luni, 21 decembrie 2015

Raffaello

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr lapte praf
160 gr zahar pudra
100 gr nuca de cocos
3 plicuri vanilie
o sticluta esenta de vanilie
putina nuca de cocos prin care se dau dupa formarea
bilutelor









Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,vanilia ,esenta si nuca de cocos .Se face un aluat mai tare putin dar care se poate modela in forme de bilute .Va ies aproximativ 55 de bucati .
Se dau prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou .Se dau la rece pana se intaresc .Sunt delicioase si fine si vi le recomand cu drag .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 20 decembrie 2015

Paste Gran Cucina

Aveti nevoie de:

250 gr paste (spaghete ,tagliatele )
200 gr ciuperci
200 gr piept de pui
un ardei rosu
sare si piper dupa gust
Gran Cucina aproximativ 200 ml
putin busuioc deasupra






Se fierb pastele in apa cu sare ,se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte .Pieptul de pui se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei .Se procedeaza la fel cu ciupercile si ardeiul taiate marunt.Se amesteca toate iar la urma se adauga pastele si Gran Cucina .Se condimenteaza cu sare si piper Se presara putin busuioc deasupra .
E o idee de cina , o mancare usoara ,gustoasa si satioasa .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 13 decembrie 2015

Salam de biscuiti

Aveti nevoie de:

2 cani lapte (500 ml )
2 sticlute esenta de rom
un pachet margarina Rama
7 lg zahar
3 lg cacao
70 bucati biscuiti
100 gr nuca de cocos







Din compozitia de mai sus va ies 3 rulade ,o puteti injumatati .daca credeti ca e prea mult .Laptele se pune pe foc intr-o cratita mare impreuna cu zaharul .Se adauga margarina si esenta de rom ,cand incepe sa dea in clocot se adauga si cacaua .Se ia jos si se pun biscuitii rupti cat mai marunt.Se amesteca pana nu mai ramane sirop deloc .Se lasa 10 minute sa se raceasca putin apoi se imparte compozitia in 3 si se ruleaza in folie ,se strange la capete ,se leaga cu ata mai groasa si se pun la congelator 2-3 ore ,se scoate salamul si se da prin nuca de cocos .Se taie felii potrivite si se serveste .

Pofta buna si spor la gatit

joi, 3 decembrie 2015

Cascaval Pane

Aveti nevoie de :

300 gr cascaval 
200 gr pesmet
3 oua 
4 lg faina 
ulei pentru prajit 








Cascavalul se taie in felii mai subtiri si apoi triunghiuri (le puteti da ce forma doriti ).Ouale se bat bine .Se pun in doua farfurii faina alba si pesmetul.Fiecare felie de cascaval se da prin faina ,ou ,pesmet ,ou ,pesmet .Respectati pasii corect pentru a obtine felii frumoase prin prajire .Se prajesc in baie de ulei cateva minute apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei.Este  o idee pentru sarbatori ,de asezat pe platoul cu aperitive alaturi de alte bunatati .

Pofta buna si spor la gatit 

marți, 1 decembrie 2015

Chec aperitiv cu legume

Aveti nevoie de:

3 lg ciuperci (taiate si calite inainte )
1 morcov
1/2 ardei rosu
125 gr cascaval razuit
putin patrunjel verde
o ceapa
3 oua
4 lg faina
4 lg mazare
3 lg smantana
un varf cutit praf de copt
sare ,busuioc si piper dupa gust









Se amesteca legumele toate ,se adauga ouale batute bine ,smantana si se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc .Se pune compozitia in tava se niveleaza si se coace 45 minute .
Se lasa la racit apoi se taie in ce forme doriti .Este un chec aperitiv bun si gustos

Pofta buna si spor la gatit

luni, 30 noiembrie 2015

Tort cu portocale

Aveti nevoie de:

un ou
o cutie mica iaurt
o canita ulei
4 lg zahar
1/2 plic praf de copt
un varf cutit bicarbonat
un varf cutit sare
zeama si coaja de la 3 portocale potrivite
7 lg faina
o conserva piersici Sunfood














Se amesteca oul cu zaharul ,se adauga uleiul ,sarea ,bicarbonatul si praful de copt ,iaurt ,zeama si coaja rasa de la portocale si la urma faina .Se amesteca bine toate ,se pune aluatul in forma si se da la copt 30-40 minute.

Crema : un plic crema de vanilie Dr Oetker
250 ml frisca
3 l-te gelatina

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca (batuta separat) si la urma gelatina inmuiata in apa calda.
Se aseaza blatul inapoi in forma ,se insiropeaza bine cu compotul de la piersici ,crema in care am pus si bucati de ciocolata iar la final se decoreaza cu ciocolata topita  si bucati de piersici.Se lasa la rece cateva ore .
E un tort foarte aromat si fin

marți, 10 noiembrie 2015

Ciorba cu fasole ,bors si tarhon

Aveti nevoie de:

300 gr fasole boabe (nu apare in poza ca era deja la fiert )
un morcov mare
o ceapa
4-5 lg pasta tomate
250 gr carne afumata 
 o lg bors Maggi  
tarhon si piper dupa gust
patrunjel verde






Fasolea se fierbe in apa cu putina sare alaturi de afumatura (costita afumata ,ciolan sau ce va place voua ) .Morcovul se razuieste ,ceapa se taie marunt si se calesc in putin ulei .Se adauga la ciorba .Pasta de tomate la final ,bors si piper dupa gust .Tarhon si patrunjel verde .
Este o ciorba buna si aromata .