joi, 26 ianuarie 2017

Briose cu mere

Aveti nevoie de :

100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar







Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12


Pofta buna si spor la gatit

Ciorba cu cartofi ,carnati si bors

Aveti nevoie de:

4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper










Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste  (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii  ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .


Pofta buna si spor la gatit

Pui cu ciuperci si sos alb

Aveti nevoie de :

2 pulpe de pui mari
10 bucati ciuperci
o ceapa potrivita
1/2 ardei rosu
 ulei
4 lg smantana
sare si piper
o lg faina
o cana apa








Pulpele de pui se spala ,se taie in bucati potrivite ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei  .Intr-o tigaie mare se caleste ceapa ,ardeiul si ciupercile cu putin ulei  .Dupa ce sa prajit carnea bine ,se adauga peste compozitia de ciuperci alaturi de o cana de apa si se mai lasa cam 10 minute .La final faina se amesteca cu putina apa si smantana .Se adauga si se mai lasa doar 5 minute .Se poate servi alaturi de paste ,mamaliguta sau cu ce va place voua .Un preparat care se face destul de repede si e tare gustos .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 23 ianuarie 2017

Tort de biscuiti in 3 culori

Aveti nevoie de :

biscuiti simpli (cam 600  gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )

Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3  lg frisca lichida

Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina


Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )

















Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .


Pofta buna si spor la gatit

Chifle Bavareze cu ceapa si cartofi

Aveti nevoie de :


1 kg  faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei







Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ  o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .


Pofta buna si spor la gatit

joi, 19 ianuarie 2017

Ciorba de perisoare

Aveti nevoie de :

400 gr carne de porc tocata
un ou
4 catei de usturoi
sare si piper
o cana orez fiert








Din compozitia de mai sus se fac perisoarele.

2-3 morcovi
1/2 ceapa
o jumatate telina (eu am facut fara )
o radacina patrunjel sau pastarnac
rosii cherry Naturelo
2 galbenusuri
2-3 lg smantana
Maggi Legume si Maggi Bors



Se pune la foc o oala cu 3 L apa si se pune zarzavatul taiat cubulete sau felii mici .Se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba .se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume.Se mai adauga rosiile si ceapa .La final se amesteca 2 galbenusuri cu 2-3 linguri smantana si se adauga la ciorba .Leustean si patrunjel verde la final si Maggi Bors dupa gust .Este o ciorba tare gustoasa .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 16 ianuarie 2017

Ciorba taraneasca cu bors

Aveti nevoie de:

400 gr carne de porc
200 gr mix de legume
2 cartofi
2 rosii sau rosii cherry la borcan (eu am pus Naturelo)
bors Maggi
leustean,sare si piper dupa gust
patrunjel verde (sau uscat )







Carnea se taie bucatele si se pune la fiert in 3 L de apa .Se adauga dupa 40 de minute  mixul de legume si cartofii.Se continua fierberea .La final se condimenteaza cu sare ,piper ,bors ,leustean si patrunjel .Rosiile se adauga ultima data .Se mai lasa cateva minute .Se poate servi cu smantana si ardei iute.


Pofta buna si spor la gatit