marți, 24 septembrie 2013
Prajitura cu stafide si frisca
Aveti nevoie de :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
putin praf de copt
un varf cutit sare
4 piersici din compot
100 gr stafide
300 ml frisca
100 gr nuca de cocos
sirop din compot
2 plicuri gelatina
Se bat albusele bine se adauga zaharul ,galbenusele si la urma praful de copt si faina .Se taie in bucati mici piersicile ,se pun in blat se adauga si stafidele apoi se da la copt cam 30 minute.Se scoate blatul se lasa la racit,se insiropeaza cu compot , apoi se pune frisca batuta amestecata inainte cu nuca de cocos si gelatina .Se da la rece pana a doua zi (daca rezista pana atunci :) ...apoi se serveste
Pofta buna <3
Cuburi cu cacao si nuca de cocos
Averti nevoie de :
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie sau portocala
Se face un blat simplu apoi se taie in cubulete dupa racire.
Pentru glazura aveti nevoie de :
4 linguri cacao
un pahar zahar
o cana apa calda (sau lapte incalzit putin )
2 sticlute esenta de rom
nuca de cocos 200 gr
Se amesteca cacaua cu apa calduta (laptele) esenta de rom si zaharul pana la omogenizarea completa ,se dau cuburile prin aceasta compozitie apoi prin nuca de cocos .
Se pot servi dupa ce stau putin la rece
Pofta buna si spor la gatit <3
Prajitura cu mere proaspete
Pentru foi aveti nevoie de :
un ou
un pahar lapte
o lingura untura
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie(dupa preferinta fiecaruia )
faina cat cuprinde
Pentru umplutura :
2 kg mere rase (fara coaja si samburi )
un pahar zahar
o lingurita scortisoara
un pahar gris
pentru ornat: zahar pudra
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat bun de intins ,se imparte in doua parti egale.Se intinde prima foaie in tava ,se presara gris apoi se pun merele rase (care au fost calite inainte cu zaharul si scortisoara ),alt strat de gris si foaia a doua .Se impunge din loc in loc cu furculita pentru o coacere uniforma si se da la copt cam 30-40 minute pana are o culoare maronie placuta .Se pudreaza cu zahar
Pofta buna si spor la gatit <3
RULADA CU OUA SI SUNCA
Paine taiata cubulete mici cam 3 felii ,3 oua ,100 gr salam (sau sunca ,kaizer,fiecare ce doreste),patrunjel verde ,sare si piper .Se bat ouale bine apoi se amesteca cu restul ingredientelor se pun toate intr-o punga (se poate folosi orice fel de punga sau din acelea speciale pentru rulade )si se ruleaza ,apoi se fierbe in apa cel putin 20 minute pana la legarea tuturor .E buna rulada si are un aspect frumos .Pofta Buna !
sâmbătă, 17 august 2013
PRAJITURA DELICIOUS CU FRUCTE
AVETI NEVOIE DE :
3 OUA, 3 LINGURI ZAHAR,3 LINGURI FAINA ,UN VARF CUTIT SARE,UN VARF CUTIT PRAF DE COPT
SE FACE UN BLAT CARE SE IMPARTE IN DOUA PARTI EGALE CARE SE COC PE DOSUL UNEI TAVI ROTUNDE.
CREMA :
UN PLIC BUDINCA DE CAPSUNI(SE PREPARA CU LAPTE SI ZAHAR CUM SCRIE PE PLIC),SE AMESTECA CU 2 PLICURI GELATINA (PREPARATE CU APA CALDUTA PENTRU DIZOLVARE )CATIVA BISCUITI ,UN BORCAN COMPOT DE CIRESE(SAU CE COMPOT VA PLACE ) ,NUCA DE COCOS ,SI FRUCTE PENTRU DECOR
ARANJARE:
SE PUNE O FOLIE INTR-UN VAS (CAM CAT E FOAIA ),SE INSIROPEAZA CU COMPOT BINE,SE PUNE BUDINCA ,CIRESELE (FARA SAMBURI ) ,BISCUITII,SI FOAIA A DOUA ,SE INSIROPEAZA DIN NOU ,SE APASA BINE ,SE ACOPERA CU FOLIA SI SE DA LA RECE MINIM 2 ORE.SE RASTOARNA APOI PE UN PLATOU ,SE IMBRACA MARGINILE CU NUCA DE COCOS SI SE ORNEAZA CU FRUCTE EU AM PUS FELII DE MERE ,PERE SI BUCATELE DE PEPENE ROSU .SE POATE FOLOSI SI FRISCA PENTRU CINE DORESTE
E O PRAJITURA BUNA SI AROMATA
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !
vineri, 9 august 2013
TARTA CU NECTARINE DELICIOASA
AVERTI NEVOIE DE :
600 GR NECTARINE (SE POATE FACE SI CU CIRESE,VISINE ,CAISE ,PIERSICI )
3 OUA,
100 GR ZAHAR,
100 GR FAINA,
200 ML LAPTE,
UN CUB MIC UNT,
2 PLICURI ZAHAR VANILAT(SE POATE FOLOSI SI COAJA RASA DE LAMAIE),
UN VARF CUTIT SARE,
DUPA CE SAU SCOS SAMBURII DE LA NECTARINE SE TAIE FELII PE LUNG SAU CUBULETE DUPA CUM DORESTE FIECARE SE PUN INTR-O TAVA UNSA CU UNT ,SE BAT BINE OUALE INTREGI CU ZAHARUL PANA LA TOPIREA COMPLETA A ACESTUIA ,SE ADAUGA LAPTELE SI RESTUL INGREDIENTELOR,IESE O COMPOZITIE MAI MOALE CARE SE PUNE PESTE NECATRINE .SE DA LA CUPTOR APROXIMATIV 40 MINUTE.SE LASA LA RACIT APOI SE RASTOARNA PE UN PLATOU .SE POATE DECORA CU ZAHAR PUDRA SAU FRISCA
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT
SARMALUTE IN VARZA CRUDA
AVETI NEVOIE DE :
500 GR CARNE TOCATA DE PUI(EU AM FOLOSIT CARNE TOCATA DE LA DELICIOSUL DE VASLUI)
UN PAHAR OREZ
O LINGURITA MARAR
O LINGURITA CIMBRU
SARE SI PIPER DUPA GUST
O VARZA MARE CRUDA
VARZA SE OPARESTE IN APA CLOCOTITA SI SE PREGATESC FRUNZELE PENTRU UMPLUT.
SE AMESTECA CARNEA TOCATA CU OREZ SI CONDIMENTE,APOI SE IA CATE O LINGURA SI SE UMPLU FOILE DE VARZA ,SE RULEAZA SI SE PUN INTR-O CRATITA ,SE ADAUGA APA SI SE DAU LA FIERT APROXIMATIV O RA SI JUMATATE LA FOC MIC (SE VERIFICA DACA SUNT FIERTE SARMALELE SI DACA MAI E NEVOIE SE MAI FIERB PUTIN )SE SERVESC ATAT CALDE CAT SI RECI CU SMANTANA DUPA GUSTUL FIECARUIA .
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT <3
Abonați-vă la:
Postări (Atom)