vineri, 19 septembrie 2014

Ficat de porc cu piure si cascaval

Aveti nevoie  de:

500 gr ficat de porc
o jumatate ceapa
6-7   catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare ,piper si patrunjel verde


Pentru piure:

5 cartofi mari
100 gr cascaval
30 gr unt
sare







Ficatul de porc se taie felii ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei incins.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie cubulete ,se pun in apa cu putina sare si se fierb.
Se scoate ficatul iar in uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt ,se calesc apoi se pune ficatul  inapoi si un pahar mic apa .Se fierbe inca 10 minute iar la final se adauga patrunjelul.
Cartofii dupa ce au fiert ,se strecoara si se fac piure ,se adauga untul si cascavalul ras  iar la final se condimenteaza cu sare.Se serveste piureul cu ficat si castraveti murati.






Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 17 septembrie 2014

Fursecuri cu Nesquik

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar
o lg untura
500 gr faina
4 plicuri zahar vanilat
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2 oua
3 lg nesquick











Se freaca untul cu zaharul spuma ,se adauga ouale intregi ,zaharul vanilat,sarea ,untura si praful de copt.Se adauga faina la final si se face o coca potrivita.Se imparte aluatul in doua ,prima parte ramane alba iar in cealalta parte se pune nesquik.Se da la rece aluatul aproximativ 30 de minute.Se scoate se imparte in doua parti egale si se intind cu sucitorul .Se pune  foaia cea neagra peste foaia alba ,se ruleaza apoi se taie bucati potrivite.Se pun in tava si se coc 20-25 minute  la foc potrivit .Eu am facut diferite forme si modele ,albe si negre ,alegeti voi cum doriti sa arate.Sunt gustoase si se fac repede





Pofta buna si spor la gatit

duminică, 14 septembrie 2014

Hummus

Aveti nevoie de:

2 conserve Naut Sunfood
o  jumatate ceapa
3-4 catei usturoi
2 lg ulei
o jumatate lingurita boia
sare dupa gust









Nautul se scurge de zeama si se face pasta .Ceapa se curata si se taie marunt la fel si usturoiul.Se pune uleiul intr-o cratita  si se adauga ceapa si usturoiul ,se calesc apoi se adauga boia ,sare si nautul pasta .Se amesteca cateva minute apoi se poate servi ,eu am facut snitele din piept de pui ,un deliciu acest preparat si il recomand cu incredere .


Pofta buna si spor la gatit

Ciorba cu legume si Maggi

Aveti nevoie de:

5 morcovi
3 cartofi mari
o jumatate varza cruda
3-4 catei usturoi
o lingura Maggi de legume
patrunjel verde
o ceapa
un ardei rosu
2 lg ulei








Se curata  morcovii ,cartofii ,ardeiul rosu si  ceapa se  spala  si  se taie cubulete ,se calesc toate in ulei apoi se adauga Maggi si apa ,aproximativ 2 litri.Se fierb toate dupa aproximativ 20 minute se adauga si varza taiata fideluta .La final se adauga usturoiul si patrunjel verde .Este o ciorba gustoasa si se face repede





Pofta buna si spor la gatit

luni, 8 septembrie 2014

Prajitura cu gem si glazura de albus

Aveti nevoie de :
Pentru blat:
4 oua
un pahar zahar
un pahar lapte
un pahar ulei
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
2 cani faina


Pentru spuma :

4 albuse
4 lg zahar

Un borcan gem
















Galbenusele  se freaca spuma cu zaharul,se adauga sarea si praful de copt ,la urma laptele ,uleiul si faina .Se amesteca bine apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor aproximativ 20-25  de minute la foc potrivit sau pana ce se rumeneste putin  deasupra (atentie sa nu fie foarte coapta deoarece se mai pune la cuptor )
Se scoate blatul se pune un strat de gem de care va place si albusele batute  spuma ,se da din nou la cuptor pana ce albusele au o culoare frumoasa ,cam 15 minute .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 3 septembrie 2014

Salata de vinete cu maioneza

Aveti nevoie de:

5 vinete potrivite
o jumatate lingurita sare
5 catei de usturoi
o jumatate ceapa
ardei rosu si patrunjel verde pentru ornat

Pentru maioneza aveti nevoie  de:

un galbenus fiert
un galbenus crud
o jumatate lingurita mustar
o cana ulei




Vinetele se coc ,se curata  si se pun la scurs ,se pun  intr-un vas ceapa si usturoiul ,vinetele si sarea .Se fac  pasta fina cu blenderul ,se adauga sare dupa gust si la urma maioneza.Se orneaza cu ardei rosu si patrunjel verde







Pofta buna si spor la gatit

marți, 2 septembrie 2014

Tarta cu ananas si mere

Aveti nevoie de:

100 gr unt
100 gr zahar
5 lg apa rece
2 oua
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
400 gr faina

Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita si se infoliaza,se da la rece o ora.

Umplutura:

6 mere
un compot ananas
o jumatate lingurita scortisoara
2 lg gris
un ou


Se curata  merele de coaja si se taie cubulete ,ananasul se taie bucati mai mici ,se pun merele intr-un vas pe foc se adauga zaharul iar dupa ce sau inmuiat putin se adauga ananasul si scortisoara.
Se scoate aluatul de la rece se intinde (eu am facut in tava mare de la aragaz ) se pune grisul in mijloc ,se pune umplutura si se taie marginile cu un cutit,se ridica in sus ca si in poza ,se unge tarta cu oul batut bine si se da la cuptor la foc potrivit o ora (sau pana se rumeneste ,depinde de cuptor)
Se pudreaza cu zahar la final
















Pofta buna si spor la gatit