Aveti nevoie de:
250 gr unt si margarina Unirea
550 gr faina
un varf cutit sare
4 lg zahar
un pahar apa rece
Se amesteca untul si margarina cu sarea si zaharul ,se adauga apa si faina ,se face o coca potrivita care se lasa la rece in frigider in folie circa 20 de minute.
Se taie in bucati aluatul iar fiecare bucata se intinde si se taie cercuri mai mari care se pun in forme de briose ,se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle si se coc 20 minute la cuptorul incalzit inainte sau pana se rumenesc (depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia )
Se scot si se lasa sa sa raceasca complet.
Crema :
un plic crema de vanilie Dr Oetker(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
o cutie frisca mica (se bate bine apoi se amesteca cu crema )
coacaze (sau alte fructe dupa gust)
Se umple fiecare mini tarta cu crema amestecata cu frisca si se orneaza cu coacaze .Sunt delicioase aceste mini tarte iar aroma cremei in combinatie cu coacazele care sunt acrisoare bune ...dar va las si pe voi sa le faceti
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 19 aprilie 2015
marți, 7 aprilie 2015
Tarta cu crema de lamaie
In ultima vreme mi sa facut pofta de o tarta delicioasa cu lamaie si asa cum deja stiti am studiat putin si am inventat o noua reteta ,de altfel foarte aromata si buna pe care o recomand cu drag pentru o zi de duminica in familie sau cu prietenii
Ingredientele nu apar toate in poza deoarece le-am adaugat pe rand
Aveti nevoie de:
2 oua
100 gr margarina Rama
un plic praf de copt
un varf cutit sare
5 lg zahar
un pahar mic iaurt simplu
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit ca sa se poata intinde usor (cam 350 gr)
Crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
200 ml frisca batuta
struguri din compot sau alte fructe
Pentru décor : 2 pliculete Tort Gelee si frisca
un plic gelatina
Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,in caz ca mai trebuie faina se mai adauga pana ce va iese un aluat bun de intins .Se pregateste o forma rotunda de copt se unge cu unt si se pune faina ,se intinde foaia ,se aseaza frumos in tava ,se impunge cu furculita si se da la copt cam 35 de minute .Se scoate dupa racire din forma si se umple cu crema amestecata cu frisca si boabe de struguri ,iar deasupra pliculetele de jeleu amestecate cu putin compot si gelatina,Se lasa la rece macar 2 ore ,la mine nu a rezistat atat ca sa taiat o felie ,se vede si in poza
Se decoreaza cu frisca
Pofta buna si spor la gatit
Ingredientele nu apar toate in poza deoarece le-am adaugat pe rand
Aveti nevoie de:
2 oua
100 gr margarina Rama
un plic praf de copt
un varf cutit sare
5 lg zahar
un pahar mic iaurt simplu
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit ca sa se poata intinde usor (cam 350 gr)
Crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
200 ml frisca batuta
struguri din compot sau alte fructe
Pentru décor : 2 pliculete Tort Gelee si frisca
un plic gelatina
Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,in caz ca mai trebuie faina se mai adauga pana ce va iese un aluat bun de intins .Se pregateste o forma rotunda de copt se unge cu unt si se pune faina ,se intinde foaia ,se aseaza frumos in tava ,se impunge cu furculita si se da la copt cam 35 de minute .Se scoate dupa racire din forma si se umple cu crema amestecata cu frisca si boabe de struguri ,iar deasupra pliculetele de jeleu amestecate cu putin compot si gelatina,Se lasa la rece macar 2 ore ,la mine nu a rezistat atat ca sa taiat o felie ,se vede si in poza
Se decoreaza cu frisca
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 25 martie 2015
Placinte rapide
In urma cu o zi am simtit miros de placinte si mi sa facut pofta de ele ,cum nu aveam prea mult timp la dispozitie ca trebuia sa plec la munca am inventat rapid un aluat tare simplu si in mai putin de o ora si jumatate am facut ..placinte umplute cu branza
Aveti nevoie de:
un ou
un varf cutit sare
2 lg smantana
un cub mic drojdie
o cana apa calduta
faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
Pentru umplut :
branza dulce si sarata
ulei pentru copt
zahar vanilat sau zahar pudra
Acest aluat nu se framanta ,se amesteca toate ingredientele cu lingura si se ,,bate ,, tot cu lingura ,se acopera si se lasa deoparte cam 20 minute ,nu e nevoie sa creasca doar sa se odihneasca putin .Se ia din aluat cate putin se pune pe masa de lucru si se mai adauga faina,nu prea multa asa cum luati intre degete ca sa se poate intinde cu sucitorul .Se pune umplutura din branza dulce sau sarata se impatura si se coc in ulei incins
Se servesc cele dulci cu zahar pudra sau vanilat iar cele sarate simplu.
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
un ou
un varf cutit sare
2 lg smantana
un cub mic drojdie
o cana apa calduta
faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
Pentru umplut :
branza dulce si sarata
ulei pentru copt
zahar vanilat sau zahar pudra
Acest aluat nu se framanta ,se amesteca toate ingredientele cu lingura si se ,,bate ,, tot cu lingura ,se acopera si se lasa deoparte cam 20 minute ,nu e nevoie sa creasca doar sa se odihneasca putin .Se ia din aluat cate putin se pune pe masa de lucru si se mai adauga faina,nu prea multa asa cum luati intre degete ca sa se poate intinde cu sucitorul .Se pune umplutura din branza dulce sau sarata se impatura si se coc in ulei incins
Se servesc cele dulci cu zahar pudra sau vanilat iar cele sarate simplu.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 22 martie 2015
Tort cu ciocolata si crema caramel
Asa cum mare parte din voi stiti deja imi place ciocolata foarte mult si mereu inventez cate o reteta care are multa ciocolata ,azi am facut din nou ceva dulce cu ciocolata binenteles
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
2 lg ciocolata topita (am facut un amestec din 2 tablete de ciocolata una lapte si una neagra si cateva linguri frisca lichida,am pus la crema si restul am decorat tortul)
2 plicuri zahar vanilat
un plic praf de copt
5 lg faina alba
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul ,se continua pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,ciocolata topita ,se adauga la albusuri ,la final faina ,se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o tava patrata (sau de care aveti) si se coace la foc potrivit 35-40 minute .
Crema :
un pachet unt
5 lg zahar
un plic budinca caramel
2 plicuri gelatina (30 gr)
Decor
Glazura de ciocolata (cea ramasa ) si frisca
Untul se freaca spuma cu zaharul ,budinca se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj ,apoi se pune cate putin in compozitia de unt si se mixeaza .Se adauga gelatina inmuiata bine inainte in apa calduta si se continua cu mixerul cateva minute.
Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi.Se pune folie in tava in care a copt ,prima foaie ,se insiropeaza cu ce va place (eu am insiropat cu suc ),crema ,foaie ,sirop,crema ,foaie putin sirop deasupra .Se da la rece cateva ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si frisca .Dupa preferinte bombonele colorate sau ce va place voua .
E un tort delicios si aromat ...inca o reteta inventata ,reusita si gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
2 lg ciocolata topita (am facut un amestec din 2 tablete de ciocolata una lapte si una neagra si cateva linguri frisca lichida,am pus la crema si restul am decorat tortul)
2 plicuri zahar vanilat
un plic praf de copt
5 lg faina alba
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul ,se continua pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,ciocolata topita ,se adauga la albusuri ,la final faina ,se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o tava patrata (sau de care aveti) si se coace la foc potrivit 35-40 minute .
Crema :
un pachet unt
5 lg zahar
un plic budinca caramel
2 plicuri gelatina (30 gr)
Decor
Glazura de ciocolata (cea ramasa ) si frisca
Untul se freaca spuma cu zaharul ,budinca se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj ,apoi se pune cate putin in compozitia de unt si se mixeaza .Se adauga gelatina inmuiata bine inainte in apa calduta si se continua cu mixerul cateva minute.
Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi.Se pune folie in tava in care a copt ,prima foaie ,se insiropeaza cu ce va place (eu am insiropat cu suc ),crema ,foaie ,sirop,crema ,foaie putin sirop deasupra .Se da la rece cateva ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si frisca .Dupa preferinte bombonele colorate sau ce va place voua .
E un tort delicios si aromat ...inca o reteta inventata ,reusita si gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 15 martie 2015
Tort cu banane si ciocolata
Aveti nevoie de:
6 oua
3 banane
2 plicuri gelatina (30 gr )
2 tablete de ciocolata 200 gr (eu am pus una cu lapte si una neagra )
3 lg zahar
60 gr unt
2-3 lg frisca lichida
Pentru sosul de ciocolata aveti nevoie de:
4 lg frisca lichida
100 gr ciocolata
Se amesteca frisca cu ciocolata pana la topirea complete a acesteia
Pentru décor : frisca si ciocolata rasa
Se separa ouale .Galbenusurile se pun intr-un bol si se lasa deoparte.3 albusuri se bat spuma tare ,ciocolata se topeste cu 2-3 linguri frisca lichida ,dupa racire se adauga cele 6 galbenusuri pe rand ,la urma un plic de gelatina inmuiat bine in putina apa calduta .la final cele 3 albusuri batute spuma.Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda detasabila (imbracata inainte cu folie).Se da la rece sa se inchege bine compozitia .Se pregateste spuma de banana.Se taie bananele in bucati mici si se calesc bine in unt.Se lasa sa se raceasca aproape complet.Cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare cu zaharul ,apoi se adauga bananele si se amesteca usor,la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune aceasta compozitie peste cea cu ciocolata si se da din nou la rece .Lasati cateva ore bune sa se intareasca bine tortul ca sa il puteti rasturna pe un platou.Se decoreaza cu sos de ciocolata , frisca si ciocolata rasa deasupra.E un desert tare gustos si fin
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
3 banane
2 plicuri gelatina (30 gr )
2 tablete de ciocolata 200 gr (eu am pus una cu lapte si una neagra )
3 lg zahar
60 gr unt
2-3 lg frisca lichida
Pentru sosul de ciocolata aveti nevoie de:
4 lg frisca lichida
100 gr ciocolata
Se amesteca frisca cu ciocolata pana la topirea complete a acesteia
Pentru décor : frisca si ciocolata rasa
Se separa ouale .Galbenusurile se pun intr-un bol si se lasa deoparte.3 albusuri se bat spuma tare ,ciocolata se topeste cu 2-3 linguri frisca lichida ,dupa racire se adauga cele 6 galbenusuri pe rand ,la urma un plic de gelatina inmuiat bine in putina apa calduta .la final cele 3 albusuri batute spuma.Aceasta compozitie se toarna intr-o forma rotunda detasabila (imbracata inainte cu folie).Se da la rece sa se inchege bine compozitia .Se pregateste spuma de banana.Se taie bananele in bucati mici si se calesc bine in unt.Se lasa sa se raceasca aproape complet.Cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare cu zaharul ,apoi se adauga bananele si se amesteca usor,la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune aceasta compozitie peste cea cu ciocolata si se da din nou la rece .Lasati cateva ore bune sa se intareasca bine tortul ca sa il puteti rasturna pe un platou.Se decoreaza cu sos de ciocolata , frisca si ciocolata rasa deasupra.E un desert tare gustos si fin
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 11 martie 2015
Tort Amandina cu ananas
Cum a fost 8 Martie ziua femeii si urma in 10 Martie aniversarea noastra am decis sa fac un tort special pentru aceste doua evenimente frumoase si asa a iesit un tort delicios si aromat care sa servit pana la ultima bucatica de familie ,prieteni si colegi
Aveti nevoie de:
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul .galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,uleiul si apa .Aceasta compozitie se adauga la albusuri si la final faina amestecata inainte cu cacaua.Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace circa 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.
Crema:
250 ml frisca lichida
un plic crema de vanilie Dr Oetker
2 plicuri gelatina (30 gr)
2 cutii mici iaurt
o conserva ananas Sunfood
50 gr stafide
Se bate frisca bine ,crema la fel(se urmeaza instructiunile de pe ambalaj),apoi se amesteca ,se adauga la final gelatina (topita bine in apa calduta) si se mixeaza cateva minute.Ananasul se taie bucati mai mici .
Pentru insiropat am folosit sucul de la ananas (daca mai este nevoie puteti face un sirop din zahar ars)
Décor ciocolata topita ,frisca si colorant alimentar
Se pune in tava in care a copt prima foaie ,se insiropeaza ,un rand de crema ,foaia nr 2 ,se insiropeaza din nou,un alt rand de crema ,foaia nr 3.Se apasa putin se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore.Se decoreaza cu ciocolata topita si frisca
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul .galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,uleiul si apa .Aceasta compozitie se adauga la albusuri si la final faina amestecata inainte cu cacaua.Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace circa 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.
Crema:
250 ml frisca lichida
un plic crema de vanilie Dr Oetker
2 plicuri gelatina (30 gr)
2 cutii mici iaurt
o conserva ananas Sunfood
50 gr stafide
Se bate frisca bine ,crema la fel(se urmeaza instructiunile de pe ambalaj),apoi se amesteca ,se adauga la final gelatina (topita bine in apa calduta) si se mixeaza cateva minute.Ananasul se taie bucati mai mici .
Pentru insiropat am folosit sucul de la ananas (daca mai este nevoie puteti face un sirop din zahar ars)
Décor ciocolata topita ,frisca si colorant alimentar
Se pune in tava in care a copt prima foaie ,se insiropeaza ,un rand de crema ,foaia nr 2 ,se insiropeaza din nou,un alt rand de crema ,foaia nr 3.Se apasa putin se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore.Se decoreaza cu ciocolata topita si frisca
Pofta buna si spor la gatit
marți, 10 martie 2015
Baghete cu cascaval
Am vazut de ceva vreme aceasta reteta si am retinut doar cum se face iar umplutura am facut-o eu ,au iesit foarte bune si este o idee de cina dar si de mic dejun,se fac repede ,nu aveti nevoie de multe ingrediente iar rezultatul este delicios
Aveti nevoie de:
3 baghete
10 bucati ciuperci mici sau 5 mari
o conserva porumb dulce Sunfood
o lingura smantana
bucati de friptura (mie mi-au ramas si le-am adaugat la aceasta compozitie)
sunca cateva felii (sau salam cu sunca )
2 oua
150 gr cascaval ras
sare si piper
Se scobesc baghetele sa ramana mijlocul gol.Se taie sunca ,carnea ,ciupercile (curatate inainte) se adauga porumbul si smantana ,sare si piper dupa gust.Se pun la final si ouale batute si cascavalul ras (se lasa putin pentru ornare ).Se amesteca toate bine si cu o lingura se umplu baghetele ,se adauga deasupra putin cascaval ras si se dau la cuptor pana se rumenesc ,cam 20 de minute.Se servesc calde alaturi de o cafea aromata dimineata sau un ceai cald seara .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
3 baghete
10 bucati ciuperci mici sau 5 mari
o conserva porumb dulce Sunfood
o lingura smantana
bucati de friptura (mie mi-au ramas si le-am adaugat la aceasta compozitie)
sunca cateva felii (sau salam cu sunca )
2 oua
150 gr cascaval ras
sare si piper
Se scobesc baghetele sa ramana mijlocul gol.Se taie sunca ,carnea ,ciupercile (curatate inainte) se adauga porumbul si smantana ,sare si piper dupa gust.Se pun la final si ouale batute si cascavalul ras (se lasa putin pentru ornare ).Se amesteca toate bine si cu o lingura se umplu baghetele ,se adauga deasupra putin cascaval ras si se dau la cuptor pana se rumenesc ,cam 20 de minute.Se servesc calde alaturi de o cafea aromata dimineata sau un ceai cald seara .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)