sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Rulada de biscuiti cu ness si cocos

Aveti nevoie de:

500 gr biscuiti maruntiti bine
2 lg zahar
400 ml frisca
2 sticlute esenta de rom
3 lingurite ness
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina















Se pune pe foc frisca ,nessul si zaharul .Cand incepe sa dea in clocot se adauga esenta de rom ,nuca de cocos si biscuitii .Se amesteca bine toate ,va iese o compozitie mai moale ,se adauga gelatina (inmuiata bine in apa calduta ).Se amesteca bine din nou ,se imparte compozitia in 2 parti egale.Se pune folie intr-o tava de cozonac (sau in ce forma doriti ,se poate face si in forma de tort ).Se pune prima parte din amestecul cu biscuiti si se da la rece.Se pregateste crema .

Crema :

un pachet unt
200 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina


Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga frisca si se continua mixarea ,se adauga laptele praf si nuca de cocos ,la final gelatina .Se amesteca foarte bine toate ,va iese o crema delicioasa pe care o puteti folosi si la torturi ,e fina si cremoasa .Se pune crema peste blatul de biscuiti apoi se pune restul de biscuiti .Se acopera cu folia si se bate putin tava ca sa se prinda bine intre ele cele 3 straturi .Este un desert care se face usor si e tare bun ,fin si cremos .Se da rulada prin nuca de cocos si se poate servi cu cei dragi .


Pofta buna  si spor la gatit

4 comentarii:

  1. Draga Alina cred ca este delicioasa aceasta rulada, dar nu cred ca se face chiar asa de usor. Pentru tine care esti maestra in delicii dulci ,cred ca e usor. E drept ca de mancat se mananca ff usor .Te pup draga mea si multumesc mult pentru minunata reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucataria lui Aly10 ianuarie 2016 la 00:53

      Buna Raisa ,multumesc de apreciere ...te asigur ca e atat de usor de facut ca nici nu iti dai seama ...incearca si vei vedea ,daca respecti pasii corect si ingredientele te asigur ca vei avea o Rulada delicioasa si pufoasa exact ca a mea ,pup

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Bucataria lui Aly7 februarie 2016 la 05:43

      multumesc ..e fina si cremoasa rulada

      Ștergere