luni, 20 iulie 2015

Salata de vara

Aveti nevoie de:

o bucata salata verde
o lamaie mare
2 morcovi
o conserva porumb dulce
200 gr telemea
2 rosii
un castravete
sos de usturoi (daca nu doriti acest sos puteti pune in schimb o cutie iaurt amestecat cu smantana)
o lingura smantana
sare si piper dupa gust







Morcovul se curata si se razuieste fin.Telemeaua se taie in bucati mici .Rosiile si castravetele se taie in bucati potrivite.Salata se spala si se rupe in bucati .De la lamaie se foloseste doar sucul .Toate se amesteca usor iar la urma se adauga smantana si sosul de usturoi .Se condimenteaza cu sare si piper
E o salata usoara de vara care se potriveste de minune cu carnea de pui ,piept sau pulpe la cuptor

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 8 iulie 2015

Cornulete cu rahat si ciocolata

Aveti nevoie de:

140 gr untura
120 gr unt
2 oua intregi
2 lg smantana
un varf cutit sare
un plic praf de copt
5 lg zahar
coaja rasa de lamaie si limeta
1 kg faina alba








Decor:

2 tablete ciocolata simpla
bomboane colorate


Untura si untul se amesteca bine cu zaharul ,se adauga restul ingredientelor iar la urma faina .Eu am folosit aproape 1 kg faina inclusiv la intins aluatul .Dupa ce ati obtinut o coca numai buna de modelat ,se taie in 3-4 bucati iar fiecare bucata se intinde cu sucitorul.Se da forma rotunda (puteti folosi o farfurie intinsa sau ,,dupa ochi,,) apoi fiecare bucata se taie pe diagonala folosind cutitul de taiat pizza ,in 8 fasii.Se pune bucati de rahat se fac in forma de cornulet si se dau la cuptor 35 minute.Se scot si dupa ce sau racit putin se scufunda in ciocolata topita doar pe jumatate si se decoreaza cu bombonele colorate .Eu am facut si simple numai cu ciocolata dar si cu bomboane.Sunt fragede si tare gustoase ,pe a doua zi sanse minime sa mai ramana macar unul :))

Pofta buna si spor la gatit

luni, 6 iulie 2015

Chec Aperitiv cu porumb



De cateva zile am avut pofta de un chec aperitiv si am facut ceva combinatii ,de altfel reusite si ia uitati ce mi-a iesit,o bunatate de chec minunat si gustos

Aveti nevoie de:
100 gr salam /sunca
150 gr cascaval
1/2 conserva porumb
5 oua
un praf de copt
un varf cutit sare si putin piper
5 lg faina alba
patrunjel verde









Ouale se bat bine cu sarea si piperul ,se adauga salamul taiat bucati mici ,cascavalul razuit ,porumbul iar la urma faina alba si patrunjel verde putin.Se amesteca bine toate apoi se pun intr-o forma de cozonac tapetat cu hartie de copt ,se niveleaza iar deasupra am pus putin sos de rosii picant ,atat cat sa ii dea un gust mai aparte .Se da la copt la cam 45 minute .

Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie felii ,eu am servit cu rosii taiate alaturi .Un chec usor de facut cu ingrediente la indemana si tare bun

Pofta buna si spor la gatit


Rulada de pui cu kaizer

Aveti nevoie de:

5 bucati pulpa de pui dezosata
100 gr cascaval afumat
100 gr kaizer
sare si piper
pesmet
2 oua
patrunjel verde
3 lg faina alba
ulei pentru prajit






Pulpele de pui (partea de sus doar)se dezoseaza (nu e chiar usor dar cu rabdare se poate ) se bat putin cu ciocanul apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.Cascavalul se razuieste cat mai fin ,kaizerul se taie cubulete.Se pune pe fiecare bucata de carne cascaval ,kaizer si patrunjel verde tocat marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie (mai exact sfoara speciala ) .Se pun rulourile in apa clocotita cam 20 de minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si se dau prin faina alba ,ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins pe toate partile .Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei si cand sunt reci se taie felii.Combinatia dintre kaizer ,cascaval afumat si carnea de pui e tare buna ,chiar daca necesita ceva munca finalul merita .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 5 iulie 2015

Prajitura rasturnata cu piersici

Aveti nevoie de:

100 gr unt (plus inca putin pentru uns tava )
un compot de piersici
4 lg zahar














Se unge tava cu unt apoi se adauga piersicile taiate bucati ,zaharul si untul bucatele.Se da la cuptor 10 minute pana se topeste untul apoi se scoate si se adauga blatul .Se coace 35-40 minute .



Pentru blat :

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2-3 plicuri zahar vanilat
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul vanilat si sarea ,Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul iar la urma faina si galbenusurile.

Dupa coacere se lasa putin in tava apoi se rastoarna pe un platou.Se poate decora cu frisca sau cu sos de fructe de padure .Un desert simplu si delicios

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 4 iulie 2015

Supa cu porumb si kaizer

Aveti nevoie de:

3 morcovi
o bucata telina potrivita
o ceapa mica
200 gr kaizer
o conserva porumb
sare si piper dupa gust
o cutie mica smantana
3 cartofi (de preferinta noi )
2 linguri ulei





Legumele se curata ,se spala si se taie cubulete . Cartofii se adauga dupa ce legumele sunt pe jumatate fierte .Kaizerul se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei.Se scoate si se adauga legumele ,se calesc cateva minute ,se adauga sare si piper iar la urma apa sa le acopere bine.Se pune si porumbul inainte cu 5 minute iar la final se adauga bucatile de kaizer .Smantana se amesteca cu putina supa apoi se adauga si ea .Se decoreaza cu patrunjel verde tocat marunt,este o supa delicioasa si se face destul de repede .

Pofta buna si spor la gatit

joi, 2 iulie 2015

Tarta cu nuca ,cirese si crema caramel

Aveti nevoie de:

240 gr faina
100 gr nuca macinata
o sticluta esenta de rom
100 gr zahar
160 gr unt


















Untul se topeste apoi se amesteca cu nuca si zaharul iar la urma se adauga esenta de rom si faina ,se face un aluat moale care se pune intr-o forma detasabila (facuta cu unt si tapetata cu faina inainte).Se intinde compozitia bine apoi se da la copt 25-30 de minute .Se lasa deoparte sa se raceasca



Crema :

300 gr cirese care se curata de samburi si se spala bine
un plic crema caramel Dr Oetker
2 tablete de ciocolata (se poate face si fara )
2 plicuri gelatina
Crema caramel se prepara conform instructiunile de pe ambalaj apoi se amesteca cu gelatina ( inmuiata bine in putin compot inainte ) ,ciocolata se topeste pe baie de abur .

Pentru decor lasati cateva cirese si razuiti  ciocolata ,eu mai pus si nuca de cocos colorata

Se pune peste blatul de nuca un strat de cirese ,apoi crema caramel ,iar ciocolata topita se pune ultima data ..se fac forme ,atentie ca se intareste  ciocolata si se taie putin mai greu feliile .Se lasa la rece pana a doua zi apoi se poate servi ,combinatia dintre nuca ,crema caramel si cirese e delicioasa .

Pofta buna si spor la gatit