marți, 7 februarie 2017

Briose cu ciocolata

Aveti nevoie de :

4 oua
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
125 ml ulei
125 ml lapte
1/2 sticluta esenta de rom
2 lg cacao
250 gr faina
10 lg rase de zahar
bucati de ciocolata







Pentru ornat frisca  si ciocolata


Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,pe rand se adauga si restul ingredienelor ,la urma faina amestecata cu cacaua .Dupa ce sau amestecat bine toate se adauga bucatele de ciocolata (eu am pus de la oua kinder ca fetita mea nu mananca ciocolata ,doar jucaria conteaza pentru ea :))

Se pregatesc formele de briose (se fac cu unt si faina sau se pun in hartii speciale ).Se pune cu o lingura din compozitia de mai sus pana la baza formei.Se dau la cuptor 25 de minute .
Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca .Se orneaza cu frisca si ciocolata .
Din aceasta compozitie mi-au iesit 20 de briose .


Pofta buna si spor la gatit

Tort Angel

Aveti nevoie de :

Un blat tort vanilie (se poate cumpara din comert ,eu de obicei fac blaturile dar daca l-am primit cadou l-am folosit pe acesta )
Un plic crema vanilie Dr Oetker
200 ml frisca
250 gr mascarpone
1/2 sticluta esenta de rom
2 l-te gelatina
putin suc natural








Crema de vanilie se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate spuma ,se adauga mascarpone si se amesteca usor.La urma se adauga gelatina inmuiata inainte in putina apa calduta .
Se mixeaza toate incet.
Foile de blat se insiropeaza cu suc natural .Se pune in forma de tort prima foaie ,se insiropeaza ,se adauga o parte din crema ,la fel se procedeaza si cu celelalte doua foi .Se lasa la rece cateva ore .
Se orneaza cu putina crema si dupa imaginatia fiecaruia cu ce ii place .
Un tort rapid si bun


Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 1 februarie 2017

Prajitura cu mascarpone si frisca

Aveti nevoie de:

6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao













Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)


Crema :

250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar


Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .

Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .


Pofta buna si spor la gatit

joi, 26 ianuarie 2017

Briose cu mere

Aveti nevoie de :

100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar







Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12


Pofta buna si spor la gatit

Ciorba cu cartofi ,carnati si bors

Aveti nevoie de:

4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper










Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste  (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii  ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .


Pofta buna si spor la gatit

Pui cu ciuperci si sos alb

Aveti nevoie de :

2 pulpe de pui mari
10 bucati ciuperci
o ceapa potrivita
1/2 ardei rosu
 ulei
4 lg smantana
sare si piper
o lg faina
o cana apa








Pulpele de pui se spala ,se taie in bucati potrivite ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei  .Intr-o tigaie mare se caleste ceapa ,ardeiul si ciupercile cu putin ulei  .Dupa ce sa prajit carnea bine ,se adauga peste compozitia de ciuperci alaturi de o cana de apa si se mai lasa cam 10 minute .La final faina se amesteca cu putina apa si smantana .Se adauga si se mai lasa doar 5 minute .Se poate servi alaturi de paste ,mamaliguta sau cu ce va place voua .Un preparat care se face destul de repede si e tare gustos .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 23 ianuarie 2017

Tort de biscuiti in 3 culori

Aveti nevoie de :

biscuiti simpli (cam 600  gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )

Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3  lg frisca lichida

Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina


Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )

















Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .


Pofta buna si spor la gatit