Aveti nevoie de:
o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde
Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 ianuarie 2018
sâmbătă, 13 ianuarie 2018
Lapte de pasare
De cateva zile imi spune sotul ca ii este dor de acest desert ...de fapt este desertul copilariei noastre si cum nu il aveam scris pe blog ..m-am apucat sa il caut prin caietele mele ...si am gasit reteta si m-am pus pe treaba ..este un dulce tare simplu de facut si delicios
Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:
4 oua
600 ml lapte
2 vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.
Pofta buna si spor la gatit
Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:
4 oua
600 ml lapte
2 vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 2 decembrie 2017
Negresa de post cu ciocolata
Chiar daca nu prea fac retete de post pot spune sincer ca aceasta reteta imi place tare mult ,este modificata dupa gustul meu si a iesit ceva bun si delicios
Aveti nevoie de :
350 gr dulceata de piersici (sau de care va place voua )
300 ml apa minerala
100 gr zahar
150 ml ulei
o sticluta esenta de rom
100 gr nuca (se poate si fara )
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara
o l-ta bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
2 plicuri vanilie
2 lg pudra de ciocolata (se poate pune cacao )
500 gr faina
In afara de faina se amesteca toate ingredientele la robot (daca nu aveti folositi mixerul sau telul ),la urma se adauga faina cate putin pana se omogenizeaza bine toate .Se pune compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da la cuptor unde se coace 40 de minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca ,deasupra am facut o glazura de ciocolata din 2 lg cacao cu putina apa calduta si zahar .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
350 gr dulceata de piersici (sau de care va place voua )
300 ml apa minerala
100 gr zahar
150 ml ulei
o sticluta esenta de rom
100 gr nuca (se poate si fara )
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara
o l-ta bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
2 plicuri vanilie
2 lg pudra de ciocolata (se poate pune cacao )
500 gr faina
In afara de faina se amesteca toate ingredientele la robot (daca nu aveti folositi mixerul sau telul ),la urma se adauga faina cate putin pana se omogenizeaza bine toate .Se pune compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da la cuptor unde se coace 40 de minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca ,deasupra am facut o glazura de ciocolata din 2 lg cacao cu putina apa calduta si zahar .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 20 iulie 2017
Prajitura rasturnata cu prune
Aveti nevoie de :
500 gr prune
1 pachet unt
5 lg zahar
Blat:
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Prunele se spala si se scoate samburele .Se pun in tava la mica departare una de alta ,se taie untul si se pune intre ele ,la urma zaharul .Se dau la cuptor cam 15-20 de minute .Intre timp se prepara blatul .Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si la urma se adauga praful de copt ,sarea si faina .Se amesteca usor si se toarna aceasta compozitie peste prune.Se lasa la copt pana ce are blatul o culoare frumoasa.
Se lasa sa se raceasca putin apoi se rastoarna pe un platou .Se taie bucati potrivite si se serveste cu frisca si sos de ciocolata .
Pofta buna si spor la gatit
500 gr prune
1 pachet unt
5 lg zahar
Blat:
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Prunele se spala si se scoate samburele .Se pun in tava la mica departare una de alta ,se taie untul si se pune intre ele ,la urma zaharul .Se dau la cuptor cam 15-20 de minute .Intre timp se prepara blatul .Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si la urma se adauga praful de copt ,sarea si faina .Se amesteca usor si se toarna aceasta compozitie peste prune.Se lasa la copt pana ce are blatul o culoare frumoasa.
Se lasa sa se raceasca putin apoi se rastoarna pe un platou .Se taie bucati potrivite si se serveste cu frisca si sos de ciocolata .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 9 iulie 2017
Tort de biscuiti cu ciocolata
Aveti nevoie de:
600 gr biscuiti simpli
150 gr unt
150 gr zahar
50 gr cacao
o esenta vanilie
250 ml apa rece
Glazura :
200 ml frisca lichida
280 gr ciocolata simpla
Biscuitii se zdrobesc .Zaharul se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie.Se pune apa rece peste aceasta compozitie si se amesteca ,se da la foc pana incepe sa dea in clocot ,se mai lasa 2-3 minute apoi se adauga untul .Se fierbe pana la topirea completa a untului .Se ia si se pune peste biscuiti ,se amesteca pana nu mai ramane lichid deloc .Se ia o forma de tort ,se pune compozitia de biscuiti si se apasa usor cu o lingura pana va iese uniform.Se da la rece pana se face glazura .
Glazura :
Se pune frisca si ciocolata rupta bucati mici impreuna la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata .Se pune aceasta glazura peste blatul de biscuiti si se da la rece macar o ora .Se desface forma si se poate servi .Se taie cu un cutit ud..Este un tort delicios si usor de facut .
Pofta buna si spor la gatit
600 gr biscuiti simpli
150 gr unt
150 gr zahar
50 gr cacao
o esenta vanilie
250 ml apa rece
Glazura :
200 ml frisca lichida
280 gr ciocolata simpla
Biscuitii se zdrobesc .Zaharul se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie.Se pune apa rece peste aceasta compozitie si se amesteca ,se da la foc pana incepe sa dea in clocot ,se mai lasa 2-3 minute apoi se adauga untul .Se fierbe pana la topirea completa a untului .Se ia si se pune peste biscuiti ,se amesteca pana nu mai ramane lichid deloc .Se ia o forma de tort ,se pune compozitia de biscuiti si se apasa usor cu o lingura pana va iese uniform.Se da la rece pana se face glazura .
Glazura :
Se pune frisca si ciocolata rupta bucati mici impreuna la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata .Se pune aceasta glazura peste blatul de biscuiti si se da la rece macar o ora .Se desface forma si se poate servi .Se taie cu un cutit ud..Este un tort delicios si usor de facut .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 3 iulie 2017
Tort de vara cu doua creme si gem de caise
Recent am facut din nou ceva bun si racoros de vara ,combinatia cremelor dulci cu caisele putin acrisoare este perfecta asa ca va recomand sa o faceti si voi
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg faina
putina esenta de rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma esenta de rom ,cacaua si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda de tort la copt 35-40 minute.Cand e rece blatul se taie in 3 parti egale .
Crema :
un plic crema de lamaie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
un plic crema de vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
1/2 pachet stafide
1/2 sticluta esenta de rom
200 ml frisca
3 l-te gelatina
Pentru decor am cumparat caise si am facut gem
Cremele se amesteca usor ,se adauga frisca batuta separat ,esenta de rom si stafidele ,la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta
Pentru decor am ales sa fac putin gem de caise pe care l-am intins deasupra .
Se umplu foile cu aceasta crema ,si se da la rece peste noapte .Este un tort delicios si racoros numai bun de servit in familie sau alaturi de prieteni .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg faina
putina esenta de rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma esenta de rom ,cacaua si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda de tort la copt 35-40 minute.Cand e rece blatul se taie in 3 parti egale .
Crema :
un plic crema de lamaie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
un plic crema de vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
1/2 pachet stafide
1/2 sticluta esenta de rom
200 ml frisca
3 l-te gelatina
Pentru decor am cumparat caise si am facut gem
Cremele se amesteca usor ,se adauga frisca batuta separat ,esenta de rom si stafidele ,la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta
Pentru decor am ales sa fac putin gem de caise pe care l-am intins deasupra .
Se umplu foile cu aceasta crema ,si se da la rece peste noapte .Este un tort delicios si racoros numai bun de servit in familie sau alaturi de prieteni .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 11 iunie 2017
Rulada cu ananas si Panna Cotta
O noua rulada inventata cu piscoturi de casa si o crema fina si delicioasa
Pentru baza aveti nevoie de piscoturi (facute in casa sau cumparate )
Pentru insiropat am folosit compotul de la ananas
Crema :
O cutie de Panna Cotta
2 lg lapte praf
200 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
o esenta vanilie
Se bate frisca bine ,se adauga toata cutia de panna cotta si vanilia ,laptele praf si se mixeaza bine ,la final gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Ananasul se taie bucati cat mai mici si se amesteca cu crema .
Aranjare :
Se pun piscoturile inmuiate bine in compot pe o folie ,se acopera cu alta folie si se lasa sa se inmoaie bine ,se pune crema si se intinde uniform ,apoi se ruleaza incet ,se leaga la capete si se lasa la rece peste noapte,se orneaza cu crema si fructe dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
Pentru baza aveti nevoie de piscoturi (facute in casa sau cumparate )
Pentru insiropat am folosit compotul de la ananas
Crema :
O cutie de Panna Cotta
2 lg lapte praf
200 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
o esenta vanilie
Se bate frisca bine ,se adauga toata cutia de panna cotta si vanilia ,laptele praf si se mixeaza bine ,la final gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Ananasul se taie bucati cat mai mici si se amesteca cu crema .
Aranjare :
Se pun piscoturile inmuiate bine in compot pe o folie ,se acopera cu alta folie si se lasa sa se inmoaie bine ,se pune crema si se intinde uniform ,apoi se ruleaza incet ,se leaga la capete si se lasa la rece peste noapte,se orneaza cu crema si fructe dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)