duminică, 16 februarie 2014
Valentin's Day Cake
Aveti nevoie de :
5 oua ,5 linguri zahar,3 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,o lingura cacao,un varf cutit sare ,un praf de copt.
Se bat albusele bine apoi se adauga zaharul ,sarea,galbenusele ,praful de copt ,amidonul ,cacaua si faina ,Se amesteca usor si se pune in tava la copt aproximativ 35 de minute. Se scoate si se lasa la rece apoi se taie in doua parti egale.
Pentru crema aveti nevoie de 300 gr iaurt simplu,un iaurt mic de caise ,5 lg zahar,2 plicuri de gelatina ,un plic crema caramel de la Dr Oetker ,250 ml lapte(pentru crema +3 linguri zahar).
Pentru insiropat compot de caise sau suc natural de fructe.
Pentru ornat aveti nevoie de : nuca de cocos ,bombonele colorate si o portocala .
Se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune un strat de iaurt (se amesteca bine se adauga gelatina inmuiata inainte si zaharul),crema caramel apoi foaia a doua ,se insiropeaza ,se da la rece cateva ore,apoi se rastoarna pe un platou,
Se orneaza cu nuca de cocos si cu felii de portocala ,e tare aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Prajitura cu crema de ciocolata ,rom si portocale
Aveti nevoie de :
5 oua ,5 linguri zahar,4 linguri faina ,o lingura cacao de calitate,un plic praf de copt ,un varf cutit sare .
Se bat albusele bine se adauga zaharul ,sarea si praful de copt apoi la urma galbenusele , faina si cacaua.Se amesteca usor apoi se pune in tava si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute .
Se scoate si se lasa deoparte.Cand e rece se taie in doua parti egale.
Pentru crema aveti nevoie de : 200 ml frisca ,un plic crema de ciocolata de la Dr Oetker,eseta de rom ,2 portocale .
Pentru decor bucati de ciocolata si bomboane colorate.
Crema se face dupa indicatiile de pe plic,frisca se bate bine adaugand putin zahar dupa gust ,portocalele se curata si se taie in bucatele potrivite lasand cateva felii pentru decor.
Se pune prima foaie se insiropeaza cu esenta de rom preparata cu o cana de apa si 2 linguri zahar,crema ,frisca ,bucati de portocale,crema ,frisca ,foaia a doua .Se insiropeaza si se da la rece cateva ore .
Se orneaza cu ciocolata si un mot de frisca (eu am facut fara de data asta )
Pofta buna si spor la gatit
Rulouri din cartofi cu cascaval
Aveti nevoie de:
400 gr cartofi, 2 oua,100 gr cascaval ras,sare si piper dupa gust,5 linguri faina alba .
Pentru prajit mai aveti nevoie de : 2 linguri faina pentru tavalirea rulourilor si ulei .
Pentru umplutura aveti nevoie de 200 gr cascaval taiat bucati mici .
Cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare,se fac piure apoi se amesteca cu ouale batute bine,sarea si piperul dupa gust si cascavalul ras.Se adauga faina .Se fac rulouri cu mana apoi in mijloc se pune cate o bucatica de cascaval.Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.Se servesc la fripturi ,salate sau simple.
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 12 februarie 2014
Ciorba cu afumatura ,usturoi si Maggi
Aveti nevoie de:
Carne si costita afumata de porc cam 500 gr,7-8 catei de usturoi (ne place ciorba cu muult usturoi),morcovi ,patrunjel radacina ,fasole verde,porumb (cam 300 gr total ),2-3 cartofi ,Maggi 2 cubulete,piper ,patrunjel verde,o lingura ulei.
Se pune carnea si costita afumata in apa la fiert (nu se mai pune sare deoarece de obicei carnea afumata are sare destula ) .Legumele se curata si se taie cubulete (sau este varianta de legume mexicane care sunt gata taiate) se calesc separat intr-o lingura de ulei se pune usturoiul pisat ,apoi se adauga la ciorba .Cartofii se lasa mai la urma deoarece fierb mai repede,Se adauga cuburile Maggi ,piper si patrunjelul verde tocat marunt.(in loc de patrunjel se poate pune si leustean )
E o ciorba tare buna si aromata
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 9 februarie 2014
Galuste din cartofi cu carne
Aveti nevoie de:
500 gr cartofi ,2 oua ,sare si piper dupa gust,4 catei de usturoi.
Pentru umplutura aveti nevoie de :
200 gr carne tocata de pui ,o ceapa ,putin ardei rosu sau galben,ulei pentru prajit.
Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se fac piure.Se adauga ouale batute ,usturoiul pisat, sare si piper .
Carnea tocata se caleste putin in ulei ,se adauga ceapa si ardeiul cubulete ,se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia cu lingura din compozitia de cartofi se fac galuste apoi in mijloc se pune o lingurita de carne toccata ,se dau forma rotunda si se prajesc in ulei.
Pofta buna si spor la gatit
Rosii la cuptor cu cascaval si busuioc
E o reteta tare simpla si aromata ,se poate pregati pentru musafiri ..evenimente ...sarbatori ,merita incercata
Aveti nevoie de:
2-3 rosii mari,
sare si piper,
cascaval ras sau branza,
busuioc ,
Se taie rosiile felii potrivite se pun intr-o tava pe hartie de copt,se pune cascavalul ras sau branza , ,sare ,piper si busuioc ,se dau la cuptor cateva minute ,se servesc cu friptura.
Pofta buna si spor la gatit
Carnati de casa cu rozmarin
Aveti nevoie de :
500 gr carne tocata de porc ,un ou,5 catei de usturoi,o felie de paine inmuiata in lapte(sau apa),sare ,piper dupa gust , o lingurita rozmarin uscat (sau rozmarin verde )patrunjel verde tocat marunt,ulei pentru prajit.Se amesteca toate ingredientele de mai sus apoi se fac forme de carnati sau mici cum va place si se prajesc in ulei incins.Se scot pe un prosop de bucatarie sa absoarba surplusul de ulei .Se servesc cu diverse garnituri.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)