Aveti nevoie de:
125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina
Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 24 august 2015
Tort Jardin Du Chocolat
Aveti nevoie de :
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
joi, 20 august 2015
Spaghete cu rosii si carne de porc
Aveti nevoie de:
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 16 august 2015
Tort Caramel Flavor
Aveti nevoie de:
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 15 august 2015
Rosii umplute cu ciuperci si cascaval
Aveti nevoie de:
4 rosii mari
cateva ciuperci cam 15 bucati
Maggi de legume ,o lingurita
piper
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
putin ulei
Rosiile se spala bine apoi se scoate mijlocul,Se lasa cu gura in jos pe o farfurie sa se scurga bine de zeama .Patrunjelul se toaca marunt ,se pune uleiul intr-o cratita si ciupercile taiate fasii alaturi de maggi.Se amesteca cateva minute apoi se adauga cascavalul ras (se lasa putin sa se puna deasupra )si piperul.Se umplu rosiile cu aceasta compozitie ,deasupra cascaval ras si se dau la cuptor 20-25 minute .
Se servesc atat calde cat si reci .E o reteta care se face repede si sunt tare gustoase rosiile in combinatie cu ciupercile si cascavalul .
Pofta buna si spor la gatit
4 rosii mari
cateva ciuperci cam 15 bucati
Maggi de legume ,o lingurita
piper
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
putin ulei
Rosiile se spala bine apoi se scoate mijlocul,Se lasa cu gura in jos pe o farfurie sa se scurga bine de zeama .Patrunjelul se toaca marunt ,se pune uleiul intr-o cratita si ciupercile taiate fasii alaturi de maggi.Se amesteca cateva minute apoi se adauga cascavalul ras (se lasa putin sa se puna deasupra )si piperul.Se umplu rosiile cu aceasta compozitie ,deasupra cascaval ras si se dau la cuptor 20-25 minute .
Se servesc atat calde cat si reci .E o reteta care se face repede si sunt tare gustoase rosiile in combinatie cu ciupercile si cascavalul .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 14 august 2015
Risotto cu praz
Aveti nevoie de:
Cateva fire praz
o cana orez
o lingurita Maggi de legume
2 lg ulei
piper
cativa catei de usturoi
Prazul se curata ,se spala si se taie marunt .Se pune intr-un vas uleiul si prazul ,se calesc apoi se adauga usturoiul taiat cat mai marunt , maggi si orezul (fiert separat si clatit bine in apa rece ).Se amesteca cateva minute apoi se poate servi .E un preparat de post dar eu am adaugat langa el snitele cu susan ,o combinatie minunata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
Cateva fire praz
o cana orez
o lingurita Maggi de legume
2 lg ulei
piper
cativa catei de usturoi
Prazul se curata ,se spala si se taie marunt .Se pune intr-un vas uleiul si prazul ,se calesc apoi se adauga usturoiul taiat cat mai marunt , maggi si orezul (fiert separat si clatit bine in apa rece ).Se amesteca cateva minute apoi se poate servi .E un preparat de post dar eu am adaugat langa el snitele cu susan ,o combinatie minunata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
joi, 13 august 2015
Tort Floare Exotica
Dragii mei cititori asa cum deja ati aflat am implinit 2 ani frumosi de la infiintarea blogului culinar sunt bucuroasa si mandra de ceea ce am realizat pana acum ,nu a fost usor dar e pasiunea mea de peste 20 de ani si o fac cu mare drag si bucurie iar in urma cu 2 ani pe 4 august am decis sa le si scriu undeva retetele ca sa le vada si altii si binenteles sa imi fie si mie usor sa gasesc vreo reteta atunci cand am nevoie fara sa fiu nevoita sa caut in caiete am postat pana acum 240 de retete simple si delicioase si cu siguranta vor mai fi inca multe de acum inainte ,doar sa imi permita timpul sa le fac si sa le adaug la colectia mea de suflet .Va multumesc tuturor ca imi sunteti alaturi de atata timp ,de aceea va rasplatesc ocazional cu concursuri frumoase la care va ofer premii utile in ale gatitului .Reteta aniversara are un nume frumos ales din zeci de propuneri avute din partea voastra ,nu a fost usor credeti-ma dar ma bucur ca ma pot baza pe voi intotdeauna .Va multumesc tuturor din suflet
Pentru blat aveti nevoie de:
3 oua intregi
3 lg apa calda
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
150 gr faina
vanilie 2-3 plicuri
Ouale intregi se bat spuma cu apa calda ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma vanilia si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o forma rotunda ,se da la cuptor 40 de minute ,sau pana ce se rumeneste usor deasupra .Iese un blat nu foarte inalt care se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale.
Crema :
o cutie mascarpone Delaco
o cutie 500 ml frisca lichida
o cutie 200 ml smantana pentru frisca
o conserva fructe tropicale Sunfood
4 lingurite gelatina
o sticluta esenta de vanilie
Decor : putina ciocolata rasa
frisca
zahar pudra
Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza bine ,se adauga mascarpone ,esenta de vanilie .Se lasa putin la rece .Compotul de la conserva se amesteca cu gelatina si se pune pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca bine .Se adauga la crema apoi se mixeaza din nou cateva minute .Se pune hartie de copt in tava in care a fost blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,se pune jumatate din crema ,se niveleaza si se da la rece 30 minute .Se pune peste crema fructele din compot taiate cat mai marunt si restul de crema .Se bate putin tava ca sa se patrunda bine crema cu fructele si se lasa la frigider pana se intareste .Se scoate din forma ,se aseaza pe un platou .Se fac cu un pos cu frisca forme asa cum se vede si in poza si se aseaza feliile de blat (taiate evantai ) una langa alta .Se pudreaza cu zahar iar deasupra am decorat cu putina frisca si ciocolata .Pe margini se presara ciocolata rasa .E un desert tare gustos si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat aveti nevoie de:
3 oua intregi
3 lg apa calda
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
150 gr faina
vanilie 2-3 plicuri
Ouale intregi se bat spuma cu apa calda ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma vanilia si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o forma rotunda ,se da la cuptor 40 de minute ,sau pana ce se rumeneste usor deasupra .Iese un blat nu foarte inalt care se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale.
Crema :
o cutie mascarpone Delaco
o cutie 500 ml frisca lichida
o cutie 200 ml smantana pentru frisca
o conserva fructe tropicale Sunfood
4 lingurite gelatina
o sticluta esenta de vanilie
Decor : putina ciocolata rasa
frisca
zahar pudra
Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza bine ,se adauga mascarpone ,esenta de vanilie .Se lasa putin la rece .Compotul de la conserva se amesteca cu gelatina si se pune pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca bine .Se adauga la crema apoi se mixeaza din nou cateva minute .Se pune hartie de copt in tava in care a fost blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,se pune jumatate din crema ,se niveleaza si se da la rece 30 minute .Se pune peste crema fructele din compot taiate cat mai marunt si restul de crema .Se bate putin tava ca sa se patrunda bine crema cu fructele si se lasa la frigider pana se intareste .Se scoate din forma ,se aseaza pe un platou .Se fac cu un pos cu frisca forme asa cum se vede si in poza si se aseaza feliile de blat (taiate evantai ) una langa alta .Se pudreaza cu zahar iar deasupra am decorat cu putina frisca si ciocolata .Pe margini se presara ciocolata rasa .E un desert tare gustos si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)