Aveti nevoie de:
2 cani lapte (500 ml )
2 sticlute esenta de rom
un pachet margarina Rama
7 lg zahar
3 lg cacao
70 bucati biscuiti
100 gr nuca de cocos
Din compozitia de mai sus va ies 3 rulade ,o puteti injumatati .daca credeti ca e prea mult .Laptele se pune pe foc intr-o cratita mare impreuna cu zaharul .Se adauga margarina si esenta de rom ,cand incepe sa dea in clocot se adauga si cacaua .Se ia jos si se pun biscuitii rupti cat mai marunt.Se amesteca pana nu mai ramane sirop deloc .Se lasa 10 minute sa se raceasca putin apoi se imparte compozitia in 3 si se ruleaza in folie ,se strange la capete ,se leaga cu ata mai groasa si se pun la congelator 2-3 ore ,se scoate salamul si se da prin nuca de cocos .Se taie felii potrivite si se serveste .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 13 decembrie 2015
joi, 3 decembrie 2015
Cascaval Pane
Aveti nevoie de :
300 gr cascaval
200 gr pesmet
3 oua
4 lg faina
ulei pentru prajit
Cascavalul se taie in felii mai subtiri si apoi triunghiuri (le puteti da ce forma doriti ).Ouale se bat bine .Se pun in doua farfurii faina alba si pesmetul.Fiecare felie de cascaval se da prin faina ,ou ,pesmet ,ou ,pesmet .Respectati pasii corect pentru a obtine felii frumoase prin prajire .Se prajesc in baie de ulei cateva minute apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei.Este o idee pentru sarbatori ,de asezat pe platoul cu aperitive alaturi de alte bunatati .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 1 decembrie 2015
Chec aperitiv cu legume
Aveti nevoie de:
3 lg ciuperci (taiate si calite inainte )
1 morcov
1/2 ardei rosu
125 gr cascaval razuit
putin patrunjel verde
o ceapa
3 oua
4 lg faina
4 lg mazare
3 lg smantana
un varf cutit praf de copt
sare ,busuioc si piper dupa gust
Se amesteca legumele toate ,se adauga ouale batute bine ,smantana si se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc .Se pune compozitia in tava se niveleaza si se coace 45 minute .
Se lasa la racit apoi se taie in ce forme doriti .Este un chec aperitiv bun si gustos
Pofta buna si spor la gatit
3 lg ciuperci (taiate si calite inainte )
1 morcov
1/2 ardei rosu
125 gr cascaval razuit
putin patrunjel verde
o ceapa
3 oua
4 lg faina
4 lg mazare
3 lg smantana
un varf cutit praf de copt
sare ,busuioc si piper dupa gust
Se amesteca legumele toate ,se adauga ouale batute bine ,smantana si se condimenteaza cu sare ,piper si busuioc .Se pune compozitia in tava se niveleaza si se coace 45 minute .
Se lasa la racit apoi se taie in ce forme doriti .Este un chec aperitiv bun si gustos
Pofta buna si spor la gatit
luni, 30 noiembrie 2015
Tort cu portocale
Aveti nevoie de:
un ou
o cutie mica iaurt
o canita ulei
4 lg zahar
1/2 plic praf de copt
un varf cutit bicarbonat
un varf cutit sare
zeama si coaja de la 3 portocale potrivite
7 lg faina
o conserva piersici Sunfood
Se amesteca oul cu zaharul ,se adauga uleiul ,sarea ,bicarbonatul si praful de copt ,iaurt ,zeama si coaja rasa de la portocale si la urma faina .Se amesteca bine toate ,se pune aluatul in forma si se da la copt 30-40 minute.
Crema : un plic crema de vanilie Dr Oetker
250 ml frisca
3 l-te gelatina
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca (batuta separat) si la urma gelatina inmuiata in apa calda.
Se aseaza blatul inapoi in forma ,se insiropeaza bine cu compotul de la piersici ,crema in care am pus si bucati de ciocolata iar la final se decoreaza cu ciocolata topita si bucati de piersici.Se lasa la rece cateva ore .
E un tort foarte aromat si fin
un ou
o cutie mica iaurt
o canita ulei
4 lg zahar
1/2 plic praf de copt
un varf cutit bicarbonat
un varf cutit sare
zeama si coaja de la 3 portocale potrivite
7 lg faina
o conserva piersici Sunfood
Se amesteca oul cu zaharul ,se adauga uleiul ,sarea ,bicarbonatul si praful de copt ,iaurt ,zeama si coaja rasa de la portocale si la urma faina .Se amesteca bine toate ,se pune aluatul in forma si se da la copt 30-40 minute.
Crema : un plic crema de vanilie Dr Oetker
250 ml frisca
3 l-te gelatina
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca (batuta separat) si la urma gelatina inmuiata in apa calda.
Se aseaza blatul inapoi in forma ,se insiropeaza bine cu compotul de la piersici ,crema in care am pus si bucati de ciocolata iar la final se decoreaza cu ciocolata topita si bucati de piersici.Se lasa la rece cateva ore .
E un tort foarte aromat si fin
marți, 10 noiembrie 2015
Ciorba cu fasole ,bors si tarhon
Aveti nevoie de:
300 gr fasole boabe (nu apare in poza ca era deja la fiert )
un morcov mare
o ceapa
4-5 lg pasta tomate
250 gr carne afumata
o lg bors Maggi
tarhon si piper dupa gust
patrunjel verde
patrunjel verde
Fasolea se fierbe in apa cu putina sare alaturi de afumatura (costita afumata ,ciolan sau ce va place voua ) .Morcovul se razuieste ,ceapa se taie marunt si se calesc in putin ulei .Se adauga la ciorba .Pasta de tomate la final ,bors si piper dupa gust .Tarhon si patrunjel verde .
Este o ciorba buna si aromata .
Chec Aperitiv pentru lacto-vegetarieni
Aveti nevoie de:
3 oua
o ceapa potrivita
2 lg morcov razuit
patrunjel verde
2 lg cascaval razuit
5 lg ciuperci (taiate si calite inainte)
3 lg ardei rosu
o ceasca mica lapte
6 lg faina
sare si piper dupa gust
Ouale se bat spuma ,se adauga restul ingredientelor pe rand .Se condimenteaza cu sare si piper .
Se tapeteaza o tava patrata (sau o tava de cozonac daca vreti mai inalt aperitivul ) cu hartie de copt ,se pune compozitia si se da la cuptor 45 de minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii ,e un aperitiv usor de facut si gustos .
Pofta buna si spor la gatit
3 oua
o ceapa potrivita
2 lg morcov razuit
patrunjel verde
2 lg cascaval razuit
5 lg ciuperci (taiate si calite inainte)
3 lg ardei rosu
o ceasca mica lapte
6 lg faina
sare si piper dupa gust
Ouale se bat spuma ,se adauga restul ingredientelor pe rand .Se condimenteaza cu sare si piper .
Se tapeteaza o tava patrata (sau o tava de cozonac daca vreti mai inalt aperitivul ) cu hartie de copt ,se pune compozitia si se da la cuptor 45 de minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii ,e un aperitiv usor de facut si gustos .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 8 noiembrie 2015
Tort cu pere si caramel
Inainte sa fac acest tort mi sa stricat cantarul ce il aveam si pana imi cumpar altul va trebui sa ma descurc ,,dupa ochi,, sau cu lingura ,cana ,paharul ..etc :)) se mai intampla
Aveti nevoie de:
10 lg biscuiti maruntiti
un pachet unt
1/2 esenta rom
Se topeste untul apoi se adauga biscuitii si esenta de rom ,se amesteca foarte bine apoi se intinde intr-o forma rotunda ,se apasa bine si se da la rece 30 minute
Crema :
6 pere potrivite
2 banane
un plic crema caramel Dr Oetker
200 ml frisca
2 cutii mici iaurt simplu
4 l-te gelatina
esenta de rom ramasa
cativa biscuiti deasupra
Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,bananele la fel si se blendeaza pana ajung pasta fina .Frisca se bate spuma ,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Se pun toate intr-un vas mai mare si se amesteca usor ,la final se pune gelatina topita in apa calda .Se amesteca inca o data apoi se toarna peste blatul de biscuiti .Se pun cativa biscuiti deasupra si se apasa usor .Se da la rece pana a doua zi cand se serveste cate o felie delicioasa decorata cu frisca si sos de ciocolata . Ca si decor eu am facut doua poze si le-am postat pe ambele .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
10 lg biscuiti maruntiti
un pachet unt
1/2 esenta rom
Se topeste untul apoi se adauga biscuitii si esenta de rom ,se amesteca foarte bine apoi se intinde intr-o forma rotunda ,se apasa bine si se da la rece 30 minute
Crema :
6 pere potrivite
2 banane
un plic crema caramel Dr Oetker
200 ml frisca
2 cutii mici iaurt simplu
4 l-te gelatina
esenta de rom ramasa
cativa biscuiti deasupra
Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,bananele la fel si se blendeaza pana ajung pasta fina .Frisca se bate spuma ,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Se pun toate intr-un vas mai mare si se amesteca usor ,la final se pune gelatina topita in apa calda .Se amesteca inca o data apoi se toarna peste blatul de biscuiti .Se pun cativa biscuiti deasupra si se apasa usor .Se da la rece pana a doua zi cand se serveste cate o felie delicioasa decorata cu frisca si sos de ciocolata . Ca si decor eu am facut doua poze si le-am postat pe ambele .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)