marți, 25 februarie 2014

Spaghete cu sos alb si busuioc

Aveti nevoie de: Un pachet spaghete Baneasa (se pot folosi si alt fel de paste ),200 gr sunca ,200 gr ciuperci ,4 catei de usturoi ,o ceapa ,50 gr mazare ,50 gr porumb,5 lg smantana ,2 lg faina alba ,2 lg ulei, sare,piper si busuioc dupa gust. Spaghetele se fierb in apa cu putina sare aproximativ 10  minute,se trec prin apa rece se scurg apoi se lasa deoparte. Se taie ceapa marunt se caleste in ulei ,se adauga sunca si ciupercile taiate felii ,mazarea si porumbul ,usturoiul , o cana si jumatate de apa ,se lasa sa fiarba putin ,se pune faina si la urma smantana .Se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc. Se servesc cu spaghete .
Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 22 februarie 2014

Fulg de nea

Aveti nevoie de: 2 cutii iaurt,aproximativ 20 de biscuiti,2 plicuri gelatina ,100 gr stafide,o banana,suc natural de fructe pentru insiropat,zahar vanilat ,perinite de ciocolata,nuca de cocos pentru ornat .
Crema 1: se poate folosi o crema de vanilie la plic sau puteti face crema de casa (eu am facut crema de casa era mai rapida decat sa merg pana la magazin sa cumpar ) :) Crema 2: iaurtul se amesteca cu 3 lg zahar ,zaharul vanilat si gelatina (inmuiata inainte in putina apa calda). Se pune intr-o forma rotunda folie ,un strat de biscuiti apoi se insiropeaza bine.Se pune crema 1 ,se niveleaza ,apoi se pune banana taiata felii subtiri ,stafidele ,crema 2 ,perinitele de ciocolata iar deasupra un nou strat de biscuiti .Se acopera cu folia si se da la rece cateva ore. E foarte usoara si aromata de aceea am numit-o fulg de nea . Am ornat cu mar ,covrigei cu ciocolata si bombonele .
Pofta buna si spor la gatit

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Aveti nevoie de : 400 gr fasole boabe,o ceapa mare,o conserva pasta tomate,ciolan de porc afumat ,sare ,piper si patrunjel verde. Se spala fasolea bine se pune intr-o oala cu apa la foc potrivit . Dupa 20 minute se adauga ciolanul de porc bine spalat ,ceapa curatata si taiata in doua (se pot adauga si doi morcovi taiati rondele ). Dupa fierbere se adauga pasta de tomate ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu ceapa rosie.
Pofta buna si spor la gatit

joi, 20 februarie 2014

CROSTOLI

Reteta am luat-o de pe site-ul bucataras ,la care am mai adaugat cate ceva sunt foarte bune si la gust seamana tare mult cu minciunelele :) Aveti nevoie de: 200 ml frisca ,250 gr faina alba ,2 plicuri vanilie ,un varf cutit sare ,3 lg zahar(chiar daca frisca de calitate e destul de dulce eu am mai adaugat putin zahar),coaja rasa de lamaie,ulei pentru prajit, zahar pudra. Se amesteca frisca lichida cu zaharul ,vanilia si coaja rasa de lamaie apoi la urma se adauga faina .Iese un aluat moale bun de intins.
. Se taie in forma de patrate se cresteaza la mijloc si se coc in ulei.
Se pudreaza cu zahar .Se servesc si calde si reci.
Pofta buna si spor la gatit

luni, 17 februarie 2014

Prajitura cu nuca si mere

Aveti nevoie de: un ou,un varf cutit sare,1 lg untura (se poate pune unt sau margarina dar nu iese prajitura asa frageda),un plic vanilie,un pahar lapte sau apa minerala ,4 lg zahar,un plic praf de copt,faina cat cuprinde pentru un aluat moale bun de intins .Se imparte aceasta coca in doua parti egale .
Pentru umplutura aveti nevoie de: 5 mere mari ,o lingurita scortisoara ,3 lg zahar,2 pliculete zahar vanilat,o cana nuca macinata ,un pahar gris . Merele se curate de coaja se razuiesc si se calesc putin ,se adauga zaharul ,scortisoara ,vanilia se lasa cateva minute apoi se lasa putin sa se raceasca .
Se intinde prima foaie in tava ,se pune putin gris ,se adauga merele ,nuca apoi foaia a doua.Se unesc pe margini foile ,apoi se inteapa cu furculita pentru o coacere optima .
Se da la cuptor cam 45 minute ,apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.Se serveste atat calda cat si rece .
Pofta buna si spor la gatit

duminică, 16 februarie 2014

Valentin's Day Cake

Aveti nevoie de : 5 oua ,5 linguri zahar,3 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,o lingura cacao,un varf cutit sare ,un praf de copt. Se bat albusele bine apoi se adauga zaharul ,sarea,galbenusele ,praful de copt ,amidonul ,cacaua si faina ,Se amesteca usor si se pune in tava la copt aproximativ 35 de minute. Se scoate si se lasa la rece apoi se taie in doua parti egale. Pentru crema aveti nevoie de 300 gr iaurt simplu,un iaurt mic de caise ,5 lg zahar,2 plicuri de gelatina ,un plic crema caramel de la Dr Oetker ,250 ml lapte(pentru crema +3 linguri zahar). Pentru insiropat compot de caise sau suc natural de fructe. Pentru ornat aveti nevoie de : nuca de cocos ,bombonele colorate si o portocala . Se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune un strat de iaurt (se amesteca bine se adauga gelatina inmuiata inainte si zaharul),crema caramel apoi foaia a doua ,se insiropeaza ,se da la rece cateva ore,apoi se rastoarna pe un platou, Se orneaza cu nuca de cocos si cu felii de portocala ,e tare aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu crema de ciocolata ,rom si portocale

Aveti nevoie de : 5 oua ,5 linguri zahar,4 linguri faina ,o lingura cacao de calitate,un plic praf de copt ,un varf cutit sare . Se bat albusele bine se adauga zaharul ,sarea si praful de copt apoi la urma galbenusele , faina si cacaua.Se amesteca usor apoi se pune in tava si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute . Se scoate si se lasa deoparte.Cand e rece se taie in doua parti egale. Pentru crema aveti nevoie de : 200 ml frisca ,un plic crema de ciocolata de la Dr Oetker,eseta de rom ,2 portocale . Pentru decor bucati de ciocolata si bomboane colorate. Crema se face dupa indicatiile de pe plic,frisca se bate bine adaugand putin zahar dupa gust ,portocalele se curata si se taie in bucatele potrivite lasand cateva felii pentru decor. Se pune prima foaie se insiropeaza cu esenta de rom preparata cu o cana de apa si 2 linguri zahar,crema ,frisca ,bucati de portocale,crema ,frisca ,foaia a doua .Se insiropeaza si se da la rece cateva ore . Se orneaza cu ciocolata si un mot de frisca (eu am facut fara de data asta )
Pofta buna si spor la gatit