Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
o lingura ness
un plic praf de copt
un varf cutit sare
Albusurile se separa de galbenusuri ,se bat bine cu zaharul pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se amesteca cu sarea si praful de copt ,se adauga la abusurile batute ,la final se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si nesul .Se amesteca usor pana la omogenizarea completa a acestora .Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si unt sau hartie de copt.Se coace la foc potrivit 20-25 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi egale
Crema :
3 galbenusuri
5-6 lg zahar
100 gr unt
4 lg amidon alimentar
4-5 plicuri vanilie(sau esenta de vanilie)
500 ml lapte
Mai aveti nevoie de 100 ml frisca batuta
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si vanilia,se lasa sa foarba doar putin ,se lasa deoparte.Amidonul se amesteca cu galbenusurile apoi se pune cate o lingura de lapte peste acest amestec ,nu puneti toti laptele doar cate putin ,tot amestecul se pune inapoi in cratita in care a fiert laptele si se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa bine .Se ia deoparte si se adauga untul cate putin .
Sirop:
2 sticlute esenta de rom
o cana apa
putin zahar
Glazura:
150 ml frisca lichida
300 gr ciocolata
Aranjare:
Puneti folie in tava in care a copt ,apoi prima foaie ,insiropati ,un rand de crema ,frisca ,foaia ,insiropati din nou,crema ,iar la final glazura de ciocolata .Se orneaza cu putina frisca si se lasa la rece pana a doua zi (daca rezistati )
E o prajitura frantuzeasca foarte buna modificata dupa gustul meu
Pofta buna si spor la gatit