Va era pofta de aceste minunatii pufoase si delicioase ? mie da si am facut ,sunt moi si bune si se pot servi dimineata la o cafea ,ceai sau o cana de lapte :)
Pentru 16 bucati aveti nevoie de :
un cub drojdie Pakmaya
2 l-te zahar
o l-ta sare 300 ml lapte cald
500 gr faina
o cutie nuttella
un pachet unt
un ou
Se incalzeste laptele ,se adauga drojdia ,sarea si zaharul si se amesteca bine ,se lasa 2 minute pana ce pregatiti faina ,apoi se pun toate in aparatul de mixat si va iesi o coca potrivita .Aceasta se imparte in 8 parti egale apoi fiecare bila se intinde in foaie subtire ,care se unge cu o bucata de unt (pachetul se imparte in 8 ) .Se pun foile unse una peste alta pe o farfurie intinsa si se lasa la rece 30 minute .Se scot si se intind cat se poate de bine (dar atentie sa nu iese untul ) .Aceasta foaie se imparte in mod normal in 8 parti egale dar eu am considerat ca ies prea mari cornurile asa ca am impartit foaia in 16 .Se pune pe fiecare corn ,nuttella si se ruleaza ca si cornurile .Se lasa la dospit in jur de o ora ,apoi se ung cu ou si se coc la 160 gr in jur de 25 minute (sau pana se rumenesc )
Sunt foarte bune si moi .
Pofta buna si spor la gatit !
Bune ,au ieșit minunate , aluatul are textura de foietaj , Super
RăspundețiȘtergereYamii ce bine arată
RăspundețiȘtergere