500 gr biscuiti maruntiti bine
2 lg zahar
400 ml frisca
2 sticlute esenta de rom
3 lingurite ness
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina
Se pune pe foc frisca ,nessul si zaharul .Cand incepe sa dea in clocot se adauga esenta de rom ,nuca de cocos si biscuitii .Se amesteca bine toate ,va iese o compozitie mai moale ,se adauga gelatina (inmuiata bine in apa calduta ).Se amesteca bine din nou ,se imparte compozitia in 2 parti egale.Se pune folie intr-o tava de cozonac (sau in ce forma doriti ,se poate face si in forma de tort ).Se pune prima parte din amestecul cu biscuiti si se da la rece.Se pregateste crema .
Crema :
un pachet unt
200 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga frisca si se continua mixarea ,se adauga laptele praf si nuca de cocos ,la final gelatina .Se amesteca foarte bine toate ,va iese o crema delicioasa pe care o puteti folosi si la torturi ,e fina si cremoasa .Se pune crema peste blatul de biscuiti apoi se pune restul de biscuiti .Se acopera cu folia si se bate putin tava ca sa se prinda bine intre ele cele 3 straturi .Este un desert care se face usor si e tare bun ,fin si cremos .Se da rulada prin nuca de cocos si se poate servi cu cei dragi .
Pofta buna si spor la gatit