marți, 24 septembrie 2013

Prajitura cu mere proaspete

Pentru foi aveti nevoie de : un ou un pahar lapte o lingura untura un varf cutit praf de copt un varf cutit sare coaja rasa de lamaie(dupa preferinta fiecaruia ) faina cat cuprinde Pentru umplutura : 2 kg mere rase (fara coaja si samburi ) un pahar zahar o lingurita scortisoara un pahar gris pentru ornat: zahar pudra Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat bun de intins ,se imparte in doua parti egale.Se intinde prima foaie in tava ,se presara gris apoi se pun merele rase (care au fost calite inainte cu zaharul si scortisoara ),alt strat de gris si foaia a doua .Se impunge din loc in loc cu furculita pentru o coacere uniforma si se da la copt cam 30-40 minute pana are o culoare maronie placuta .Se pudreaza cu zahar
Pofta buna si spor la gatit <3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu