joi, 3 decembrie 2015

Cascaval Pane

Aveti nevoie de :

300 gr cascaval 
200 gr pesmet
3 oua 
4 lg faina 
ulei pentru prajit 








Cascavalul se taie in felii mai subtiri si apoi triunghiuri (le puteti da ce forma doriti ).Ouale se bat bine .Se pun in doua farfurii faina alba si pesmetul.Fiecare felie de cascaval se da prin faina ,ou ,pesmet ,ou ,pesmet .Respectati pasii corect pentru a obtine felii frumoase prin prajire .Se prajesc in baie de ulei cateva minute apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei.Este  o idee pentru sarbatori ,de asezat pe platoul cu aperitive alaturi de alte bunatati .

Pofta buna si spor la gatit 

marți, 1 decembrie 2015

Chec aperitiv cu legume

Aveti nevoie de:

3 lg ciuperci (taiate si calite inainte )
1 morcov
1/2 ardei rosu
125 gr cascaval razuit
putin patrunjel verde
o ceapa
3 oua
4 lg faina
4 lg mazare
3 lg smantana
un varf cutit praf de copt
sare ,busuioc si piper dupa gust









Se amesteca legumele toate ,se adauga ouale batute bine ,smantana si se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc .Se pune compozitia in tava se niveleaza si se coace 45 minute .
Se lasa la racit apoi se taie in ce forme doriti .Este un chec aperitiv bun si gustos

Pofta buna si spor la gatit

luni, 30 noiembrie 2015

Tort cu portocale

Aveti nevoie de:

un ou
o cutie mica iaurt
o canita ulei
4 lg zahar
1/2 plic praf de copt
un varf cutit bicarbonat
un varf cutit sare
zeama si coaja de la 3 portocale potrivite
7 lg faina
o conserva piersici Sunfood














Se amesteca oul cu zaharul ,se adauga uleiul ,sarea ,bicarbonatul si praful de copt ,iaurt ,zeama si coaja rasa de la portocale si la urma faina .Se amesteca bine toate ,se pune aluatul in forma si se da la copt 30-40 minute.

Crema : un plic crema de vanilie Dr Oetker
250 ml frisca
3 l-te gelatina

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca (batuta separat) si la urma gelatina inmuiata in apa calda.
Se aseaza blatul inapoi in forma ,se insiropeaza bine cu compotul de la piersici ,crema in care am pus si bucati de ciocolata iar la final se decoreaza cu ciocolata topita  si bucati de piersici.Se lasa la rece cateva ore .
E un tort foarte aromat si fin

marți, 10 noiembrie 2015

Ciorba cu fasole ,bors si tarhon

Aveti nevoie de:

300 gr fasole boabe (nu apare in poza ca era deja la fiert )
un morcov mare
o ceapa
4-5 lg pasta tomate
250 gr carne afumata 
 o lg bors Maggi  
tarhon si piper dupa gust
patrunjel verde






Fasolea se fierbe in apa cu putina sare alaturi de afumatura (costita afumata ,ciolan sau ce va place voua ) .Morcovul se razuieste ,ceapa se taie marunt si se calesc in putin ulei .Se adauga la ciorba .Pasta de tomate la final ,bors si piper dupa gust .Tarhon si patrunjel verde .
Este o ciorba buna si aromata .


Chec Aperitiv pentru lacto-vegetarieni

Aveti nevoie de:

3 oua
o ceapa potrivita
2 lg morcov razuit
patrunjel verde
2 lg cascaval razuit
5 lg ciuperci (taiate si calite inainte)
3 lg ardei rosu
o ceasca mica lapte
6 lg faina
sare si piper dupa gust










Ouale se bat spuma ,se adauga restul ingredientelor pe rand .Se condimenteaza cu sare si piper .
Se tapeteaza o tava patrata (sau o tava de cozonac daca vreti mai inalt aperitivul ) cu hartie de copt ,se pune compozitia si se da la cuptor 45 de minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii ,e un aperitiv usor de facut si gustos .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 8 noiembrie 2015

Tort cu pere si caramel

Inainte sa fac acest tort mi sa stricat cantarul ce il aveam si pana imi cumpar altul va trebui sa ma descurc ,,dupa ochi,, sau cu lingura ,cana ,paharul ..etc :)) se mai intampla

Aveti nevoie de:

10 lg biscuiti maruntiti
un pachet unt
1/2 esenta rom

Se topeste untul apoi se adauga biscuitii si esenta de rom ,se amesteca foarte bine apoi se intinde intr-o forma rotunda ,se apasa bine si se da la rece 30 minute













Crema :

6 pere potrivite
2 banane
un plic crema caramel Dr Oetker
200 ml frisca
2 cutii mici iaurt simplu
4 l-te gelatina
esenta de rom ramasa
cativa biscuiti deasupra

Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,bananele  la fel si se blendeaza pana ajung pasta fina .Frisca se bate spuma ,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Se pun toate intr-un vas mai mare si se amesteca usor ,la final se pune gelatina topita in apa calda .Se amesteca inca o data apoi se toarna peste blatul de biscuiti .Se pun cativa biscuiti deasupra si se apasa usor .Se da la rece pana  a doua zi cand se serveste cate o felie delicioasa decorata cu frisca si sos de ciocolata . Ca si decor eu am facut doua poze si le-am postat pe ambele .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Ciorba de pui a la Grec

Una din ciorbele mele favorite este aceasta ,chiar daca am facut mai multe retete de-a lungul anilor pot spune sincer ca asta e perfecta pentru gustul meu ,poate altii nu o fac ca si mine dar o recomand cu mare drag ,merita sa o faci macar o data ,de aceea am decis sa o si public pentru cei care imi citesc retetele


Aveti nevoie de :

2 morcovi mici sau unul mare
piept de pui
o ceapa
ardei rosu
un pahar mic orez
maggi bors de legume dupa gust
o lingurita tarhon
2 galbenusuri
o cutie smantana
piper
putin ulei







Carnea de pui se taie in bucati mici si se pune la fiert cu putina sare .Separat pana se fierbe carnea se taie ceapa marunt ,ardeiul si morcovul razuit ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga orezul si supa de pui ,se continua fierberea ,carnea se lasa sa se raceasca si se taie in bucati potrivite,adaugand-o la ciorba ,Galbenusurile se amesteca cu smantana si putina ciorba ,se pune usor amestecand continuu.Se pune bors maggi dupa gust ,piper si tarhon la final .O reteta de ciorba tare gustoasa cu care sigur o sa va incantati familia .

Pofta buna si spor la gatit