duminică, 18 mai 2014

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pentru blat aveti nevoie de :

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un praf de copt
un varf cutit sare
50 gr stafide






Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma galbenusele si faina .deasupra se pun stafidele .Se amesteca usor si se da la cuptor intr-o forma rotunda tapetata cu faina sau hartie de copt  30-35 minute,Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua.


Sirop :

5 lg zahar se caramelizeaza si se adauga o cana de apa.Se insiropeaza blatul .

Crema:

un plic crema de ciocolata Dr Oetker (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
zahar vanilat
capsuni dupa gust




Se pune intr-o forma rotunda folie ,se pune primul blat ,se insiropeaza ,se adauga capsuni ,se pune crema ,apoi un strat de frisca ,la urma blatul al doilea.Se insiropeaza din nou ,se da la rece. Deasupra am facut un sirop din cateva capsuni cu zahar si un plic de gelatina .Se orneaza cu frisca ,capsuni si menta.



Pofta buna si spor la gatit

marți, 13 mai 2014

Millefeuille cu lamaie

Aveti nevoie de:

un pachet foietaj din comert (sau de casa daca aveti)
250 ml frisca
un plic budinca vanilie(sau un plic crema de lamaie   Dr Oetker )
o lamaie 
100 gr zahar pudra
fructe din compot,eu am folosit struguri ,gutui ,banana si portocala
puneti ce fructe doriti







Foietajul se intinde se taie in dreptunghiuri ,se presara putin zahar pudra si se dau la cuptor 5-6 minute.Se scot se pudreaza din nou si se lasa pana se rumenesc ,cam  10-15 minute la foc mic .Se lasa deoparte sa se raceasca .
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (crema la fel daca folositi ) .Frisca se bate bine apoi se amesteca cu budinca,coaja rasa de la lamaie  ,se lasa putin din frisca pentru ornat.Se taie dreptunghiurile se umplu cu crema se pun fructe iar deasupra se orneaza cu frisca si fructe.






Pofta buna si spor la gatit

luni, 12 mai 2014

Pasca cu branza dulce si stafide

Aveti nevoie de :

700 gr branza dulce
6 oua
400 gr smantana
200 gr unt
4 lg gris
4 lg faina
200 gr stafide
200 gr zahar
vanilie
o lingurita rasa de  sare






Se amesteca ouale intregi cu zaharul ,se adauga branza ,smantana,untul ,stafidele,sarea si vanilia.Se amesteca bine iar la urma se adauga faina si grisul.Va iese o compozitie mai moale.Se pune o hartie de copt intr-o forma rotunda si se pune pasca .Se da la cuptor si se coace aproximativ  o ora si 10 minute sau pana are o culoare frumoasa deasupra si se desprinde de pe peretii formei.
Se lasa pana la racirea completa apoi se poate servi .



Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu ciocolata

Aveti nevoie de :

o cana  si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt








Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca  pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate  si se amesteca cu albusele  care se bat spuma tare se adauga  o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.




Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .



Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 10 mai 2014

Pachetele cu crema de lamaie

Aveti nevoie de :

300 gr iaurt simplu
un praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
un ou
coaja rasa de lamaie
300 ml lapte(sau apa ) 350 gr faina


Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale ca si cel de clatite.Se fac foi subtiri in tigaie apoi se lasa sa se raceasca .




Pentru umplutura aveti nevoie de:

un plic crema de lamaie
un plic frisca
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca crema cu frisca  si se da la rece .



Se umplu foile cu  crema (dupa racirea completa ) se dau forma care se vede si in poza.Se orneaza cu putin gem de mure ,zahar pudra si sos caramel.Sunt simple dar delicioase .



Pofta buna si spor la gatit

Bilute din biscuiti

Aveti nevoie de:

250 gr biscuiti zdrobiti bine(eu i-am facut cu robotul )
100 gr unt sau margarina
o sticluta esenta de rom
300 gr gem de piersici(sau alt gem )
100 gr visine din visinata
150 gr nuca de cocos




Se amesteca biscuitii cu untul ,apoi se adauga esenta de rom,si gemul .Coca rezultata se lasa putin la rece ,apoi cu o lingurita se fac bilute ,se pune la mijloc o visina din visinata(fara sambure )  se da o forma rotunda  apoi se dau prin nuca de cocos.Sunt aromate si foarte rapid de facut ,un desert usor  si la indemana oricui.




Pofta buna si spor la gatit

Placinte cu carne de pui

Pentru 10 bucati aveti nevoie de:

1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
2 lg ulei
o cana si jumatate apa (daca mai e nevoie se mai poate adauga apa sau faina )




Pentru umplutura aveti nevoie de:

250 gr carne de pui (se fierbe apoi se taie bucati mici si se prajeste)
2 rosii
3 fire de ceapa verde
o lg ulei pentru carnea
5 castraveti murati
sare si piper dupa gust




Se framanta un aluat potrivit care se lasa la crescut o ora.
Se iau bucati din aluat se intind si se umplu cu carne de pui ,castraveti murati taiati marunt ,sare ,piper si rosii taiate cubulete.Se impatura si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se scot pe prosoape de bucatarie apoi  se pot servi .Din aluatul ramas am mai facut si cateva gogosi pe care le-am dat prin zahar pudra .



Pofta buna si spor la gatit