6 oua fierte
500 gr carne tocata de porc
un ou crud
200 gr faina alba
200 gr pesmet
5 catei de usturoi
o ceapa mica taiata marunt
sare ,piper si patrunjel verde
un litru ulei
2 oua crude
Ouale se fierb sa fie tari ,se curata de coaja si se lasa deoparte.Carnea se amesteca cu oul crud,se adauga usturoiul pisat,ceapa tocata ,sare si piper dupa gust,patrunjelul taiat cat mai marunt.Se amesteca bine apoi se ia cate un ou si se imbraca in carne ,sa nu ramana nici o parte a oului neacoperita.Se da prin faina alba ,ou batut (cele 2 oua crude se bat bine cu putina sare si piper)si apoi prin pesmet.Se incinge uleiul bine (atentie se prajesc in baie de ulei sa acopere tot oul ) si se prajesc pe rand cateva minute pana ce au o crusta frumoasa .Se scot pe prosoape de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Pentru sos aveti nevoie de:
o ceapa
3 lg ulei
o conserva ciuperci
o conserva porumb
2 lg smantana
o lg faina alba
patrunjel verde
o lingurita busuioc
sare si piper dupa gust
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si porumbul apoi o cana de apa .Se condimenteaza cu sare , piper si busuioc apoi se lasa sa fiarba 10-15 minute.Se amesteca faina cu smantana si se adauga la sos,la urma patrunjelul tocat marunt si busuiocul .Se serveste acest sos cu oua Neptun taiate felii .E un preparat gustos si se face destul de repede
Pofta buna si spor la gatit