duminică, 17 august 2014

Madlene cu ciocolata

Aveti nevoie de:

6 oua
un pachet unt
5 lg cacao
5 lg faina
150 gr stafide
2 lg smantana
un praf de copt
esenta de rom dupa gust
un varf cutit  sare
270  gr zahar
zahar vanilat

Pentru glazura si ornat

100 gr ciocolata
150 ml frisca







Albusele se  bat bine .Galbenusele se amesteca bine cu zaharul ,se adauga cacaua ,smantana ,untul ,sarea  si romul ,se pune cratita pe abur si se amesteca pana la topirea completa a acestora ,in jur de 15 minute ,se lasa deoparte sa se raceasca putin apoi se amesteca cu albusele spuma ,praful de copt si faina ,la urma se pun stafidele.Se ung cu unt si faina forme de briose si se pune cu o lingura din compozitie pana la baza acestora ,cand se coc ies peste forme si raman frumoase.Se dau la cuptor la foc mic  30 -35 minute.




Se glazureaza cu ciocolata topita pe abur si putina frisca

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 9 august 2014

Oua Neptun cu sos de ciuperci si porumb

Pentru oua aveti nevoie de:

6 oua fierte
500 gr carne tocata de porc
un ou crud
200 gr faina alba
200 gr pesmet
5 catei de usturoi
o ceapa mica taiata marunt
sare ,piper si patrunjel verde
un litru ulei
2 oua crude







Ouale se fierb sa fie tari ,se curata de  coaja si se lasa deoparte.Carnea  se amesteca cu oul crud,se adauga usturoiul pisat,ceapa tocata  ,sare si piper dupa gust,patrunjelul taiat cat mai marunt.Se amesteca bine apoi se ia cate un ou si se imbraca in carne ,sa nu ramana nici o parte  a oului neacoperita.Se da prin faina alba ,ou batut (cele 2 oua crude se bat bine cu putina sare si piper)si apoi prin pesmet.Se incinge uleiul bine (atentie se prajesc in baie de ulei sa acopere tot oul ) si se prajesc pe rand cateva minute pana ce au o crusta frumoasa .Se scot pe prosoape de bucatarie si se lasa sa se raceasca.


Pentru sos aveti nevoie de:

o ceapa
3 lg ulei
o conserva ciuperci
o conserva porumb
2 lg smantana
o lg faina alba
patrunjel verde
o lingurita busuioc
sare si piper dupa gust







Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si porumbul apoi o cana de apa .Se condimenteaza cu sare , piper si busuioc apoi  se lasa sa fiarba 10-15 minute.Se amesteca faina cu smantana si se adauga la sos,la urma patrunjelul tocat marunt si busuiocul .Se serveste acest sos cu oua Neptun taiate felii .E un preparat gustos si se face destul de repede

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 23 iulie 2014

Tort Contesa

Aveti nevoie de :

100 gr unt
100 ml sirop de ananas
150 gr biscuiti macinati

Se topeste untul ,se adauga siropul de ananas si biscuitii ,se amesteca bine apoi aceasta compozitie se intinde intr-o forma rotunda ,se da la rece.




Crema :

250 ml frisca
un ou intreg
4 galbenuse
180 ml miere
un compot de ananas
2 nectarine
2 plicuri gelatina
coaja rasa de lamaie







Frisca se bate bine si se da la rece.Oul intreg ,galbenusele si mierea se pun pe abur si se bat bine 10 -15 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca  usor.Gelatina se inmoaie cu putina apa calda si se adauga la crema alaturi de coaja rasa de lamaie .
Se pune peste stratul de biscuiti ,un rand de crema ,fructele taiate in bucati mici ,crema .Se da la rece sa se intareasca compozitia.
Din albuse se fac bezele in ce forma doriti ,eu am facut si lungi si rotunde.Se imbraca tortul cu bezele ,se pun si deasupra si se orneaza cu ciocolata topita.
E un tort gustos si aromat,Daca doriti tortul mai inalt puteti dubla cantitatea de frisca .






Pofta buna si spor la gatit

duminică, 20 iulie 2014

Tort cu nuca

Aveti nevoie de :

8 albuse
8 lg nuca macinata
2 lg faina
8 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare





Se bat albusele spuma tare ,se adauga zaharul ,sarea si praful de copt.la urma se adauga nuca macinata si faina ,se amesteca foarte usor sa nu se lase blatul.Se da la copt in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt 30-35 min.






Eu am facut doua crème pe care le-am amestecat la urma si le-am pus pe tort

Crema de vanilie (preparata cum se specifica pe ambalaj)
Crema  de casa : 4 galbenuse , 6 lg zahar,6 lg faina ,o cana lapte ,100 gr unt
Se pun galbenusele intr-un vas se amesteca cu zaharul ,faina si laptele si se fierb pe abur pana se ingroasa , se ia de pe abur se lasa  cam 10 minute apoi se adauga untul si se mixeaza bine ,apoi  am amestecat cu crema de vanilie.Se mai poate adauga vanilie dupa gust daca doriti .Se pune peste crema un start generos de frisca .

Pentru ornat am folosit frisca  ,jeleu si banana







 Se lasa la rece cateva ore sau chiar peste noapte ,e un tort racoros si delicios ,seamana  la gust cu prajitura inghetata

Pofta buna si spor la gatit


duminică, 13 iulie 2014

Strudel cu mere ,nuca si cirese

Aveti nevoie de :

300 gr faina
1 ou
un varf cutit sare
200 gr smantana
un varf cutit praf de copt






Se amesteca ingredientele de mai sus  ,se face o coca potrivita apoi se pune aluatul obtinut in folie si se da la rece 30 de minute.


Umplutura :
10 mere potrivite( sa razuiesc apoi se calesc cu 2-3 lg zahar si putina scortisoara )
250 nuca macinata
6 lg zahar
cirese (eu am avut puse la gheata )


Un ou pentru uns deasupra





Se imparte aluatul in doua parti egale ,se intinde prima foaie se pune un strat de nuca apoi merele (fara zeama )se ruleaza se unge cu ou batut deasupra si se da la cuptor o ora la foc mic ,Se procedeaza la fel cu foaia a doua dar se umple cu nuca macinata si cirese .





Pofta buna si spor la gatit

Ciorba dulce cu legume

Aveti nevoie de:

4-5 morcovi
o gulie
2 cartofi mari
o conserva porumb dulce
o ceapa mare
o varza mica
2 lg ulei
o lg Maggi
putin piper






Se curata ceapa ,se spala si se taie marunt,se caleste ,se adauga un morcov ras , maggi si apa ,se adauga restul morcovilor ,gulia , cartofii taiati cuburi ,varza taiata fidea.Se fierb toate apoi se adauga la urma porumbul si patrunjel verde tocat .Este o ciorba foarte gustoasa  si se face repede .

Pofta buna si spor la gatit

marți, 8 iulie 2014

Tocanita cu naut ,porumb si mazare

Aveti nevoie de:

O conserva naut
O conserva porumb dulce
3 lg smantana
o ceapa
150 gr mazare
sare si piper dupa gust
putin carnat afumat
2-3 catei usturoi
2 lg faina
2 lg ulei
patrunjel verde





Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei,se adauga carnatul taiat cubulete,mazarea ,nautul si porumbul .Se adauga apa cat sa treaca peste toate si se lasa la fiert 20 -25 de minute.La urma se adauga smantana,usturoiul si patrunjelul tocat marunt.Se amesteca faina cu putina apa si se adauga la tocanita .Se mai lasa cateva minute apoi se poate  servi .



Pofta buna si spor la gatit