sâmbătă, 7 februarie 2015

Rulada aperitiv cu branza si smantana

Aveti nevoie de:

Paine Graham
o cutie smantana
2 cutii branza cu smantana
25 gr gelatina
putin ardei rosu
patrunjel verde
sare si piper dupa gust

Décor salam afumat , marar si cateva feliute de masline










Se pregateste o forma (eu am facut in tava de chec),se pune folie apoi felii de paine (taiate marginile ) una langa alta sa acopere fundul tavii.Crema de branza se amesteca cu smantana ,se razuieste putin ardei rosu ,se toaca patrunjel verde ,sare si piper dupa gust .La final se pune si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea gelatinei apoi se pune peste paine.Se niveleaza si se pune deasupra alt strat de felii de paine.Se apasa putin apoi se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore .Se decoreaza cu salam afumat ,marar si masline.E un aperitiv tare gustos si numai bun pentru orice eveniment

Pofta buna si spor la gatit


vineri, 6 februarie 2015

Biscuiti colorati cu nuca de cocos

Aveti nevoie de:

3 albusuri
8 lg zahar
6 lg faina
8 lg nuca de cocos
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
stafide (dupa preferinta)
colorant alimentar doar daca ii doriti mai altfel






Se bat albusurile pana ce devine o spuma tare ,se adauga zaharul si se continua cu mixerul ,la final se adauga nuca de cocos ,sarea ,faina si praful de copt.Prima tava i-am facut simpli iar la a doua tava am adaugat si cateva stafide .Am ales sa fac biscuitii colorati ca sunt mai interesanti.Se fac bilute se dau prin nuca de cocos ,se apasa putin cu mana in tava tapetata cu hartie de copt  apoi se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute sau pana ce sau rumenit putin deasupra.E un desert usor de facut si ies niste biscuiti tare buni .

Pofta mare si spor la gatit

luni, 2 februarie 2015

Placinte cu ciuperci si cascaval

Aveti nevoie de:

un kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
apa cat cuprinde pentru un aluat de placinte



 
 





Se incalzeste putina apa ,se inmoaie drojdia si se adauga la faina .Se amesteca pana devine un aluat potrivit ,se presara putina faina ,se acopera cu un prosop si se lasa la cald 2 ore .

Umplutura :

100 gr cascaval ras
un borcan ciuperci Sunfood
sare
piper

Se ia cu o lingura din aluat ,se intinde se pune cascaval ras ,ciuperci ,sare si piper dupa gust ,se impatura si se coc in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie ,apoi se pot servi.Sunt simple si bune.

Pofta buna si spor la gatit

Cozonac floare cu nuca

Aveti nevoie de:

un galbenus
o jumatate lingurita sare
6 lg zahar
un cub drojdie
zahar vanilat
140 gr iaurt
o cana lapte
coaja rasa de portocala
800 gr faina

 
 
 
 


 

 

 
Se dizolva drojdia in laptele caldut apoi se adauga restul ingredientelor,se face un aluat ca si pentru cozonac.Se pune un prosop curat peste vas si se lasa la cald minim o ora.

Umplutura:

nuca macinata
3 albusuri de ou
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie

Pentru uns deasupra un ou intreg

Se ia cate o bucata mica din aluat,se intinde in forma rotunda (eu am intins ,apoi cu o farfurie I-am dat dat forma rotunda.Se pune nuca (amestecata inainte cu albusurile batute spuma ,zaharul si coaja de lamaie),din nou foaie (se fac 5 foi) .Se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,apoi se pune un pahar in mijloc si se taie .Se rasucesc de doua ori pentru a i se da forma de floare.Practic e ca un cozonac putin diferit ca si compozitie si forma .Frumos si gustos ,merita facut .Se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptor aproximativ 40-45 minute sau pana ce are o crusta frumoasa .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 28 ianuarie 2015

Eclere cu ciocolata si crema de ananas

Aveti nevoie de:

4 oua
135 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
putin praf de copt
90 gr ciocolata topita

Crema :
400 ml lapte
4 lg zahar
4 lg amidon alimentar
3 galbenusuri
100 gr unt
O conserva ananas Sunfood (doar ananasul facut piure la blender)
250 ml frisca

Pentru glazura ciocolata topita











Aluatul se face asa :

Apa ,uleiul si sarea se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa dea in clocot,se adauga faina toata si se amesteca repede pana se face ca un aluat moale.Se ia deoparte cratita si se lasa sa se raceasca putin .Ouale se adauga pe rand fiecare ou batut separat pana se incorporeaza bine ,pe urma  praful de copt  .Ultima data se pune si ciocolata topita (atentie sa nu fie fierbinte ,doar calduta).

Crema se prepara altfel:

Se pune pe foc intr-un cratita laptele si zaharul ,se lasa sa fiarba putin ,apoi se ia deoparte.Galbenusurile se amesteca cu amidonul si putin lapte rece (cam 2 linguri din cel pe care il puneti la fiert) sa se omogenizeze bine .Se adauga cate putin lapte fierbinte peste compozitia de galbenusuri  apoi  se pune din nou la fiert pana iese crema groasa si pufoasa.Se pune untul cate putin si piureul de ananas.
Din aluat se fac forme diferite de care doriti(eu am facut lungi si gogosele ) si se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana devin crocante si cresc ,cam 40-45 minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in jumatate .Se pune un rand de crema si un rand de frisca ,se acopera cu cealalta jumatate apoi deasupra ciocolata topita .E un desert fin si delicios ,imi plac eclerele foarte mult si imi place sa fac diverse combinatii de altfel minunate si aromate.Se lasa pana a doua zi ca sa se inmoaie cojile (pentru cine rezista numai) si se servesc alaturi de cei dragi .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 25 ianuarie 2015

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Aveti nevoie de:

400 ml lapte
2 lg cacao
500 gr biscuiti maruntiti
2 vanilii
o sticluta mica esenta de rom


Pentru crema:

un pachet unt
125 gr nuca de cocos
o banana(dupa preferinta)
vanilie
5 lg zahar









Din compozitia de mai sus mi-au iesit 2 rulade ,una simpla a doua cu banana la mijloc.Prima rulada simpla am dat-o putin prin nuca de cocos inainte sa o pun la rece in folie.

Laptele se amesteca cu cacaua,romul si biscuitii (daca mai e nevoie se mai pun biscuiti).Se intinde jumatate din compozitie pe o folie iar cu alta folie pusa deasupra se intinde compozitia cu sucitorul. Untul se freaca spuma cu zaharul (se macina inainte sa fie cat mai fin ) se amesteca apoi cu nuca de cocos si vanilia.Se pune jumatate din crema se intinde ,apoi se ruleaza cu folia .Se repeta la fel cu rulada nr 2 ,la aceasta se pune si o banana taiata pe lungime.Ambele rulade se strang la capete se leaga cu ata si se lasa la rece pana a doua zi.Se taie in felii potrivite arata tare bine si sunt fine si aromate .

Pofta buna si spor la gatit

Tortulete fine cu ciocolata

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
o lingura ness
un plic praf de copt
un varf cutit sare










Albusurile se separa de galbenusuri ,se bat bine cu zaharul pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se amesteca cu sarea si praful de copt ,se adauga la abusurile batute ,la final se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si nesul .Se amesteca usor pana la omogenizarea completa a acestora .Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si unt sau hartie de copt.Se coace la foc potrivit 20-25 de minute.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi  egale


Crema :

3 galbenusuri
5-6  lg zahar
100 gr unt
4 lg amidon alimentar
4-5 plicuri vanilie(sau esenta de vanilie)
500 ml lapte

Mai aveti nevoie de 100 ml frisca batuta


Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si vanilia,se lasa sa foarba doar putin ,se lasa deoparte.Amidonul se amesteca cu galbenusurile apoi se pune cate o lingura de lapte peste acest amestec ,nu puneti toti laptele doar cate putin ,tot amestecul se pune inapoi in cratita in care a fiert laptele si se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa bine .Se ia deoparte si se adauga untul cate putin .

Sirop:

2 sticlute esenta de rom
o cana apa
putin zahar


Glazura:

150 ml frisca lichida
300 gr ciocolata


Aranjare:
Puneti  folie  in tava in care a copt ,apoi prima foaie ,insiropati ,un rand de crema ,frisca ,foaia ,insiropati din nou,crema ,iar la final glazura de ciocolata .Se orneaza cu putina frisca si se lasa la rece pana a doua zi (daca rezistati )
E o prajitura frantuzeasca foarte buna modificata dupa gustul meu

Pofta buna si spor la gatit