duminică, 31 ianuarie 2016

Spirale cu cascaval

Aveti nevoie de:

Aluat Foietaj
200 gr cascaval
200 gr salam sau sunca
un ou
sare ,piper si oregano
ketchup












Aluatul se intinde pe blat si se pune doar pe jumatate compozitia urmatoare: ketchup ,cascaval,sunca ,sare si piper ,cascaval din nou.Se unge partea ramasa cu ou batut si se pune peste cea cu umplutura ,se apasa putin apoi se taie fasii inguste ,se ung cu ou si se presara oregano deasupra .Se ia cate o fasie si se rasuceste apoi se pun in tava si se coc 35-40 minute .Se servesc atat calde cat si reci .O reteta pe cat de simpla pe atat de buna .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Ciorba Radauteana

Nu am facut pana acum aceasta ciorba si am tot auzit de ea ,tinand cont ca imi plac foarte mult ciorbele cu smantana am zis sa o fac si eu ..si a iesit minunat de buna si gustoasa ,facuta dupa gustul meu si al familiei

Aveti nevoie de:
un piept de pui
un ardei rosu si unul galben
2 morcovi
o bucata telina
o ceapa
3 lg smantana
2-3 foi de dafin
cativa catei de usturoi
3 galbenusuri de ou
3-4 cuburi Maggi
o lingurita de bors
patrunjel verde
piper







Pieptul de pui se taie cubulete si se caleste in putin ulei ,se adauga apa iar pe rand legumele taiate in bucati mari ,ceapa curatata si taiata in doua ,foile de dafin si ardei taiati felii .Se lasa sa fiarba toate apoi se scot legumele si se dau pe razatoare.Se adauga la ciorba .La final usturoiul taiat cat mai marunt sau dat prin presa ,galbenusurile amestecate bine cu smantana si patrunjel verde .Se condimenteaza cu Maggi ,bors si piper dupa gust.Este o ciorba tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 27 ianuarie 2016

Torturi pentru evenimente





Am facut o selectie la torturile pe care le pot face doar pe comanda si numai in Cluj 




TORT CARAMEL FLAVOUR 

                                            TORT CONTESA

TORT AROMAT CU BANANE
TORT CRUD CU ROM SI CIOCOLATA 
TORT CU BANANE SI CIOCOLATA
TORT CU BANANE SI CREMA DE LAMAIE
TORT CU CIOCOLATA ,FRISCA SI FRUCTE 
TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL 
TORT CU CIOCOLATA 1
TORT CU CREMA DE VANILIE SI AROMA DE PORTOCALE 
TORT CU CREMA SI STRUGUREI
TORT CU FRUCTE SI CARAMEL 
TORT CU MENTA SI CIOCOLATA
TORT CU MERE SI CREMA CARAMEL 
TORT CU PERE SI CARAMEL 
TORT CU PIERSICI SI DULCEATA DE CIRESE
TORT CU PORTOCALE 
TORT FANTEZIE DE VARA 
TORT FLOARE  EXOTICA
TORT HONEY & CARAMEL 
TORT JARDIN DU CHOCOLAT
TORT RECE CU IAURT DE CAPSUNI SI PIERSICI 

TORT RECE CU LAMAIE 
TORT AMANDINA
TORT TROPI -SUN
TORTULETE ALB SI NEGRU 
TORT CU CIOCOLATA 2


Tort Raffaello cu ciocolata 



Tort Kinder Felie De Lapte 


Tort Amandina cu ananans


Tort cu nuca 


Tort cu capsuni si crema de ciocolata 


Tort cu inghetata




sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Rulada de biscuiti cu ness si cocos

Aveti nevoie de:

500 gr biscuiti maruntiti bine
2 lg zahar
400 ml frisca
2 sticlute esenta de rom
3 lingurite ness
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina















Se pune pe foc frisca ,nessul si zaharul .Cand incepe sa dea in clocot se adauga esenta de rom ,nuca de cocos si biscuitii .Se amesteca bine toate ,va iese o compozitie mai moale ,se adauga gelatina (inmuiata bine in apa calduta ).Se amesteca bine din nou ,se imparte compozitia in 2 parti egale.Se pune folie intr-o tava de cozonac (sau in ce forma doriti ,se poate face si in forma de tort ).Se pune prima parte din amestecul cu biscuiti si se da la rece.Se pregateste crema .

Crema :

un pachet unt
200 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina


Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga frisca si se continua mixarea ,se adauga laptele praf si nuca de cocos ,la final gelatina .Se amesteca foarte bine toate ,va iese o crema delicioasa pe care o puteti folosi si la torturi ,e fina si cremoasa .Se pune crema peste blatul de biscuiti apoi se pune restul de biscuiti .Se acopera cu folia si se bate putin tava ca sa se prinda bine intre ele cele 3 straturi .Este un desert care se face usor si e tare bun ,fin si cremos .Se da rulada prin nuca de cocos si se poate servi cu cei dragi .


Pofta buna  si spor la gatit

marți, 5 ianuarie 2016

Friptura de porc cu chili

Am facut o friptura mai deosebita de Revelion si impart reteta si cu voi ,e tare simpla dar cu un gust minunat si aromat iar ca si aspect va las pe voi sa decideti ,cum nu eram hotarata daca o postez sau nu am doar poza finala dar cu siguranta o repet si voi face mai multe poze

Aveti nevoie de :

1,5 kg carne de porc (o bucata mare si frumoasa )
sare
piper
boia
busuioc
oregano
cimbru
chili
o cana ulei
cativa catei de usturoi zdrobiti se pun in tava langa carne




Cate o lingurita din fiecare condiment se pune intr-un vas ,se amesteca bine toate apoi se da carnea intreaga prin aceste condimente (daca nu va place asa de condimentat puteti reduce din condimente ).Se taie pe lungul bucatii de carne ca un buzunar (pe mijloc ) si se pune un morcov cat lungimea carnii .Se unge cu putin ulei si se da la cuptor la 200 gr cel putin 2 ore ,in functie de cuptor ,se verifica din cand in cand si se mai pune din zeama pe care o lasa carnea deasupra .In tava se pune ulei aproximativ o cana (daca e tava potrivita ) .Este o friptura mai deosebita cu un gust minunat .Se lasa sa se raceasca putin  apoi se taie felii si se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi ,orez ..etc