreea Grecu
RăspundețiȘtergereiti multumesc draga mea pentru aceste cuvinte minunate ,pup si eu si spor sa ai
ȘtergereFoarte interesant si pare delicios
RăspundețiȘtergere