marți, 23 august 2016

Mancare de legume cu chiftelute de porc

Aveti nevoie de:

o vanata potrivita
200 gr fasole verde
o ceapa
4-5 ardei
2-3 rosii
100 gr mazare boabe
Maggi Legume
sare si piper dupa gust
2 lg ulei














Vanata si ceapa se curata ,Ardeii se taie rondele ,rosiile felii ,vanata cubulete ,fasolea in bucati potrivite iar ceapa solzi .
Se pune ceapa in ulei sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea in auriu ,se adauga fasolea verde ,si apa cat sa le acopere ,se condimenteaza cu maggi legume si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine fasolea .Se adauga vanata ,ardeii si mazarea .La final se adauga rosiile felii si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.Se mai adauga condimente la final .Este o mancare delicioasa cu legume si satioasa pe care am servit-o cu chiftelute de porc .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 15 august 2016

Ciorba de fasole verde

Aveti nevoie de :

fasole verde
2 rosii
un ardei
o ceapa
2 morcovi
Maggi Bors
piper
sare
putin patrunjel verde








Fasolea se curata ,se taie in bucati potrivite ,se pune intr-o oala cu apa (aproximativ 2 l) .Se condimenteaza cu putina sare .Se adauga ceapa taiata in doua ,ardeiul taiat felii si morcovii cubulete sau taiati doar in doua .
Se lasa sa fiarba apoi aproximativ 40 de minute ,se adauga rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt .Se condimenteaza cu piper si bors la final .Este o ciorba care se face destul de repede si e de sezon .


Pofta buna si spor la gatit

duminică, 14 august 2016

Vinete umplute la cuptor

Aveti nevoie de :

o bucata vanata mare (sau doua mai mici )
1/2 ceapa
1/2 ardei rosu
100 gr ciuperci (eu am avut din acelea negre ,foarte bune )
50 gr cascaval razuit
un pahar mic orez fiert
o lingura ulei
sare ,piper si Maggi secretul Gustului de Legume











Vanata se taie in doua ,se scoate mijlocul ,se sareaza si se pipereza dupa gust .Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura .Bucatile de vanata ,ceapa si ardeiul rosu se taie marunt.Se pun intr-o tigaie si se calesc cu o lingura ulei.Se adauga orezul si condimente dupa gust .Se umplu jumatatile de vanata iar deasupra cascaval razuit .Se da la cuptor 40 de minute .Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci


Pofta buna si spor la gatit

vineri, 5 august 2016

Prajitura cu prune si nuca

Aveti nevoie de :

3 oua
un pachet unt
8 lg zahar
o st esenta rom
150 ml lapte
300 gr faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
8-10  prune
100 gr nuca












Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul ,galbenusurile ,sarea si praful de copt.Se adauga laptele cate putin si untul (sa fie moale ).La final esenta de rom si faina .Va iese un aluat mai moale.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt .Deasupra se pun jumatati de prune si nuca zdrobita dupa preferinta ,putin zahar peste nuca si  se da la cuptor 45 de minute .Este o prajitura pufoasa si aromata ,o noua inventie reusita ca de obicei


Pofta buna si spor la gatit

marți, 2 august 2016

Rulada de legume cu sunca si cascaval

Aveti nevoie de :

2 cartofi potriviti
un morcov
o ceapa rosie potrivita
2 oua
sare si piper















Se razuiesc cartofii cruzi ,se elimina  zeama lasata de ei ,morcovul se razuieste iar ceapa se taie cat mai marunt .Se amesteca toate ,se condimenteaza cu sare si piper iar la urma se adauga ouale batute bine.Se intinde compozitia pe o hartie de copt in tava ,se niveleaza si se coace aproximativ 35 de minute.


Pentru umplut :

crema de unt (un tub ,se poate pune crema de branza sau branza de burduf )
100 gr cascaval razuit
cateva felii sunca
sare si piper

Dupa coacere se lasa foaia sa se raceasca putin ,apoi se pune un strat de crema de unt ,sunca si cascaval (se lasa putin  pentru decor  ) .Se da din nou la cuptor 10 -15 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se serveste taiata felii .




sâmbătă, 30 iulie 2016

Foi cu miere

Aveti nevoie de :

400 gr faina
2 lg zahar
4 lg miere
2 oua
5 lg lapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
2 plicuri vanilie











In afara de faina si praf de copt restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana la topirea completa a acestora .Se ia jos de pe foc si se adauga praful de copt si faina .Va iese un aluat potrivit care se imparte in 4 parti egale , se intinde fiecare bucata de aluat in foaie care se coace pe fundul unei tavi dreptunghiulare .Se lasa deoparte sa se raceasca .In timp ce se coc foile se face crema


Crema :

250 ml lapte
3 lg zahar
o sticluta esenta de rom
putina esenta vanilie
7 lg gris
un pachet unt
un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor )


Laptele se pune la fiert cu zaharul si esentele ,se adauga grisul cate putin pana se ingroasa bine apoi se amesteca cu untul si crema de vanilie .

Un borcan gem acrisor

Se pune foaie ,crema ,foaie ,gem ,foaie ,crema ,foaie .Se pudreaza cu zahar si se lasa la rece sa se inmoaie foile pana a doua zi .Este o prajitura fina si tare buna chiar daca e ceva de munca la ea .



Pofta buna si  spor la gatit

vineri, 29 iulie 2016

Tort cu piscoturi si crema caramel

Aveti nevoie de :

Piscoturi de casa (sau cumparate )
Un plic crema caramel Dr Oetker
4  l-te gelatina
300  ml frisca
un plic stafide
2 st esenta de rom
o nectarina pentru decor
o ceasca cafea
4 lg zahar








Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema ,la final o sticluta esenta de rom si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta si stafidele .


Se ia o forma rotunda ,se inmoaie piscoturile in apa cu cafea ,esenta de rom si  zahar (nu foarte mult ca se inmoaie mai ales cele de casa ) si se pun imprejurul formei ,se pune un rand de piscoturi si pe fundul formei ,se pune jumatate din compozitia de crema ,din nou un rand de piscoturi si restul de crema .Deasupra se orneaza cu felii de nectarina ,se da la rece cateva ore apoi se scoate din forma si se poate servi .Un desert rapid si racoros de vara ..dar mai ales delicios si aromat .


Pofta buna si spor la gatit