duminică, 8 noiembrie 2015

Tort cu pere si caramel

Inainte sa fac acest tort mi sa stricat cantarul ce il aveam si pana imi cumpar altul va trebui sa ma descurc ,,dupa ochi,, sau cu lingura ,cana ,paharul ..etc :)) se mai intampla

Aveti nevoie de:

10 lg biscuiti maruntiti
un pachet unt
1/2 esenta rom

Se topeste untul apoi se adauga biscuitii si esenta de rom ,se amesteca foarte bine apoi se intinde intr-o forma rotunda ,se apasa bine si se da la rece 30 minute













Crema :

6 pere potrivite
2 banane
un plic crema caramel Dr Oetker
200 ml frisca
2 cutii mici iaurt simplu
4 l-te gelatina
esenta de rom ramasa
cativa biscuiti deasupra

Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,bananele  la fel si se blendeaza pana ajung pasta fina .Frisca se bate spuma ,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Se pun toate intr-un vas mai mare si se amesteca usor ,la final se pune gelatina topita in apa calda .Se amesteca inca o data apoi se toarna peste blatul de biscuiti .Se pun cativa biscuiti deasupra si se apasa usor .Se da la rece pana  a doua zi cand se serveste cate o felie delicioasa decorata cu frisca si sos de ciocolata . Ca si decor eu am facut doua poze si le-am postat pe ambele .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Ciorba de pui a la Grec

Una din ciorbele mele favorite este aceasta ,chiar daca am facut mai multe retete de-a lungul anilor pot spune sincer ca asta e perfecta pentru gustul meu ,poate altii nu o fac ca si mine dar o recomand cu mare drag ,merita sa o faci macar o data ,de aceea am decis sa o si public pentru cei care imi citesc retetele


Aveti nevoie de :

2 morcovi mici sau unul mare
piept de pui
o ceapa
ardei rosu
un pahar mic orez
maggi bors de legume dupa gust
o lingurita tarhon
2 galbenusuri
o cutie smantana
piper
putin ulei







Carnea de pui se taie in bucati mici si se pune la fiert cu putina sare .Separat pana se fierbe carnea se taie ceapa marunt ,ardeiul si morcovul razuit ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga orezul si supa de pui ,se continua fierberea ,carnea se lasa sa se raceasca si se taie in bucati potrivite,adaugand-o la ciorba ,Galbenusurile se amesteca cu smantana si putina ciorba ,se pune usor amestecand continuu.Se pune bors maggi dupa gust ,piper si tarhon la final .O reteta de ciorba tare gustoasa cu care sigur o sa va incantati familia .

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu crema de cafea

Pentru blat aveti nevoie de:

2 oua
5 lg zahar
5 lg faina
esenta de rom
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
1/2 cana lapte
100 gr unt
2 lg cacao
(in poza nu apar toate ingredientele folosite deoarece este o reteta inventata si nu am mai facut la toate nestiind ca o voi publica )












Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga untul cate putin si restul ingredientelor.La final faina amestecata cu cacaua.Iese un blat moale care se pune intr-o tava (data  inainte cu ulei si tapetata cu faina ,sau cu hartie de copt )
Se da la copt 30-35  minute .Se scoate ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi egale  .Atentie : blatul nu va iesi foarte inalt .

Crema :

un plic crema de cafea Dr Oetker
200 ml frisca
2 l-te gelatina

Pentru insiropat :
o sticluta esenta de rom
o cana apa
putin zahar



Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,apoi se amesteca usor cu frisca batuta separat si gelatina .Se pune  folie in tava in care sa copt blatul , un rand de crema ,se da la rece sa se intareasca putin (cam 20 minute ) ,prima foaie ,se insirpoeaza cu esenta de rom amestecata cu apa si putin zahar ),crema si foaia a doua .Se apasa putin foile si se acopera cu folie.Se da la rece pana  a doua zi apoi se poate servi .Un desert dulce ,usor de facut si gustos

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 1 noiembrie 2015

Piersici

Aveti nevoie de:

3 oua
250 gr zahar
3-4 plicuri zahar vanilat
150 ml ulei
250 ml lapte
un plic praf de copt
un varf cutit sare
800 gr faina
esenta de rom














Ouale se bat spuma cu zaharul apoi se adauga pe rand restul ingredientelor ,la urma se adauga faina cate putin si se amesteca ,trebuie sa va iasa un aluat numai bun de modelat bilute mici care se pun in tava cu hartie de copt .Se dau la cuptor 30 minute dar atentie sa nu se arda .Dupa scoaterea lor din cuptor la cateva minute se si scobesc deoarece daca se racesc se rup .Din compozitia de mai sus mi-au iesit aproximativ 120 de bucati (60 de piersici ) ,o puteti injumatati cantitatea daca nu doriti atat de multe dar va asigur ca daca aveti musafiri nu va raman prea multe ...

Crema :
un pachet unt
o esenta de rom
5 lg zahar
jumatate din resturile de coca

Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom si coca ramasa (dupa scobirea lor )

Cealalta jumatate de piersici le-am umplut cu dulceata de prune (ar trebui dulceata de piersici dar nu am adus de la tara asa ca am facut cu ce am avut ) care se amesteca cu resturile de coca dupa scobirea lor .

Pentru culoarea finala aveti nevoie de:

o cana de apa ,colorant alimentar (eu am pus doar rosu ) si la urma se dau prin zahar

E de munca cu ele dar sunt tare bune

Pofta buna si spor la gatit





duminică, 25 octombrie 2015

Nuggets de pui

Aveti nevoie de:

un piept de pui mare
2 oua
sare ,piper si boia
o punga fulgi de porumb
ulei
faina











Pieptul de pui se taie in fasii pe lung apoi in bucati mai mici ,aproximativ la fel .Se face un amestec din sare ,piper si boia si se condimenteaza bine .Se lasa 10 minute pana se pregateste restul .
Ouale se bat bine ,faina se pune intr-o farfurie iar fulgii de porumb se faramiteaza cat mai marunt.
Bucatile de carne se dau prin faina ,ou si fulgi ,se dau forma ca si de mici si se prajesc cam 7-8 minute in baie de ulei .Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei .Se servesc cu cartofi sau orez dupa preferinta fiecaruia sau cu sos daca va place.


Pofta buna si spor la gatit

Tort cu mere si crema de vanilie

Aveti nevoie de :

2 oua
100 gr unt
5 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
8 lg faina
vanilie
1/2 cana lapte













Se mixeaza untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,vanilia ,praful de copt si sarea .Laptele cate putin si la urma faina .Se amesteca bine apoi se pune in tava la copt 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca.

Crema de mere:

4 mere mari razuite fara coaja
o lingurita scortisoara
3 lg zahar
2 lingurite gelatina
4 albusuri

Merele razuite se calesc cu zaharul ,se adauga scortisoara ,se lasa sa se raceasca ,la urma se amesteca cu albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar si gelatina inmuiata in apa calduta .

Crema de vanilie:

4 galbenusuri
o cana plina de lapte
o esenta vanilie
4 lg zahar
2 lg amidon
100 gr unt
2 l-te gelatina


Laptele se pune la fiert cu zaharul ,dupa ce sa topit zaharul se adauga peste galbenusuri  cate putin ,apoi se pune din nou pe foc ,se adauga amidonul si esenta de vanilie .Dupa ce sa ingrosat compozitia se adauga untul si se mixeaza bine .La final gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .


Decor :
putina ciocolata si 2-3 linguri frisca ,se topesc pe foc


Aranjare:

In tava detasabila pe care am folosit-o la blat ,se pune inapoi blatul copt si racit ,se pune crema de mere ,se da la rece sa se intareasca ,se adauga crema de vanilie iar la final dupa ce sa intarit bine cremele se decoreaza cu ciocolata si frisca.
E un desert inventat de mine ,avand mere multe mi-a iesit aceasta reteta de altfel tare buna
In poza cu sectiunea se vede ca e lasat putin deoarece nu l-am lasat peste noapte la rece (asa cum fac de obicei ) si l-am scos aseara sa ne servim :))

Pofta buna si spor la gatit