Pentru aluat aveti nevoie de:
300 gr faina
200 gr unt
4 galbenusuri
40 gr zahar
2 plicuri vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se intinde cu sucitorul pe o foaie de copt (cat marimea tavii de la cuptor ) ,se coace la 160 grade in jur de 15-20 de minute ,sa fie o culoare placuta (nici prea prajita ca se mai pune inca o data la cuptor ).Se lasa deoparte sa se raceasca putin .
Pentru bezea aveti nevoie de:
Dulceata de coacaze Raureni un borcan
4 albusuri
180 gr zahar pudra
10 gr amidon
100 gr nuci zdrobite
Se pune peste foaia coapta gemul ,apoi albusurile batute spuma cu zaharul si amidonul .Deasupra se presara nucile zdrobite si se da din nou la cuptor pana ce capata o culoare spre maro deschis .Se scoate si se lasa cateva minute sa se racoreasca .
Pentru crema aveti nevoie de:
400 ml lapte
2 oua intregi
45 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
40 gr amidon
150 gr unt
Laptele cu ouale ,amidonul ,vanilia ,zaharul ,coaja rasa de lamaie se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa ,se ia de pe foc si se adauga untul .Va iese o crema fina si gustoasa .
Asamblare :
Se taie prajitura in doua pe latime.Se pune crema pe prima foaie si a doua foaie deasupra .Se pune imediat la rece unde se lasa cateva ore sau pana a doua zi cine rezista :)) (eu am taiat putin din ea si era foarte buna si aromata )
O recomand sa o faceti si voi ca este fina ,buna si delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit