vineri, 29 iulie 2016

Tort cu piscoturi si crema caramel

Aveti nevoie de :

Piscoturi de casa (sau cumparate )
Un plic crema caramel Dr Oetker
4  l-te gelatina
300  ml frisca
un plic stafide
2 st esenta de rom
o nectarina pentru decor
o ceasca cafea
4 lg zahar








Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema ,la final o sticluta esenta de rom si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta si stafidele .


Se ia o forma rotunda ,se inmoaie piscoturile in apa cu cafea ,esenta de rom si  zahar (nu foarte mult ca se inmoaie mai ales cele de casa ) si se pun imprejurul formei ,se pune un rand de piscoturi si pe fundul formei ,se pune jumatate din compozitia de crema ,din nou un rand de piscoturi si restul de crema .Deasupra se orneaza cu felii de nectarina ,se da la rece cateva ore apoi se scoate din forma si se poate servi .Un desert rapid si racoros de vara ..dar mai ales delicios si aromat .


Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu