duminică, 13 decembrie 2020

Kinder Maxi King

 Buna 


In urma cu vreo cateva luni am mai facut aceasta reteta delicioasa dar nu am facut poze din lipsa de ..timp :) asa ca am refacut-o si acum o scriu si aici  pentru voi ,e destul de simpla si foarte buna ,e fina si aromata 













Pentru blat aveti nevoie de :

6 oua
5 lg apa rece
6 lg zahar
4 lg ulei
4 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt


Albusurile se bat spuma ,se adauga apa rece si zaharul .Galbenusurile se amesteca separat cu sarea ,praful de copt si uleiul .Se adauga cate putin la compozitia de albusuri si se amesteca .La final se adauga cacaua amestecata cu faina alba .Se pune blatul intr-o tava la copt ,se da la cuptor in jur de 20-25 de minute la 160 grade .



Crema :


600 ml frisca Meggle
5 lg pline cu miere
esenta de vanilie o l-ta
esenta de portocale o l-ta
3 l-te gelatina (inmuiata bine in putina apa calduta )

Se bate frisca cu mixerul ,se adauga esentele si mierea iar la final gelatina .



Decor
O cutie finetti  (eu am pus una mica )

200 gr nuca
8 lg zahar 


zaharul se caramelizeaza ,se adauga nuca apoi dupa racire se zdrobeste cat mai marunt 



Asamblare :

Blatul se pune inapoi in tava cu  folie ,se insiropeaza (eu am folosit suc ) se pune jumatate din crema de frisca ,peste am pus nutella (se poate folosi un pos sau cu lingura ) jumatatea a doua de crema si deasupra nuca zdrobita .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi .

P.S La gust seamana putin cu Kinder felie de lapte ,deci e gustoasa :)



Pofta buna si spor la gatit !



 

luni, 24 august 2020

Croissante cu nutella

Va era pofta de aceste minunatii pufoase si delicioase ? mie da si am facut ,sunt moi si bune  si se pot servi dimineata la o cafea ,ceai sau o cana de lapte :)



Pentru 16 bucati aveti nevoie de :


un cub drojdie Pakmaya
2 l-te zahar
o l-ta sare 300 ml lapte cald
500 gr faina
o cutie nuttella
un pachet unt
un ou











Se incalzeste laptele ,se adauga drojdia ,sarea si zaharul si se amesteca bine ,se lasa 2 minute pana ce pregatiti faina  ,apoi se pun toate in aparatul de mixat si va iesi  o coca potrivita .Aceasta se imparte in 8 parti egale apoi fiecare bila se intinde in foaie subtire ,care se unge cu o bucata de unt (pachetul se imparte in 8 ) .Se pun foile unse una peste alta pe o farfurie intinsa si se lasa la rece 30 minute .Se scot si se intind cat se poate de bine (dar atentie sa nu iese untul ) .Aceasta foaie se imparte in mod normal in 8 parti egale dar eu am considerat ca ies prea mari cornurile asa ca am impartit foaia in 16 .Se pune pe fiecare corn ,nuttella si se ruleaza ca si cornurile .Se lasa la dospit in jur de o ora ,apoi se ung cu ou si se coc la 160 gr in jur de 25 minute (sau pana se rumenesc )
Sunt foarte bune si moi .


Pofta buna si spor la gatit !



luni, 17 august 2020

Pui in crusta de cascaval

Bun gasit :)
O noua reteta facuta la un loc de munca cu mare drag atat pentru adulti cat si pentru copiii pe care ii aveam la masa zilnic ,o reteta apreciata de multe persoane si care exista si acum in acel loc in Cluj .




















Pentru 4 persoane aveti nevoie de :

2 bucati piept de pui
100 gr cascaval ras
50 gr pasta tomate
100 gr pesmet
sare ,piper ,boia si o lg ulei


Carnea de pui se taie felii ca si la snitele ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si putin ulei .Se lasa deoparte .Se pregateste compozitia pentru panerat .Pesmetul se amesteca cu cascavalul ras si pasta de tomate .Se poate pune si bulion dar cantitate mai mica (este mai lichid decat pasta si trebuie sa va iasa un amestec numai bun de panerat carnea ).
Se ia cate o bucata si se da prin acesta compozitie ,apoi se pun in tava una langa cealalta .In tava puneti foarte putin ulei doar cat sa o ungeti .Se dau la cuptor in jur de 45 de minute la 160 gr ,
Dupa 30 minute se intorc si se lasa din nou restul timpului.Se poate verifica din cand in cand cu o furculita ,daca intra usor in carne atunci e facuta .O reteta usor de facut si care este recomandata celor care nu mananca prajit .

Se serveste cu cartofi dupa plac


Pofta buna si spor la gatit !

duminică, 16 august 2020

Cornulete cu muschi file si susan

O noua reteta care pare destul de complicata la inceput dar e atat de simpla ca o faceti foarte repede si aceste mini cornulete sunt foarte fragede si gustoase .





















Pentru aproximativ 25-30 bucati aveti nevoie de :


150 gr unt
150 gr branza dulce de vaca
200 gr faina alba (+50 gr pentru intins foaia )
un varf cutit sare
in jur de 10-12 felii muschi file (se poate pune si bacon )
un ou
seminte susan (cam un pahar mic )


Se amesteca untul cu sarea si branza ,se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen .Se pune in folie si se lasa la rece in frigider cam 3 ore .Se ia aluatul ,se taie in doua si se intinde o foaie rotunda .Impartiti in 8 parti egale (la fel se procedeaza si cu aluatul al doilea )  apoi pe fiecare felie o jumatate de muschi file (se taie pe lung ).Se ruleaza si se pun in tava .
Se unge fiecare cornulet cu oua batut si se presara deasupra susan .Mie mi-a iesit  tava mare de la cuptor plina .Se coc la 160  Grade in jur de 25-30 minute .Sunt foarte bune si cu siguranta voi mai face .

Pofta buna si spor la gatit !

sâmbătă, 15 august 2020

Orez cu legume si pui

Azi am pregatit ceva bun ,cred ca multi dintre noi facem aceasta reteta cel putin o data pe saptamana ,chiar daca e foarte simplu de facut si o stiu multi  ma gandeam sa o postez cu gandul ca va dau idei de gatit :)














Pentru 4 persoane aveti nevoie de :

200 gr orez
2 morcovi potriviti (sau unul mai mare )
o l-ta vegeta (de care va place sau daca nu folositi puteti inlocui cu sare )
100 gr mazare verde
2 lg ulei
patrunjel verde


Orezul se spala bine in mai multe ape apoi se pune la fiert in apa cu putina sare (vegeta ) eu pun ca ii da un gust bun .Mazarea se fierbe dar sa nu se inmoaie prea mult.Morcovii se razuiesc cat mai fin .
Dupa fierberea orezului  ,se calesc morcovii ,se adauga mazarea si la urma orezul ,se amesteca usor ,se condimenteaza cu sare si piper (daca mai este nevoie ) ,decor patrunjel verde .
Eu am servit azi cu pui prajit ,dar merge foarte bine si cu friptura de porc ,nuggetts ,etc


Pofta buna si spor la gatit !

vineri, 14 august 2020

Vis de Vara

Am acceptat sa fac parte dintr-un proiect tare dragut organizat de firma Coseli si am inventat o noua reteta special pentru ei ,este o combinatie de dulce cu acrisor iar rezultatul se vede in fotografii .


Pentru blat aveti nevoie de :

5 oua
5 lg zahar
3 lg faina alba
2 lg cacao Coseli
un varf cutit praf de copt Coseli
un varf cutit sare
esente Coseli (am pus din toate 3 sticlutele cate putin )


















Albusurile se bat spuma tare ,se adauga pe rand zaharul ,galbenusurile ,esenta de vanilie ,sarea si la final faina alba amestecata cu cacaua .
Eu am facut sub forma de tort acesta reteta ,se poate face si in tava potrivita .Se da la cuptor la 160 gr aproximativ 20 de minute .


Crema :

200 ml frisca (se bate separat )
3 albusuri de ou (se bat spuma tare la care se adauga 3 lg zahar pudra )
3 l-te gelatina (inmuiate bine in apa calduta )
esenta de vanilie Coseli


Glazura :

1 plic budinca vanilie +500 ml suc de portocale
(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj , in loc de lapte se pune suc +2-3 lg zahar )



Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet .Se ia o farfurie intinsa sau un platou ,se pune forma de la tort ,blatul ,se insiropeaza (nu foarte mult ) ,se intinde crema uniform si se da la rece cateva ore .
Se pune deasupra budinca dar dupa ce crema este tare si budinca sa fie numai calduta .Se lasa la rece din nou pana se intareste .Se decoreaza dupa gustul fiecaruia .Eu am les putina frisca batuta +colorant alimentar si bomboane colorate .


Pofta buna si spor la gatit !

miercuri, 24 iunie 2020

Lipii pufoase cu branza de burduf

Avand pofta de lipii cu branza am inventat o noua reteta ,aceste lipii raman si a doua zi moi si pufoase ,doar incalzite putin si parca sunt facute atunci .
Eu am framantat  aluat mai mult si doar 10 lipii am facut iar restul l-am pus la gheata ,cand aveti pofta doar scoateti aluatul ,il lasati la temperatura camerei si faceti din nou aceste lipii delicioase .Se pot umple cu ce doriti ,noua ne plac tare mult cu branza de burduf .Se pot umple cu branza dulce ,telemea ,sunca si cascaval .etc




800 gr faina
3 lg smantana
2 lg ulei
1/2 l-ta sare
1 l-ta zahar
un cub mic drojdie
apa calduta  (cam 2 cani )

Se dizolva drojdia intr-o cana de apa calda ,se pune jumatate din faina intr-un castron ,se adauga zaharul ,sarea ,uleiul si smantana ,se amesteca bine toate si dupa ce se adauga restul de apa calda se pune faina cate putin pana va iese un aluat moale ca de cozonac.Se lasa la dospit cam 30 de minute .Se ia cate o bucata mica din aluat ,se intinde ,se pune in mijloc branza si se impatura .Cu un sucitor se intinde usor sa fie ca o placinta subtire .Se coc in tigaie cu capac .Se intorc de cateva ori pana se prajeste bine lipia .Nu este nevoie de ulei in tigaie deloc .Sunt moi ,pufoase si delicioase .

Pofta buna si spor la gatit !